Zorana prvotno napisa
Meni uopce nije bila namjera uhvatiti se za pik temu nego sam je izvukla jer je aktualna ovih dana.
Pitanje sam sasvim fino napisala, odnosi li se ovo s moralnom odgovornosti i na radnje koje su zakonski definirane i legalne?
I ovo s cjepivima i porodima je upravo idealan primjer jer i u jednom i u drugom slucaju, tj. savjetovanja koje povlaci djelovanje u oba pravca moze doci do nezeljenih rezultata.
Sta konkretno znaci moralna odgovornost u slucaju kad iza necijeg savjeta stoji sistem?
Jesam li ja odgovorna moralno ako savjetujem prijateljici da cijepi dijete i to dijete kao posljedicu zaradi gadnu nuspojavu i zdravstveno pati zbog toga?
Jesam li jednako moralno odgovorna kao i kad bi savjetovala prijateljicu da ne cijepi dijete i dijete oboli od odredjene bolesti koja se mogla sprijeciti?
Ponavljam, zanima me moralna odgovornost, osobna odgovornost, forumska odgovornost :mrgreen: , ne interesira me farmaceutska industrija ni lijecnik ni nadrilijecnik, a ne zanima me ni sta bi ja ni sta bi Pero ni bi li Mara na carski ili misli da je sigurnije roditi doma.