joj annie84 i mislila sam si...
A meni je jednom jedna mama rekla da je njoj degutantno dojenje djeteta iznad 6 mjeseci. I to meni kada sam spomenula da moja jednogodišnja beba cica...Zamisli!
Printable View
joj annie84 i mislila sam si...
A meni je jednom jedna mama rekla da je njoj degutantno dojenje djeteta iznad 6 mjeseci. I to meni kada sam spomenula da moja jednogodišnja beba cica...Zamisli!
Aha, to je i meni rekla moja sestrična, ona ista koja me pitala dal se osjećam kao krava. Njoj je degutantno kad beba starija od 3 mjeseca cica. Ali ona je posebna priča....
Isto tako moja dobra prijateljica rekla da to njoj izgleda bolesno(?!) kada me vidjela kako dojim svog tada 1-god. sina. To sam već napisala u jednoj od tema. Netko je dobro objasnio takvo stajalište prema dojenju (McGrubi mislim), naime u današnje vrijeme se dojke reklamiraju kao seks simbol, odnosno one reklamiraju. Nakon 50 godina takvih reklama, nije ni čudno da je mnogo ispranih mozgova koje dojke ne povezuju s njihovom prvotnom i iskonskom funkcijom, nego očito imaju koje kakve, po mom mišljenju očito perverzne asocijacije...
Koristim stanku za dojenje. Radim sa hrpom muškaraca. Par njih me pitalo kako to da idem ranije doma. Rekoh stanka za dojenje. Sve mahom ista reakcija. Pogled u sise, pa neugodni pogled u stranu i ni sami ne znaju šta bi rekli. Neugodno im je kao da sam započela temu o mojim sisama.
Na žalost, sex industrija je prejaka i sise reklamiraju sve i svašta i kad spomenem dojenje, svi misle na sise, a ne na mlijeko koje je hrana za dijete.
Sad kad me netko pita kud idem ranije, kažem da mi je dijete mlađe od godinu dana. Nikog ne zanima moje dijete niti dob tog djeteta pa nema niti neugodnih pogleda.
Godinama, uz reklame sa sisama i reklame za AD, izlaze članci uglednih psihijatara i pedijatara koji govore o tome kako je dojenje iz x mjeseci nepotrebno, kako je to patološki pokušaj majke da veže djete za sebe isl. I kako onda očekivati od "običnog puka" da podupire dojenje.
Nažalost da, nismo ni svijesni koliko smo pod njihovim utjecajem. A kada krenem puno razmišljati o tome, dođem do zaključka da je zapravo pokrivanje tijela dovelo do toga da su dojke postale seks simbolom... Baš me zanima kako muški pripadnici nekog gologuzog plemena razmišljaju o dojenju i funkciji dojki...
a mogu ja pitat zašto recimo ne bi tm oprao suđe dok ti uspavljuješ djecu? nisi valjda i suđe vezala previše uz sebe? :)
oprosti, možda sam u krivu, ali ne mogu se oteti dojmu da je tm kao i većina muških (koje poznajem) pod dojmom da je žena na porodiljnom=žena na godišnjem pa zbog toga malo ili nimalo a u svakom slučaju premalo sudjeluju u kućanskim obavezama. pa ako mu je stalo da te rastereti fino mu predloži da preuzme dio pospremanja koje ti obavljaš navečer kad djeca idu spavati.
cure, hvala vam na "slusanju" mojih jadikovki, eto, lakse je kad se nekome malo pozalis (a taj ti netko nece odmah reci:pa prestani dojiti!). bila sam jucer na grupi za potporu dojenja kod nas u kvartu, malo popricala s patronaznim sestrama (jedna je dojila do 3,5 g), malo su me i one utjesile, i odlucila sam bez obzira na sve dojiti dok ce mi se dati (ako ce se pitati moju cicoljupku, ona bi do faksa) i ne se previse zamarati s tim. MM je na zalost, slomio ruku, tako da od kucanskih poslova s njegove strane za sada nista (zapravo mi je sada cak i lakse jer ga posjednem s djecom da ih pripazi dok ja malo pospremim, prije bi uvijek rekao da bude on kasije npr.oprao sudje i onda se to kasnije pretvori u nikad, pa ga ja perem u 11 navecer).
s okolinom sva sreca, jos nisam imala problema (osim moje mame, al se na nju ne obazirem previse), vidjet cemo kako ce ljudi reagirati kad predjemo carobnu brojku od 1.g :)
i da, cuckalica, u pravu si s ovom postavkom zena na porodiljnom=zena na godisnjem, bar sto se tice MM.