meni su najdraže fotke iz rane mladosti, neprocijenjive :)
Printable View
meni su najdraže fotke iz rane mladosti, neprocijenjive :)
neki dan sam pronasla par cd.ova sa fotkama, i skuzila da mi laptop uopce nema ulaz za cd :roll:
razmisljam da kupim eksterni hard, i prebacim sve sto nadjem od fotki na njega
sada su razbacane po cd.ovima (koje pronalazim kad radim cistku :lol:), usb.ovima, na kompu (ono sto skinem s mobitela) ...
kako vi radite?
Brzo se prislim misliti na nešto drugo, prije nego me uhvati panika
Dala sam hrpu para za externi hard i stavljam ih tamo.
Dok jednom 2028. ne uspijem napraviti albume.
Slažem na externi, već godinama, ali i tamo je već gužva :lool:
Ja sam u novo računalo prebacila stari hd i tamo je sve. Eksterni imaju sinovi, ali to je druga priča - tamo je njihova krama. Imam i zbirku cd-a (to je backup).
Ajme bolna tema, tisuće i tisuće fotki godišnje, obečajem si napraviti albume, bar jedan godišnje, ali nisam ni jedan...
Jedne god sam uspjela složiti digitalni foto album kao poklon za baku i didu. Trebalo mi je 2 mjeseca intenzivnog rada na odabiru fotki i preslagivanju albuma kako bi složila best of te godine. Slijedeće(ih) god jednostavno nisam imala više vremena.
Nadam se da ću uspjeti kad dođem u penziju...
Ponekad ih pogledamo, volimo to, zajedno se prisjetiti događaja situacija, prokomentirati ih... Nevjerojatno kako se djeca sjećaju situacija...
Do tada, stoje na externom disku, specijalno kupljen u tu svrhu...
Sad sam ga stavila i pod šifru jer mi curke brljaju po tome... Skužila sam da mi nedostaju 2 foldera (i tko zna koliko još) i zabranila im pristup... Ufff kako sam bila ljuta/tužna!!!
Ja isto imam na dodatnim diskovima. Po meni jedan je apsolutno nedovoljan moraš imati minimalno na dva jer jedan disk se može relativno lako pokvariti. Imam i sve fotke s mobitela u cloud, stavila sam postavki da čuva izvornu veličinu no kako mi svaki novi mobitel ima sve veće slike mislim da ću uskoro morati plaćati ekstra prostor. A stvarno ne slikam puno djecu, recimo prošli mjesec 6 slika od čega u stvari 3 prigode ali par primjera da bar jedna bude ok. No kako imam digitalni fotić preko 15g na kraju imamo skoro 40.000fotki (baš mi nedavno izbrisao moj disk :mrgreen: )
Bake i deda su se srećom digitalizirali, sad im samo mailom posaljemo nove fotke
Potaknuta podizanjem teme, sinoc sam pocela raditi cewe foto knjigu 2016/2017. Ako covjek nije previse zahtjevan i ne trosi po 5 minuta razmisljajuci hoce li ovu ili onu sliku u albumu, brzo se moze sloziti.
Ma nije to bogznakaj.... evo tu imaš špajskartu https://www.instar-informatika.hr/25...-hard-diskovi/
Njih sam odabrala, jer je moj stariji kod njih kupio svoj eksterni hard, ovakava (1TB): https://www.instar-informatika.hr/ek...30704/product/
On to koristi za video materijal, pa mu treba tako veliki. Za fotografije može proći i manji i jeftiniji.
Cijene su slične u većini prodavaonica informatičke opreme, pa pitaš u najbližoj. Osim toga, sad će biti popusti za BOžić...
Meni nije jasno cemu imati na tisuce i tisuce slika iz svake godine. Jel iskreno ikad gledate bas sve?
Ja napravim za album 200-300 slika godisnje. Na mob ih za ovu god imam 660, prosla bila 300 (duplo vise djece, duplo vise slika :lol:)
I imam mozda 100 na foticu
Evo sad upravo ceka 150 za razvijanje, to je druga runda ove godine
To gomilanje slika gdje ima xy skoro istih mi nikad nije bilo jasno. Kad mi netko od frendova sharea neki takav album samo brzinski pogledam slike
Ja trenutno u mobu imam 5000 slika :lol:
Hard sam kupila za 660 kn, 2 terabajta