Ja ti tu ne znam ništa pametnog reći jer nisam upoznata s tim,u svakom slučaju pusa Zari i da nam čim prije ozdravi.
Printable View
Ja ti tu ne znam ništa pametnog reći jer nisam upoznata s tim,u svakom slučaju pusa Zari i da nam čim prije ozdravi.
ne znam kako ćete ovaj moj post protumačiti, ali uzmite u obzir da samo špekuliram i da još nisam donjela odluku. naime, mene stalno muči moj slučaj kao bebe. rođena sam ranije, mijenjali mi krv zbog žutice, prošla bolnicu nekoliko puta zbog inih stvari, da bi tek u 10-oj godini saznala da imam kronični pijelonefritis i da imam refluks pa sam i operirana. mislim, refluks je urođena malformacija koju nitko nije mogao vidjeti jer tada nije bilo uzv, ali kako stvari ovdje stoje nitko ni ne bi primejtio prije 10-e iz prostog razloga što ovdje ne šalju na uzv bez stvarno velike potrebe. i sad ja nešto razmišljam.......kako ja mogu znati (osim što se ufam u Boga dragoga) da mi je s djetetom sve ok kad mu nitko nikad nije radio uzv. mislim, hvala Bogu pa nije bila potreba, ali zaista: kako mogu znati da je sve ok? pa se sve nešto mislim da platim 500kn koliko košta uzv pregled i da se bembo pregleda cijeli. da li bi ga bespotrebno zračila i koliko je uzv štetan za tako malu bebu?
znam da bih ja bila izbjegla kronični pijelonefritis da mi je refluks otkrivemn na vrijeme (tj.odmah po rođenju) i sad bi mi život bio puno lakši, a ne stalno opterećen kupovinom brusnice :roll:
Ultrazvuk mislim da je bezopasan,mislim da sam već nešto čitala na tu temu no cure će ti reći više,mislim da bih i ja na tvom mjestu učinila isto jer znam kakva sam kad se grizem u vezi nečeg vezanog uz Laru,pogotovo kad si već ti imala problema s tim no mislim da je bolje da ti na ovo odgovori netko zaista stručan.
Lutonjice, nadam se da je kako kaže bibai, samo blaža genitalna infekcija :love:
Puros, Svenu su radili MICU da bi doznali da li ima refluks. Ne znam koliko se to ultrazvukom može vidjeti :/
pod tim sam mislila na neku od cura koja je upoznata s time
Puros, muška djeca koja imaju neke urođene anomalije (poput refluksa) imaju veliku vjerovatnost oboljevanja od urinarne infekcije već u prvih 6 mjeseci života, tako da bi on vjerovatno u njegovih skoro 1 godinu već imao nekih problema. Kod tako male djece potrebno je obratiti pažnju na nespecifične simptome bolesti poput općeg lošeg stanja, jako visoke temperature, povračanja, proljeva, bolova u trbuhu, lošeg apetita i tražiti pretragu urina.
UZV nije nešto posebno (a ni dokazano) štetan, ali nije ni pouzdan po pitanju otkrivanja malformacija urinarnog trakta. Najpouzdanija je mikcijska cistografija, a ona se preporučuje nakon prve dokazane urinarne infekcije u male djece, a posebno mlađe od 1 godine.
Ako tvoj Bembo dosad nije imao nikakvih problema nemaš se što brinuti!
i ja se nadam. sad ju moram mazati 5 dana, i ako iscjedak ne prođe, idemo opet na urinokulturu i na bris.Citiraj:
Lutonjice, nadam se da je kako kaže bibai, samo blaža genitalna infekcija
a ako prođe, ne znam što da radim. dokica je rekla da onda ne moramo ni dolaziti, a ja si mislim da ipak odem nažicati još jednu pretragu urina da vidim što će biti s leukocitima.
jesam li preivše paranoična?
ja mislim da nisi.............
evo :love: da sve prođe bez posljedica
Mislim da nisi nikako,samo ti nakon toga traži kontrolu urina,mislim da bi to ionako morale napraviti
i ja mislim da bi trebale i ne kužim kako su mi mogle reći da, ako više nema iscjetka, ne moram uopće dolaziti :?
Naravno da nisi.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Samo ti zahtjevaj kontrolu urina,reci da hočeš biti sigurna,i gotovo,a mi se nadamo da ćete čim prije ozdraviti
ja bih to napravila privat,košta 80 kuna, obični urin
doma je lijepo opereš OBIČNOM VODOM nikakvi sapuni, intimna perila, kamilice i blat truć nego uzeti tri cufeka vatice, svaki namočiti dobro vodom i obrisati prema natrag, prvo jednom pa drugom pa trećom
onda posušiti papirnarim ubrusom i hvatati urin ili nalijepiti vrećicu
odnijeti u privatni labos, rezultat gotov za par sati a možda i puno ranije, ovisi kad stavljaju sljedeću turu u aparat
tako smo mi ušli u trag refluksu
vili se popiškio na tetra pelenu i kad sam je htjela baciti u prljavi veš skužim da ima neugodan miris
znana paničarka odmah nalijepim vrećicu i pošaljem mma u labos, rezulat stigao za dva sata (proteini 2+ leukociti 2+ nitriti +), a sve bez temperature
doktor nas isti dan poslao u vinogradsku na hitnu gdje su uzeli uzorak koji je bio manje patološki i htjeli nas poslati doma uz obavijest da nek hitno dođemo ako dijete posivi i ukomira se jer da to kod tako male djece može vrlo brzo otići u sepsu
ja prava nemajka silom ostavih čedo u bolnici-rezultat e.coli 10x5 obostrani refluks 2/3
hebiga, meni je to pouka-neću ovisit o dobroj volji doktora radi 80 kuna, pa radi se o mojem djetetu i ak sam ih bezveze potrošila bar ću mirno spavat da je sve ok
to mogu u bilo koji labos?
imate koji za preporučit u užem centru?
DZ Centar - Runjaninova i DZ Medveščak - Martićeva izmedju Derenčinove (visina Petrove bolnice) i Vojnovićeve (od Petrove crkve)
Privatne imaš :
Breyer u Prilazu Gjure Deželića (ne znam br. južna strana već blizu Zap. kolodvora)
Salzer na Bukovčevom trgu (stanica iza Kvatrića prema Maksimiru)
Polimed (te ne znam ali piše u oglasima da ima labos - ove druge sve znam da su ok) u Slovenskoj 8.
Znam da ima i jedan tamo oko Novakove-Šoštarićeve ali ne znam kako se zove.
Mislim da ti Centar radi subotom, možda i Medveščak. Za privatne ne znam.
:shock:Citiraj:
mamazika prvotno napisa
Pa gdje su se ti skrili da ja ne znam za njih???
Možda u kakvom dvorištu?
ne znam, danas smo mazali s tim kremicama, pa nismo s pavlovićevom i piša je odmah buknula, totalno je crvena :/
ona inače nikad nije imala problema s tim crvenilima i nikad je nisam mazala pavlovićevom, osim evo u zadnjih mjesec dana...
ma definitvno joj nešto ne štima, totalno sam sad u brizi
Nisam baš urolog ni ginić, ali nekako mi nema veze urin sa tim njezinim simptomima, meni se to čini ginekološko - ne neka klasična boleština, nego joj je možda ušao pijesak ili nešto slično. Ili naprosto bakterija ili gljivica napala sluznicu.
arijana i ostale cure hvala. sad mi je lakše.
lutonjice, sorry što sam na tvom topicu postavila svoje pitanje, ali bilo je vezano za uzv i da en otvaram novi topic....ma bit će naša zara ok samo to treba dovesti do kraja s pretragama. blago vama u zgb, vi imate skoro sve privatno, a mi ovdje dolje nemamo ni labos za analizu krvi i urina privatno. ah!
mamazika, a što ako je problem ginekološi kao to kažeš da bi mogao biti? mislim, kako ovako malo dijete voditi u ginića ili......?
eto, popričala sam telefonski s jednim urologom i kaže da su njemu svi ti nalazi strašno čudni.
kao, otkud leukociti 75, a zara nema temperaturu?
i otkud hem.influanzae u urinu malog djeteta?
a iscjedak mu također zvuči više kao ginekološki problem.
uglavnom, u utorak ujutro idem dati urin u breyer, a popodne imamo dogovoreno kod urologa.
javim novosti.
U Klaićevoj (dječja bolnica) ima ginić za djecu. Ali možda bi i bris izvana dao nekakve rezultate (ne dok se maže antibioticima, naravno,nego poslije ako se ne popravi).
istina bilo je jaaako davno, ali meni mama priča kako sam ja s tri godine imala trihomonas i vodila me svaki dan ginekologu na ispiranje jer mi nisu mogli stavljati vaginalete, nego bi mi uveli tanki kateter i tako nečim ispirali
kako i gdje sam pokupila tko zna, bilo ljeto, možda gola piša na plaži ...
ona se brinula kako ću to izdržati ali kaže doktor bio izuzetno pažljiv a sestra me zabavljala i nije bilo problema, ja se toga niti ne sjećam
ako i bude nešto ginekološko vjerujem da će se lakše riješiti i bez antibiotika nego da je urološko
puse zari
I ja sam slučajno vidjela u svom kartonu da sam sa 3, 4 godine imala vulvovaginitis..... Mislim da je također bio Trichomonas u pitanju, a nakon toga i candida......Htjela sam samo napomenuti da ovakve infekcije kod curica i nisu rijetkost jer se ovi uzročnici vrlo lako prenose preko kada, tuševa, bazena, ručnika, ruku,....Mada sam ja mamu pitala da li su me sex. zlostavljali :lol:pa sam sjećanje na to potisnula.
I još nešto, nisam sigurna koliko će biti pouzdan novi nalaz urina (iz vrećice) dok mažeš Zaru antibiotskom mašću. Čak i ako je opereš minimalna koncentracija lijeka u vrećici će biti dovoljna za negativnu urinokulturu. A ako radite urin, opet s vrećicom možete ponovno dobiti "lažne" leukocite.
Eventualno možeš Zaru ne mazati danas pa pokušati dobiti srednji mlaz urina direktno u čašicu.
znam. skužila sam.Citiraj:
I još nešto, nisam sigurna koliko će biti pouzdan novi nalaz urina (iz vrećice) dok mažeš Zaru antibiotskom mašću. Čak i ako je opereš minimalna koncentracija lijeka u vrećici će biti dovoljna za negativnu urinokulturu. A ako radite urin, opet s vrećicom možete ponovno dobiti "lažne" leukocite.
Eventualno možeš Zaru ne mazati danas pa pokušati dobiti srednji mlaz urina direktno u čašicu.
zadnji put sam joj sinoć namazala (a treba samo jednom dnevno) pa ću tokom dana razmisliti da li da nosim sutra urin ili ne :/
samo mi reci jesam dobro shvatila - ako ostane antibiotske masti, to HOĆE utjecati na nalaz urinokulure ali NEĆE na običan nalaz urina? pa da napravim samo urin?
Lutonjice, ako si je sinoć namazala, a recimo danas ne namažeš, onda sutra možeš nosit urinokulturu jer se uostalom daje srednji mlaz, tako da onaj prvi spere bakterije, mast, štogod s površine kože i uretre.
A na običan nalaz urina sigurno neće utjecati.
ajme meni umirem od smijeha!! pa ja nisam normalna! ja sam tek iz ovog posta shvatila što je to "srednji" mlaz :roll:Citiraj:
se uostalom daje srednji mlaz, tako da onaj prvi spere bakterije
ali zari ne mogu nikako skupljati u čašicu, probala na milion načina. samo vrećica dolazi u obzir, nažalost.
Ima li po noći pelenu? Ako nema probaj u jutro odmah nakon buđenja, tada joj se sigurno piški. Ali prethodno je moraš dobro, dobro oprati pogotovo ako stavljaš vrećicu.
Nisam baš pametna, možda bi ipak bilo bolje da pričekaš rezultate mazanja kremom prije uzimanja urina. Jer ako to još nije sanirano, ipak postoji šansa ponovnog nalaza leukocita u urinu iz vrećice.
i po noći i po danu ima pelenu, konstantno, tutu je prestala koristiti prije dva mjeseca i ne želi joj se vratiti, a pokušaj piškenja u čašu je završio s njenim histeričnim vrištanjem i plakanjem.
vrećica i jedino vrećica.
baš sam danas mislila na vas; javi kaj ima novoga :love:
Kako je Zara?
zara je dobro (osim što je trenutno prehlađena), hvala na brizi.
zadnji put smo urin radili prije tjedan dana, leukociti 25. nema nikakvih simptoma, čak više nema ni iscjetka - samo ti blesavi leukociti koji su svima nejasni.
idući tjedan idemo kod pedijatrice nefrologice na razgovor, ako ništa drugo, da me smiri, a prije toga ću napraviti i još jedan nalaz urina.
ajoj...
zara trenutno ima iste simptome s kojima je očito sve počelo prije dva mjeseca. ja sam ih tek sad povezala jer mi totalno nemaju veze jedni s drugima, a kad ono, evo ih opet u kompletu:
- curenje iz nosa
- crvene točkice po piši kojih je svaki dan sve više
- čudno kakanje - ne kaka "u komadu" jednom dnevno, nego cijeli dan mrvicu po mrvicu, onako, više kao da prducne pa malo izleti...
prošli put je nos curio tjednima, kakica se popravila nakon tjedan dana, a točkice su prerasle u grozno crvenilo, pa u onaj iscjedak i bol...
jel itko ima ideju što bi to bilo?
trenutno smo u fazi mijenjanja pedijatra tako da ne idemo doktoru, a, kao što sam rekla, nefrologici bi trebala idući tjedan. valjda ćemo nešto saznati.
totalna misterija :(
pojma nemam, ali želim da joj to što prije prođe!!!! :*
Koliko si je dugo mazala? Možda nije bilo dovoljno.
Dugotrajno curenje nosa (bistri sekret)- alergija?
1. Da li joj možda raste zub? Meni je jedna mama prije puno godina pričala kako se njezinim dečkima zacrveni i peče guza kad im izbijaju zubi, a to se događalo čak i sa prvim trajnim zubima (tad su imali 7 i 8 godina).
2. Pokušaj ispisati sve što je jela nekih 48 sati prije nego što je to izbilo. Znam da se ne možeš sjetiti što je bilo prošli put, ali sada možda nađeš nešto što inače ne jede/pije. Možda čak i nešto s kakvom umjetnom bojom ili konzervansom.
3. Moguće da tako reagira na virozu. Ili na nešto što joj daješ kad joj curi nos.
tako je slično i s filipom. samo njemu je curio nos, pa je plakao dok piški i sad nakon tjedan dana (zinata) i tvrdnje druge pedijatrice da to nije bakterijki nego virusno pojavile su se crvene točkice u pelenskoj regiji ali i kod vrata. sad bi ja išla ponovo dr, bojim se recimo da nisu ospice ali sam jako ljuta na svoju pedijatricu pa još čekam.
mamazika ti je napisala isto što i ja..šaljem dobre vibre !!!
zašto mjenjate doktoricu? jel zbog onog vozanja?
mamazika - da, rastu joj gornji očnjaci! ali mislim da joj nisu rasli zubi kad se to prošli put desilo (ali nisam sigurna :/ )
- u vrijeme kad joj se to po ljeti desilo, počela je dosta piti ledeni čaj i ja sam također pomislila da bi to mogao biti uzrok. zato smo ga izbacili iz prehrane - međutim, opet se pojavilo
- kad je prehlađena ne dajem joj ništa, čak niti sterimar u nos, baš ništa posebno
bibai - mazali smo je 6 dana (doktorica je rekla nek mažemo 5)
- alergija, i to mi je palo na pamet, nemam pojma, ni moja ni MM-ova obitelj nema alergičara (znam da iz toga ne možemo puno zaključiti, ali eto)
uglavnom, pitala sam i na cybermedu i liječnica mi je odgovorila da je vjerojatno neki dermatološki problem u pitanju, koji eto izađe na vidjelo kad joj opadne imunitet (znači, prehladi se, pa joj je imunitet slab, pa se pojave te točkice)