Ja sam isto za to,samo što sam mislila da to ide po principu koliko platiš toliko imaš pažnju.
Printable View
Ja sam isto za to,samo što sam mislila da to ide po principu koliko platiš toliko imaš pažnju.
Citiraj:
ksena28 prvotno napisa
Tragično, ali istina.
ja uopce ne mislim da vas je maloCitiraj:
ksena28 prvotno napisa
ima vas jako jako jako puno
samo vas je malo spremno angazirati se, u tome je problem
recimo, gledaj topik gdje ivka trazi da se javite za podjelit letke
po meni se na njega javilo ZALOSNO MALO forumasica koje postaju na potpomognutoj - ja recimo tak neke stvari jedva razumijem - dajem sve od sebe da pokusam razumjeti, ali mi ide sve teze i teze (dakle ne treba ici u javnost, ne treba ici na tv, ne treba se izlozit, a opet - odaziv jadan)
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Ali ipak nas ima. Ajmo sad zaboraviti razmirice i djelovat. Ajmo barem pokušat organizirati prikupljanje novca za oglas i da se to proba predati za recimo izdanje od petka ili subote. Tad najviše ljudi kupuje novine, a i glasa se tek u petak ako se uopće bude glasalo. Predložila sam da ide preko Rodinog računa jer je tako najlakše. A i glup je na nečiji privatni račun to akupljati. Mogao bi se apel staviti i na Betine stranice, sigurna sam da bi se pridružile. Možda je netko od vas u novinarstvu pa će bolje znati koliko to košta i s kim treba stupiti u kontakt.
Mukice ima nas dosta koji smo izvan Hr ali smo isto spremne pomoći ako kako možemo. Kad se potpisivala peticija slala sam link svim prijateljima (ne samo ja već puno cura sa foruma)i da ne nabrajam dalje. Ako ste za prosvjed i ja sam i doći ću mada mi je do Zg 450 km ali nije problem samo javite datum.
kod mene ovaj link ne radi
do sada nisi ništa prpustila a kako su krenuli i nećešCitiraj:
sretna35 prvotno napisa
Vise o ovom na prvom topicu (HITNO i VAZNO..... sjednica u saboru...)Citiraj:
martina123 prvotno napisa
Procitajte cure, dok jos mozete!
mukica, imaš pravo da nas se relativno malo angažira, samo svi kukamo. uvijek su oni drugi ti koji trebaju nešto učiniti (i to ne samo u MPO). naše civilno društvo sucks!
ipak dosta nas se angažiralo oko peticije, slale smo mailove, poticale ljude, objašnjavale im problem, naše zvjezdice su se više puta pojavile na tv-u, pa onda ovaj Direkt, sjajna emisija s lošim terminom, nas nekoliko je u špici pred hotelom dubrovnik skupljalo potpise i objašnjavalo problematiku.
svi se još bojimo stigmatiziranja naše buduće djece pa se pretpostavljam zato malo ljudi pojavljuje u javnosti. ja sam pred godinu dana prišla jednom kolegi čija je žena isto ovdje na forumu i rekla sam mu da mi je naš zajednički prijatelj rekao da je on dobro informiran o toj problematici, on je problijedio, naljutio se na tog prijatelja i uopće nije htio samnom razgovarati. još nisu dobili bebu, vidimo se svako tolko u liftu, ali i dalje ne diramo tu temu.
s druge strane ja stalno objašnjavam ljudima, i neki dan mi kolegica sretno kaže kako je saznala od jednog našeg kolege tko mi može pomoći i sretno kaže dr. renato bauman!
oglas je odlicna ideja. barem za pocetak u najjacim dnevnim listovima. onaj krasan letak. dajte broj na koji treba uplatiti doprinos, ja uplacujem.
mukica je u pravu. ni ja se cudom ne mogu nacuditi kako nas malo dira ovaj zakon. malo nas koji smo u mpo-u. to sam u zadnjem postu i napisala kad sam spominjala broj potpisnika peticije (oko 11 700 ljudi). da su se barem parovi koji cekaju na mpo svi potpisali, broj bi bio ogroman. ne kuzim takvu inertnost. ja sam moju malu zajednicu digla na noge, svi znaju o tome, ispotpisivali su peticiju koju sam nosila po gradu...
onda se fakat razocaram kad vidim da ljude, ma ni nas koji smo u tome, nije bas pretjerano briga (ne ljutite se forumasice moje, nismo mi jedine mpoovke u hr, mislim na tihu vecinu)
Bravo Gupi,
našla sam cijene oglašavanja u Več. List:
http://www.vecernji.net/PDF/download...glasavanja.pdf
a evo i Jutarnji List (ovo na poslu ne mogu otvoriti pa ne znam cijene):
http://ads.ephdev.com/EPH%20-%20Cjen...glasavanja.pdf
Radi se i o nekoliko desetaka tisuća kuna za koje mislim da se mogu skupiti. Znam sigurno da su oglasi u Glasu Slavonije i u Novom Listu znatno jeftiniji.
Vjerujem da ako damo obavijest na Beti, na Rodi, na Mame i Bebe da će se dosta ljudi odazvati a vjerujem da bi bilo najlakše da se skuplja preko Rode, na njihov račun. Možda da se uključe naše pametne, vodeće glavice iz Rode pa da kažu što misle o tome i da li je sve skupa ovo izvedivo?
Ksena, imaš ti još kakvih veza ili pametnih ideja?
veza ne manjka, ali... ne znam jeste li svjesne tko je vlasnik Večernjeg lista - Styria, autrijska izdavačka kuća iza koje stoji Katolička crkva, tako da ako mislimo tamo objavljivat nešto treba biti oprezan.
ja mogu obaviti tehnički dio posla, nazvati njihove službe, dogovoriti objavljivanje oglasa... ali ako već idemo tako daleko, ajmo fakat objavit oglas i u SLO medijima... mislim to da tražimo azil, tako ćemo dobit i međunarodnu pozornost, a bome nikome neće biti drago da koketiramo sa tom "omraženom" državom. ne znam više ni sama...
Ksena, sviđa mi se i ideja o koketiranju sa SLO.... :-))
Da li postoji ovakav forum u SLO koji bi nam u SLO mogao odraditi tehnički dio posla i dati na objavu oglas tamo u SLO da tražimo azil za vrijeme postupka?
K.
ksena koga predlažeš?
imaš pravo za ovo koketiranje. nije nam cilj izazvati antimatpije, a opet neki slovenci bi nam se smijali
mislim da je danas bas u VL izasao clanak o rodinom letkuCitiraj:
ksena28 prvotno napisa
antipatije sam htjela napisati :oops:
Da, postoji forum.Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
ak cete na neki nacin ici u ovo predlazem da kontaktirate neke od vodecih reklamnih agencija koje se bave promocijom i zamolite ih da budu sponzori i da osmisle oglas
ako to ostvarite kontaktirajte europlakat da vam da prostor za jumbo plakate, tvrtku B1 da vam da prostor za plakate po domovima zdravlja
i tak... mozda se jos cega sjetim
btw. neki dan sam se na jednoj mejling listi zaklela da necu vise nikad prstom maknut za MPO, hbmu i sad nemrem bit dosljedna - mislim, ma uvjerena sam u to da fakat mozete puno napraviti samo kad jednom pocnete (jer bez obzira na sva vasa uvjeravanja ja jos uvijek mislim da niste dovoljno aktivne oko ovoga, sigurno ne onoliko koliko biste mogli biti kad vas pukne siza)
na kraju - ne znam kak mozete djelovat, kak skupljat lovu za sve to i slicno
mislim pri tome na to kako cete se predstavljat - ko forumasice s foruma udruge RODA, kao Udruga BETA... gradjani s MPO problemima??? - mislim da cete tu imati problem
i morate znati - ako zelite bilo sto preko Udruge RODA, morate prvo s idejom na UO udruge, pa tek onda ako tamo prodje mozete dalje
a ovo:
"Kad srce kaže dijete, kaže Maribor!"
sto je netko nekad negdje predlozio mi je predobro
He,he.... :mrgreen:Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Ne znam čemu ovakav odgovor. Čemu nove udruge? Čemu dodatno razjedinjavanje? Zar treba propasti silan trud Rode do sada? Moj prijedlog je bio jednostavan. Postojeći letak o istinama i lažima o MPO objaviti u novinama ili ga priložiti uz novine.Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Ja sam svoje letke podijelila, a spremna sam u okviru svojih mogućnosti financirati distribuciju putem novina, a vjerojatnih i većina forumašica.
Evo MM i ja se upravo vratili iz Sabora, rasprava nece biti danas i ne zna se kad ce.G-đa.Opačić i gosp.Dragovan su nam posvetili svoje vrijeme i malo pojasnili cijelu situaciju, uglavnom neizvjesno je kada ce biti rasprava ali je sigurno da prijedlog prolazi.To je politicka odluka i nas glas se ne slusa,samo sto je upitno je li dobar trenutak za HDZ da donesu sada ovakav zakon.Jako sam :cry: da nas se skupilo samo 6 gore, ovdje na forumu vlada revolucija ali to nije mjesto za borbu.Zato se prijavite na listu za sjednicu pa nije bitno ako u tom trenutku ne mozete doci ali ako uspijete bolje da ste na spisku.Javit ce se i druge cure koje su bile, skidam kapu Aurori koja je opet potegla iz Rijeke.
gupi51 - moj odgovor nije sluzbeni odgovor Udruge RODA - za sluzbeni odgovor postavite tj. sastavite pitanje i posaljite ga na UO Udruge - evo adresa - uo@roda.hr
moj post bile su ideje nakon postova o oglasima o tome kako biste mogle djelovat te nakon toga i neka moja osobna razmisljanja koja su mi se nametnula o tome kako biste to uopce mogle izvesti, pa molim da se tako i cita
al nakon sto je taca napisala iz vjestaj iz Sabora, mislim da je za oglase i slicno prekasno
Aurora :heart: svaka cast
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Neće biti prekasno, sve dok se naš problem ne riješi!
Mi uglavnom razmišljamo kako imamo vremena do izglasavanja Zakona i kako prije toga moramo javnosti pokazati kako smo nezadovoljni. Ja ne znam zašto se za letke postavio termin "do Sjednice". Ako su sabornici dobili svoje letke - to je to. To se moralo prije sjednice. Ali ti letci morali bi se dijeliti i dalje, njima bi trebalo educirati javnost - za kasnije, ako se Zakon donese. Treba skupljat pristaše! Moramo vodit svoju kampanju.
Oglasi u novinama mogu utjecati na javnost, ali Zakon će donijeti oni u Saboru. A na njih je nažalost jako teško utjecati. Oni se drže svog stava ko pijan plota - a brane ga često samo zato da ne priznaju grešku. Oni znaju da je struka protiv, da smo mi protiv, ali to ih se ne tiče. Oni će opet po svome.
Njima bi trebalo dat do znanja da ćemo, ako se Zakon izglasa svima dati do znanja tko ga je izglasao.
Znamo da odaziv na Izbore nije baš velik. I ja znam da dosta ljudi ne izlazi na Izbore, politika ih se jednostavno ne tiče. Iskreno, ne tiče se ni mene inače, ali sada... lobiram sve za koje znam da su takvi da nikad u životu ne glasaju za HDZ, ni njihove trenutne partnere!
A da izađu na Izbore, naravno... :)
Taca je sve prenijela.. sveusvemu, ne piše se dobro, izgledno je da će zakon zasigurno biti izglasan, ako ne sada onda na jesen. Nekako nam se svima učinilo kako će rasprava biti odgođena za jesen, ali opet ne možemo biti sigurni.
Aurora, svaka čast što si došla skroz iz Rijeke :love: :heart:
i ovim putem šaljem najveći :* za našu suborku, djelatnicu Sabora, koja ne piše na Rodi (ali nas čita) za svu njezinu pomoć oko saborske logistike i njezinom angažmanu. :heart:
hvala curama koje su bile gore :*
jutros sam slučajno na HKR čula priopćenje Hrv. biskupske konferencije o MPO. Idem ga probati pronaći.
http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=113970
ksena ne traži, evo priopćenja
ako će se zakon izglasavt na jesen, onda bi trebalo cijelo ljeto potezat na sve strane-od oglasa, letaka...
ne vidim veliki smisao "buni" ukoliko izglasaju zakon. treba radit prije.
Ovo me baš ljuti. Zvuči konačno i neumoljivo :evil:Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Ono što je nama najvažnije u životu, nekome dođe kao nadmudrivanje i igranje šaha :evil:
a najgore od svega što je i oporba digla ruke. već sam vam rekla da je jedna SPD-a, inače poznanica moja, već dala naslutiti da se oni neće pretjerano buniti. kao imaju amandmane, ali... :/
moje je mišljenje da se sad nekim prosvjedima, oglasima i sl. neće ništa napraviti. koliko vas je danas zapazilo u medijima prosvjed seljaka kojima otuđuju zemlju za izgradnju autoceste??? to je beznačajna vijest i kao takva nevidljiva. treba nešto puno jače, apstraktnije, epohalnije, senzacionalnije (kako vam drago) da nas čuju. to je osnova PR! dobrog PR-a.
ako smo face ajmo fakat skupit pare i angažirat Macana da nam radi PR! eto vam ideje, taj neće falit :mrgreen:
budite face i nagovorite ga da vam to napravi besplatno :mrgreen:
nek i on bude malo drustveno odgovoran - to nis ne boli 8)
kao i studentska buna i sudionici pride-a. ti ljudi se sigurno osijećaju poput nas. nevidljivi i bez razumijevanja od strane okoline i vlasti.Citiraj:
gričanka prvotno napisa
:(
:?Citiraj:
Mukica prvotno napisa
aaaaaa
koji ti dio nije jasan?
pa zasto biste skupljale lovu ko da ne znate sto biste s njom
nista vas ne kosta pitat covjeka da to odradi besplatno - 50:50 je sansa da ce doista pristati, a ako ne pristane i ako mu je lova draza od drustvene odgovornosti i volontiranja, jos uvijek mozete skupljat lovu
sorry malo sam glupa. i spora. :roll:
ma ja uvijek tako brijem kad mi nesto radimo
zasto nesto platiti ako se moze dobiti besplatno, treba uvijek pitati
pa ako nema odaziva, uvijek ostaje opcija placanja
Prvo, ispricavam se ako napisem nesto sto ste vec zdumali, a toga nisam svjesna.
Drugo, trebamo se najprije dobro organizirati, sto znaci
- koliko imamo "clanova", pobrojati ljude, skupiti emaile ili nickove, br. telefona za SMS-iranje,
- pobrojati tko ima kakve "skills" - graficki dizajn, advertising itd
- odluciti "gdje" cemo se na internetu okupljati - Roda, Beta, neka druga posebno otvorena stranica samo za borbu protiv zakona. Npr. vecina posjetilaca cak i ovog podforuma nece ovo citati ako ih ne zanima sjednica - teme trebaju biti dobro obiljezene i tematski razdvojene.
Ina je spominjala tim neplodnost u Rodi, ali mozda bi bilo dobro ukljuciti i druge ljude koji nisu u Rodi ili ne prate Rodu. Sto se tice Rode, cini se kao dobra pocetna tocka ukljuciti listu s odbrojavanja i posebno liste MPO trudnica od prije nekoliko godina do danas (zbog njihovih prica).
Trece, trebamo odvojiti strategiju informiranja (letak, plakati, email, oglas) od vrste informacije koje zelimo prenijeti ljudima. Npr. ja mislim da bi za skupljanje simpatija i shvacanja sto je MPO najvaznije biti osobne price koje ce docarati
- TKO ide na MPO (obicni ljudi, koji se moraju itekako voliti)
- kakav je psihicki ucinak neplodnosti na par
- kakva je to velika ogromna iskonska zelja, imati dijete
- medicinski detalji nisu toliko vazni
- zivot poslije djece u usporedbi s onim prije
Sjecam se da sam nekad davno citala prekrasne price od klare cini mi se (iz RI?), a sad vaclav (parni valjak, kazi kako dalje?) je napisao jedno pismo koje ja nikako ne mogu procitati jer se rasplacem kao kisna godina nakon prve dvije recenice. "Jedna smrt je tragedija, a milijun smrti statistika" - zato su osobne price strasno vazne.
Kad bismo npr. slozile email listu od svih kontakata koje imamo, i da saljemo po jednu pricu svaki tjedan ili svakih par dana, da price objavljujemo na portalima, fejsu, forumima, da ih saljemo casopisima - to su sve stvari koje mozemo napraviti bez puno novaca (jesam za oglas u novinama, super ideja, ali ajmo i druge stvari dok skupljamo lovu). U danasnje vrijeme najbolje kampanje su "viral campaigns". Kad bismo mogli sloziti npr jedan slide-show na hrvatskom (vidjela sam takve na engleskom na youtubeu) o neplodnosti, dirljive slike (npr MPO beba i djece), dirljivi citati, sve to jos protkano vaznim informacijama o zakonu i njegovim posljedicama. Mora bit nesto sto je dovoljno atraktivno da ce ljudi koji to prime htjeti slati dalje.
U biti je najteze poceti (skupit ljude i podijelit zadatke). Sigurna sam da postoji barem nekoliko fragmentiranih grupica (beta, tim neplodnost) koje i raspravljaju o problematici i o strategijama ili uzivo ili na zatvorenim forumima - bilo bi super kad bi postojao jedan jedinstveni i user-friendly site gdje je lagano pisat komentare, i jedan jednostavan nacin za informirati sve zainteresirane (email?).
Treba radit prije, ali i ne odustat ako ga izglasaju. Ili da kažem kad ga izglasaju. :(Citiraj:
Val prvotno napisa
Ja mislim da će neće usvojit jedino dio o izvanbračnim zajednicama - a jedino zbog toga bi Zakon imo šanse "past" na Ustavnom sudu.
Prema tome, nakon izglasanja, predstoji nam borba za izmjenu Zakona.
Promjenili su ga u Italiji, promjenit će ga i kod nas. Pitanje je samo koliko ćemo vremena izgubit...