pomikaki prvotno napisa
Ne mislim na to.
Nego da kad se obraćate djetetu (ne osobi koja ga čuva i koja je formirana osoba) i vi utječete na njegov razvoj.
Gospođa iz parka koja se djetetu obratila kako se već obratila povrijedila je dijete.
Icy će svojim komentarom na dijete koje muči životinje, umjesto da potakne one koji su za njega odgovorni da nešto učine po tom pitanju, dijetetu potvrditi ono što je već čulo puno puta. Ono već ima negativnu sliku o sebi. Drugi su mu je nametnuli, i ono se ponaša u skladu s time. Dodajte i vi svoju kap u to more.
Lakše je reći da je tuđe dijete zločesto i ponašati se zaštitnički prema svom anđelku, umjesto da se mučite s politički korektnim riječnikom?
Moje mišljenje je da niste odgovorni samo za svoje dijete, već u manjem postotku i za tuđu djecu s kojom kontaktirate samo povremeno. Budite ljubazni i dobronamjerni, neće vas ubiti.
vidim da pišete istovremeno sa mnom, a ja nisam citirala. Pisala sam nakon Deaedi.
Da se nadopunim. Ako vidim dijete koje muči životinju, prvo bih spasila životinju. Djetetu ne bih rekla da je zločesto (koja bi svrha toga bila - to vas pitam?). Ako bi smatrala da je problem ozbiljan, porazgovarala bih s njegovim roditeljima, ako ih poznam, ili sa školskim psihologom, ako znam u koju školu ide.