nedjeljni zabavnikCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
jedna od mojih omiljenih emisija
Printable View
nedjeljni zabavnikCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
jedna od mojih omiljenih emisija
a meni mama nije dala gledati tv :mrgreen:
kolariću paniću i moj omiljeni Tarzan sa Mićom Tatićem :lol:
Vau - bila je jako napredna :lol:
Ti NE ZNAŠ što si propustila.
Pa da, vidiš kako je to nama uljepšalo djetinjstvo, barem meni!Još svi to pamtimo, a ne ove neke debilne paka paka il kak se već zovu...
A mene je moja zvala doma kad bi počinjalo to i to, i MORALA sam ići... :/Citiraj:
ivarica prvotno napisa
U ono vrijeme moji su tv smatrali odgojnim sredstvom. A sad ratujemo jer daju unucima gledati preko granice ne samo dobrog ukusa nego i zdravog razuma. Malo su se curiknuli kad sam im rekla da gledaju koliko hoće, ali da moraju i deda i baka gledat s njima, pa su vidjeli što ima na tv i zašto im mi to ograničavamo. :mrgreen:
E to je živa istina, pa po meni nas je i odgajala!Nije bilo psovke ni nasilja...Zato mi je sve nekako u lijepom sječanju!Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Ono što mi je najviše ostalo u sjećanju iz djetinjstva je Santa Barbara (dobro, onda nisam više bila skroz mala).
Eden, Cruz...sve se prekidalo i trčalo se doma kad je to počinjalo :mrgreen:
Zar nije to vodio Vajta sa Zijahom, čak su nas i učili kuhati jednostavna jela, npr. sutlijaš...Citiraj:
vjestica prvotno napisa
Mi smo jurili doma i na Otpisane.... :oops:
trebale bi otvorit novu temu u sječanje na naše idole... :lol:Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
potpis.Citiraj:
bajadera prvotno napisa
baš mi je to lijepa uspomena iz djetinjstva. smogovci, jelenko, lažeš melita...
ili, kad sam nešto malo bila bolesna i nisam išla u školu, još uvijek se sjetim kako mi je gušt bio gledati ujutro opstanak i neku od ovih serija. a baka me je čuvala i uvijek mi je u tim prigodama radila jabuke pržene na putru posipane šećerom. bijelim. :mrgreen: (davore, don't even think about it, to su uspomene :mrgreen: )
ili, u kišno nedjeljno jutro se probuditi i gledati nedjeljni zabavnik, uz palačinke. (moja mama je inače isto bila opsjednuta izlascima i prirodom, pa smo koji put sestra i ja zazivljali kišu, samo da možemo biti doma :mrgreen: )
Bolje da ne kažem da sam PRIJE nego smo nabavili televizor ( a sjećam se kako ga je tata donio na leđima, da bi mogli gledat spuštanje na mjesec ) išli k susjedima i rodbini gledat Mendu i Slavicu... Uf, ostarilo se! ;)
Zar ti durexova reklama nije bolja :lol:Citiraj:
Peterlin prvotno napisa
Je!Citiraj:
Davor prvotno napisa
Volim Mozarta! I ne samo njega.... A od otpisanih mi se sviđao samo jedan lik (ima li neki smajlić koji slini?) a sadržaj je bio potpuno nebitan... Sjećam se ničega osim kak je dotičnik izgledao, a još je bio sličan jednom osmašu koji mi se u to vrijeme jaaaako sviđao.
Peterlin, koji? Tihi ili Prle?
Meni je Tihi bio tiha patnja... ;)
Pa još ti je živ! :lol:Citiraj:
piplica prvotno napisa
Vi ste sad pomješali agresivne crtiće i durex reklamu.
Pa ni moji ne gledaju agresivne crtiće, ne dam.
Ali ne vidim nikakav bauk ako slučajno vidi durexovu reklamu.
Može! U ono vrijeme ne bi se nas dvije otimale, nego bi si ih lijepo podijelile.... he he he!Citiraj:
piplica prvotno napisa
sad sam našla da su prvo vodili Vajta i Rusmir (nemam pojma ko je) a poslije Zijah i SlavkoCitiraj:
piplica prvotno napisa
da ne budem skroz off topic - gori su mi današnji crtići i ostali programski sadržaji koji su puni nasilja od durexove reklame
što će reć da sam mlađa od piplice. :mrgreen: :love:Citiraj:
vjestica prvotno napisa
potpis kao kućaCitiraj:
apricot prvotno napisa
i pri tom mislim i na tete koje se prče i stenju i na leševe i na nekvalitetne crtiće i na tarot telefone. Svojoj djeci ja određujem što će gledati i bome smatram svojim uredničkim propustom ako gledaju pogodi slovo ispod riti u tangama. Tko želi navikavati kćer i sina da je to normalno ponašanje i da su sram, pristojnost i dobar ukus zastrajele kategorije samo naprijed. Kad jednom doživiš da klinci na dramskoj izaberu za slobodnu improvizaciju CSI s gušenjem u vrećici i dureksovu reklamu vjeruj mi nikad više ti nije svjedeno što djeca gledaju. Jer mašta može svašta, a uz ovakve predloške i poticaje još i više.
I da ja mislim da ova dureksova "play" kampanja ima neku čudnu dječju notu. Reklame za to u magazinima su spoji točke crteža da vidiš par u akciji - misliš da nisam vidjela dijete na plaži koje spaja brojeve u storyu. Sad ih puštaju između crtića, možda nas pripremaju za spolni odgoj od vrtića :lol: Ma horor.
i eto nas opet na psihologiji reklame. u ovoj kampanji je naglasak na play - što bi bilo igra, igrati se. pa tome shodno, u print stavljaju igru. i nije namjenjeno djeci, nego je eto, baš tu psihologija - ako neka mama listajući story uzme olovku i spoji točkice, znači da će toj reklami posvetiti više od tri milisekunde, zapamtiti ju i možda kupiti lubrokant koji se tu reklamira, a što je i cilj.
inače, jedini magazini u kojima sam ja vidjela dotičnu točkalicu su klik, fhm i menshealth (a vjeruj mi da sam proučila i sve druge magazine, to mi je posao). ovi navedeni magazini nekad nisu za moj želudac, a kamoli za dječji um, tako da tu nije problem u kampanji nego u nečem drugom.
osim toga, mene bi više mučilo što mi dijete lista stori nego što spaja točkalicu.
Citiraj:
babyboys prvotno napisa
X
da ne spominjem da me dovoljno i ovako muči zašto netko čita Story :mrgreen:
Pa meni je perverznija reklama za Colu sa jezičinom i buljom nego durexova :/
pa nijedna nije perverznaCitiraj:
bajadera prvotno napisa
ova coca colina je mozda morbidna, a durexova nije nista, cak ni inteligentna
ljudima samo smeta sto je rijec o seksu
cocacolina je blago odvratna. i nije za iza ručka, makar se uredno pušta u tom terminu. a još ničije dijete nije pomililo da oči omaju noge. zanimljivo.
omaju - imaju
Nekome smeta da se seks predstavlja kao bezazlena zabava bez posljedica, nekome ne. Netko misli da tako priprema dijete za stvarnost netko želi djetetu da nikad ne prihvati bez razmišljanja takve vrijednosti. Ovakve kampanje kao ova dureksova rade baš to. I nije problem u predškolcima kojim se lako kontrolira tv meni. Nego baš u predpubertetu - kad već imaju interes i znatiželju samo je pitanje kakve će stavove predomninanto usvojiti prije kakve takve zrelosti i odgovornosti.
Razgovaraju dva tinejdžera:
Hm što ćemo u kino, na se*s ili graničara? E imam onaj play, ići ćemo sutra u kino.
Nekome je to ok, ali molim da bez zgražanja za one kojima nije.
a zašto bi dva tinejđera imala durex play i otkud im? a da ne kažem predpubertet, u kojem se lagano nalazi i moje dijete od 8 godina?
Malo je too much kriviti Durex za to što se teenageri upuštaju u seksualne odnose :/ a gdje su im roditelji?
OT, MM, brat, kuma - svi su krenuli izuzetno rano, a onda bome nije bilo Durex reklame.
:roll:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Točno, moja mama je ostala trudna sa 16, 1977.Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Tada nije bilo durex reklama! Tko je kriv za to?
Tvoj tata ;)Citiraj:
ana.m prvotno napisa
krepat ću... :lol:Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
:roll:
ne kuzim smajli, moze rijecima?Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Ma to kaj ljudima tak smeta seks.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Meni je to licemjerno, kaj im tu smeta?
Kak su oni nastali?
Ne tiče se ovo tebe da me ne bi krivo shvatila!
npr. meni je bilo smješno gledati jednu osobu (nije bitno o kome se radi) dok je na tv gledala scenu u filmu gdje frajer tetu odostraga i zgražala se kao najveća svetica, kao ona to nikada nije radila...To mi je :roll: