mene uvijek steže u leđima..nekad probode i u rodnici, ali imam osjećaj da se to beba glavicom malo dolje nabija....
Printable View
mene uvijek steže u leđima..nekad probode i u rodnici, ali imam osjećaj da se to beba glavicom malo dolje nabija....
Ajme i meni je najveći strah da neću skužiti prirodne trudove, bilo lažni ili pravi, što je to i kako izgleda. Prvi porod bio "na prepad" zbog lošeg ctg-a, ostajanje u bolnici odmah, totalno zatvorena, drip otpočetka i ostale "radosti" što idu uz to. Čak mi i uz drip prvi trudovi bili jednaki kao bh kontrakcije,dr me stalno obilazila i propitkivala jel me boli da sam se ja zabrinula što me niš ne boli. Bolni trudovi počeli puno kasnije, preko 5 cm bila otvorena kad su počela križa presijecati, ja navalila sestri da mi podigne naslon malo jer mi neudobno a ona meni: ne draga, to su vam trudovi :roll:. Dao Bog da i ovaj put bolovi krenu tako kasno:mrgreen:
Kate čovječe tebi fakat još malo ostalo :zaljubljen:
erina kod tebe prvi put sve identično kao i meni... 12 sati na dripu al izdrživo, pravi bolovi počeli tek pred kraj. što znači loš ctg, povišeni ili sniženi bebini otkucaji? toga se isto malo bojim jer mi je ova bebica jako jako mirna puno mirnija od sinčića pa se bojim da mu i otkucaji budu sporiji kaj ja znam prava sam paničarka... ja ta 2 tj idem na ctg. bojim se te indukcije bez svojih trudova i početka poroda. htjela bi prirodniji porod ovaj put.....
kate koliko ti još brojiš?
a ti erina?
Meni je N bila jako mirna beba i taj dan otkucaji srca bili sniženi, sužen ctg kako oni kažu. Par sati je osluškivali na ctg-u al nikako je nisu mogli razbuditi pa pala takva odluka. Ja sam se tad još borila da bi ja probala to prirodno al kad mi je dr rekla da me ne smije pustiti doma s takvim nalazom sam se pomirila i samo poželila da sve bude ok. Sad imam još cca 10 tjedana fore, curka ovaj put puuuno življa, da ne kažem divlja:mrgreen: pa se nekako nadam drugačijem scenariju.
Meni frendica nedavno rodila, isto priželjkivala prirodniji porod kao i mi pa kaže da su je prirodni trudovi satrali puno više nego drip, baš me utješila:lol:
Danas 36+1, šav serklaže mi skida za 10 dana, mislim da ću rodit najkasnije sljedeći vikend. Beba mi je skroz nisko, sad me opet nešto steže, il se namješta il imam BH. Mislila sam da to što sam već rodila znači i iskustvo, al ja kao da mi je prvi put.
Uf, ma nema pomoći, trudove ćemo proći. Meni samo bitno da beba bude ok, bojala sam se i prošli put, a na kraju mi samo jedna misao bila u glavi, ja nek eksplodiram samo da beba bude dobro. Kad krene porod, nema povratka. E jesam se sad mudro izrazila.
Držite se cure još tih 10-ak dana kad ste već ovoliko izdržale pa nek krene onda ako će odmah kad se putevi otvore ;-) Ja sam isto sva isprepadana ovaj put, vjerujem da će ono iskustvo isplivati kad se krene i bude najpotrebnije. Kao što kažeš nema nazad, pa kud puklo:lol:
meni je drugi porod bio najlakši i nakon njega sam se najbrže oporavila.
nakon njega je na listi treći porod, a prvi porod je definitivno bio najgori po svim kriterijima.
točno tako je i meni. prvi porod je bio hitni carski, a s drugim djetetom dobro da sam stigla do bolnice. Za treće sam mislila da će porod sigurno bit još i lakši, ali sam se prevarila. No skužila sam da sam najlakše rodila dijete s najmanjim opsegom glave, a ono s najvećim nisam ni uspjela roditi vaginalno
ja nemam pojma koji su im bili opsezi glava, ali svi troje su imali i još uvijek imaju malene glave. svi smo takvi u familiji.
što se ostalih mjera tiče, prvo i drugo dijete su bili skoro identične težine i dužine, dok je treće bilo za kilu teže od njih :) ali je svejedno rođeno lakše i ljepše nego prvo
Meni je N u usporedbi s bebama oko nas imala baš veliku glavu a pri porodu je bila 35 cm što je kao neki prosjek. Čak neka djeca koja su rođena duža i teža od nje su mi kraj nje izgledala puno manja zbog manje glavice. Zato sad kad dr kaže da su nogice naprednije/duže kažem neka, bolja mi opcija da cm idu u noge nego u glavu :mrgreen:
i mojem su nožice duže .... :)) a opseg glavice nam je bio u 34. tj 31 cm ,a prvi sin je imao 35 cm opseg glavice pri porodu... mislim da će mjerama biti jako jako slični.... :)
cure ja sam danas 36+2 i totalno me strah hvata svakim danom sve više..čim me nešto probode,stegne odmah osluškujem jel to to.....
iva, smijem li ti napisati: Ne boj se. Moć ćeš ti to. Znaš što te čeka. Samim time će ti se činiti brže. I možda manje bolno. Ma, želim ti porod kao lijepu priču.
hvala beti... pokušavam biti cool ali na momente imam napad panike :) prvi put sam se isto panično bojala, no kad je sve krenulo nekako sam se opustila i jedva čekala da vidim bebu... i iznenadila se jer nije baš bila bol kakvu sam ja zamišljala, bilo je lakše... sad znam kaj me čeka, a uz to je još x faktora sastrane, i između ova 2 poroda i izgubljena bebica, tako da me strah svega... i poroda, i bebinog zdravlja al nadam se da će sve biti super.....
Iva imamo termin u dan! I ja isto tako, čim me nešto stegne, prepariram se. Gdje ćeš roditi, ja u Petrovoj. Žao mi je za bebicu koju si izgubila.
Zanima me da li vam je druga trudnoća trajala koliko i prva, ili ste nosile duže ili kraće? Ja sam se prvi put porodila dobrih 10 dana pre termina, pa čisto da znam šta ovaj put da očekujem.
prva trudnoća s punih 40 tjedana, druga i treća s punih 39 tjedana.
prva punih 40,rodila na termin a za ovu ti javim za koji tjedan :)
Sretno iva1602! Meni je termin tek 7.5. sad tek ulazim u finale. :-)
hvala...niš se ne živciraj imaš ti još dosta vremena ...:)) mene opet ovu noć ulovile kontrakcije...malo sam se naživcirala jer je sin imao temperaturu i bubani je i počelo me stezat u leđima,bol od trtice pa preko leđa napried do trbuha.... i tak par puta...već sam mislila da je to to ali bilo je užasno nepravilno, u biti tako me stisne svake 2 min, u par navrata i prestane.... digla sam se da se prošećem i stalo je.... hvala Bogu..nek mi sinčić ozdravi prvo :/
Meni je prvi porod bio lagan ali je nekako dugo trajao, od trudova do poroda proslo je skoro 24 h.
drugi porod je bio tako brz da sam se jedva snasla jesu li to bili trudovi ili ne...tek kad sam vidjela krv, bolovi su se pojacali, shvatila sam da moramo u bolnicu. 8 cm otvorena, box ali se beba nije spustala. U jednom trenutku sam rekla sebi "ma nek boli itd..." i pokusala se opustiti iako su trudovi bili manijakalni...i osjetila sam spustanje bebine glave. To mi je poslije stalno prolazilo kroz glavu...kako je ljudsko tijelo napravljeno, kako priroda radi svoje.
Treceg poroda cu se uvijek sjecati...bio je lagan, trudovi nisu bili toliko bolni, pokusavala sam se opustiti (prolazila sam skustvo drugog poroda)jer sam znala da ako se grcim, beba nece htjeti ici dolje...i disati na pravilan nacin. I samo je u jednom trenutku to bilo - to. Znam da su mi se cudili jer nisam pustila ni glasa...ali eto, meni je treci porod bio predivno iskustvo i maleni je bio puno tezi od seka i sa najvecim obimom glavice i pomalo sirokim ramenima.
Rekoh da cu javiti, pa evo.
Prvi porod od prvog truda do poroda proslo 5 i pol sati, skolski sto bi se reklo - trudovi rijetki a jaki, nakon dva sata otisla plodna voda, trudovi se pogustili, dosla u bolnicu, 5/6 prsti otvorena, dr probusio to malo vode sta je ostalo, trudovi se pojacali, odmah pravac radjaona, rodila u roku 2h, bez dripa i inih kemikalija.
Drugi porod - sve naopacke - procurila plodna voda al toliko malo da nisam bila sigurna da li je to to dok se nije dva-tri puta ponovilo. Trudovi 0 bodova i nakon 2 i po h otisla u bolnicu. Pustili me jos par sati ovako i na kraju dali neku infuziju da se otvorim je sam zapela na 4 prsta - ta se daje po nekoj semi da se svakih pol sata pojacava doza a sveukupno je se moze primat 5h, meni se neki socijalni trudici javili nakon vise od pola boce i zestokog hopsanja po lopti, malo legla i prosli. Vec sam mislila da mi ne gine carski i pocela se pitati sta ne valja sa mnom :) To je los dio price.
Dobar je da sam na pregledu nakon te infuzije bila otvorena tek 5 prstiju, dr odlucila probiti vodenjak i krenuli pravi trudovi. Mozda je bilo 8-10 jacih trudova koji fakat jako bole kad su me copila dva zaredom koja su me zbilja kidala i jednostavno sam skuzila da je beba krenula van. Sve u svemu pravi porod mi je trajao ciglih 15 minuta tako da ne mogu rec da je bio nesto strasno tezak ni dug, osim tog cekanja na trudove. Ovaj bebac je bio nesto malo tezi i s vecim opsegom glave od prvog ali me nisu rezali tako da sam im zbilja zahvalna jer vec tjedan nakon poroda normalno funkcioniram po doma.
a jesu li vam trudovi bili jednaki prvi i drugi put? recimo mene je sve boljelo prvi put u leđima, a sad me nekad probode i u rodnici.... pa mi je to čudno. nisam sigurna jel mi to kontrakcija ili se beba nabija glavom u zdjelicu
Ja bi se zaklela da nisam imala nikakve kontrakcije ni u prvoj ni u drugoj trudnoci a logika mi kaze da sam morala ako je to vec normalna priprema maternice za porod. Ovaj puta me beba dosta glavicom stiskala u mjehur za razliku od prvog puta kad mi je micanje bebe bas bilo ugodno. Sto se trudova tice, bili su mi skroz isti, mene bas reze skroz nisko u zdjelici, nista ne osjecam ni od ni prema ledjima. Ali mogu prenijeti iskustvo svoje sogorice koja kaze da ju je prvi puta frkalo cijelu noc u zdjelici a drugi puta da je osjecala neka lagana zatezanja u kicmi i onako cisto reda radi otisla u bolnicu da bi rodila u roku od sat vremena. Nema pravila.
katee...jesi još u komadu?
evo ja sam jučer bila na ctgu prvi put, i prije toga me stezalo u kičmi ali ctg nije zabilježio nijedan trud. danas ujutro opet stezanje, opet se smirio...inače kaže mi gin da je sve omekšano i spremno , otvorena za prst do glavice i ovoja, glavica priljubljena u maloj zdjelici..... nadam se da bude to skoro.... i da će brzo biti gotovo :/
Još u komadu. Stanje isto kao i kod tebe, popodne idem na ctg. U nedjelju mi je bilježio trudove, al ne osjećam ih...
držim fige!!! ja sam ovakav nalaz imala s prvim djetetom 3 dana pred porod i termin.... tak da se nadam da bi uskoro mogla... s tim da mi je sad beba u zdjelici, a stariji sin je na zadnjoj konroli bio visoko....ima da ovaj mali samo ispadne van hahhah
Dva prsta otvorena, trudova nema. Pregled opet u petak...
Ive kako si ti?
Kate i Iva, danas vam je lijep datum za porod!:yes:
Laura istina, al nema teorije, sve mirno, mojoj curi se baš neda van. Očito čeka 29.02.!
još sam tu... nema ništa... tu i tamo me stegne u leđima par puta na dan i to je sve...a danas je baš lijepi datum za roditi al mislim da neću još...:/ nego cure,mora li sluzni čep obavezno biti crvenkast,smećkast? već mi 2 dana pomalo neka sluz izlazi ali žute boje, gusto i obilno... evo baš idem giniću po uputnicu za pregled i ctg u ponedjeljak, čisto sumnjam da ću roditi do tad...a ja bi vrlo rado već danas, dosta mi je već i žgaravice i svega!! hhehe......
kate super, ti si već 2 prsta....brzo buš ti rodila :))))))
O cure moje, spremate se vas dvije ozbiljno, prst po prst polako ali sigurno do cilja! :klap:
što znači tijesno prohodna za prst do ovoja i glavice... što znači prst, može li se to protumačiti kao otvorenost u nekim centimetrima, kaj ja znam, 2,3cm????
iglavica nisko priljubljena u maloj zdjelici....
uf ovakav nalaz imam od ponedjeljka, trudići neki samo po noči, čim se ujutro dignem sve stane a ja jedva hodam kak me boli zdjelica.....*-*
Prst ti je oko 1 cm.
ufff samo 1... tko će dočekat još 9.... :lol::lol:
kateee jesi još u komadu,javi seeeeee
Prije drugog poroda u ponedjeljak sam bila 1 cm otvorena, u utorak sam rodila.
Znas kako to ide.......nikad ne znas ( ima li uopce ova moja recenica smisla :zbunj:)
Sretno!
:lol: baš i nema... a ja više ne znam kad da krenem u rodilište...nemam nikakve trudove u pravilnim vremen.razmacima..recimo sinoć i ujutro me baš stezalo u leđima i trbuhu...a sad me upravo probadalo nekoliko puta dole...kao da se beba namješta .... ali čim se malo prošećem niš se više ne događa. strah me da neću znat kad da krenem... :/ baš me to brine
Oooooo, znati ces, znati!
Je ti blizu rodiliste?
Meni su drugi porod trudovi odmah krenuli jako intenzivno.....u 1. prvi trud....u 2 smo dosli u bolnicu ( udaljeni smo 30 min) i u 3.30 rodila. Nisam planirala trcati odmah u bolnicu, ali kada sam vidjela koliko su jaki trudovi i to U SKORO PRAVILNIM RAZMACIMA smo krenuli.