-
anchie76 - sorkač. dan mi nekako bio jadan zbog 100 briga pa sam poluautomatski, kasnije je i meni bilo jasno da sam zabrijala. i hvala na spajanju
apricot - naklon do poda na duplom trudu :*
ima super prijedloga. ja sam starijega preusmjerila na pekmez od moje mame i ako mora paštetu onda već duuuugo koristimo onu bez konzervansa, mališa ima nekih problema s jelom pa mu dam ono što će pojesti a to su žitarice s mlijekom. a večeru smo na kraju jednostavno riješili, skuham više ručka i voila! ali i našla sam super recepte za razne popečke od povrća i svašta nešto jer mislim da mi neće proći da ih svaki dan duplo šopam s ručkom. u zalihi ideja imam krem juhe i tak, svašta. hvala svima!
-
e da. i htjela bih i njima dati ujutro malo svježeg soka od voća i povrća ali zna li itko koje bi ''lišće'' smjeli i malci. tipa blitva, kelj, list brokule, maslačak, rikula... znate li šta smiju svježe i blendano u soku?
-
kod nas - pahuljice s kakaom /mlijekom
kruh maslac med/marmelada, čaj
zobene s jogurtom
pečeno jaje
palačinke
prepečeni kruh s tunom
baget s nadjevom od sira i šunke
pizza domaća
za djecu ne znam što točno smiju konzumirati od svježe zelenjave
jer moja to ni u snu ne želi probati
ja miksam sebi svašta - blitvu, celer, lišće mrkve, salate zelene...
mislim da je negdje i bila tema o sirovom povrću ili tako nekako
-
da bila je i već sam čitala ali svugdje to uglavnom konzumiraju odrasli a htjela bi bit sigurna da to mogu i djeca prije nego im dam. pa ako netko nešto zna... :)
-
ovome djetetu 2007., sigurno možeš
ovome mlađemu... nemoj stavljati baš 10 povrćki i blendati... bolje po dvije - tri
-
ma da... znam... nisam ni mislila stavljat sve zajedno ni sebi tak ne radim, bude mi ko bućkuriš onda. znači misliš da bi i zelenjavu mogla sirovu tak blendat jednu po jednu i njemu. fora. probat ćemo.
-
-batat pečen u foliji u pećnici, (gotovo za 20 min.)
-voćna kašica od sezonskog voća
-tost sa abc sirom, maslac+med
-avokado namazan na crni kruh s malo začinske soli
-
svaki dan bi mogli jesti griz na mlijeku, nekad jedu zobene pahuljice s mlijekom i suhim voćem, a ostale dane jedu kruh sa domaćom slaninom, kobasama, šunkom +putar ili sirni namazi uz to jogurt. Cca jednom mjesečno naruče burek ili kiflu, ponekad kruh sa pekmezom.
Nažalost stariji jaja ne smije i to mi jako fali u doručku/večeri(manji je solidaran pa ne voli jaja).