dovoljno je samo uguglati "utjecaj crtića na djecu", pa da vidiš kako je to sve "bezopasno"
izdvajam samo jedan članak sa skole.hr
http://new.skole.hr/roditelji/zaniml...=771&mshow=355
meni nije normalno da se djeca "zabavljaju" i igraju na taj način, jer koliko sam vidjela u svojoj okolini, djeca imitiraju i igraju se non-stop svojih junaka
još nisam doživjela da kad dođem u goste da su mojim dečkima prijatelji ponudili lego kocke, autiće, bagere....bilo šta, samo su tu mačevi, pištolji, akcijski junaci...
a o čemu djeca danas razgovaraju? šta su vidjeli u crtiću, kako je onaj onog tresnuo, mama mu mora kupiti još ovog...Kako znam? Jer volim popričati sa djecom, a uvijek je ista tema. :/
Primjetila sam još jednu stvar, zašto roditelji djeci daju takve crtiće, igračke...
1. da bi se djete uklopilo u društvo (to roditelji otvoreno priznaju)
ili
2. ako je diječak malo povučen, mirniji, e onda to tate naročito smeta, pa nakupuju sve i svašta, jer njihov dječak mora biti frajer, a ne tu neki njonjo
Neću vam više tupiti, jer imam isti osjećaj kao kad nekoj mladoj mami pričam o prednostima dojenja, nošenja...a ona me gleda i :roll: šta sam se ja toliko nabrijala, pa valjda ona zna šta je najbolje za njeno dijete, pa da umjetna hrana ne valja ne bi toliko dugo bila u upotrebi, pa i ona svoje dijete voli...
Ne znam tko ima jači lobi, umjetna hrana ili akcijski junaci. :P :P