moje curice imaju 4 i 2,3 godine i mislim da su jos premale za komp. Ionako je cijeli zivot pred njima i jednog dana ce im biti racunala preko glave ;)
Printable View
moje curice imaju 4 i 2,3 godine i mislim da su jos premale za komp. Ionako je cijeli zivot pred njima i jednog dana ce im biti racunala preko glave ;)
:cry:Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
oprosti ali moram komenitrati
Za nekoga je komp uređaj koji služi samo za igru. Za nekoga može biti alat za rad i učenje. Za nekoga od svega pomalo. Treba naći sredinu.
Zanimljivo mi je što su ljudi (na na forumu, općenito) skloni zgražati se ako neko dijete provodi puno vremena igrajući igrice. Istovremeno im je sasvim normalno da djete par sati dnevno bulji u crtane, i to sve redom koji budu na TV-u, bez ikakvog odabira.
tu temu sam bas i ja razmisljala otvoriti...
moja cura ima 4.5god i pustimo ju svaku vecer 1h na komp ona sama odluci hoce li gledati crtice ili igrati igrice...(u vecini slucajeva igra igrice)mislim da se nije zarazila jer zna da moze biti samo navecer od do i to postuje ....
XCitiraj:
klara prvotno napisa
Kod mene doma televizije ima u vrlo vrlo ograničenom vremenu i strogo je odabran sadržaj.
Računalo je druga priča, edukativna, ali ISTO uz nadzor.
Ni računalo ni tv ne mogu nam čuvati djecu. Odnosno, mogu, ali rezultati takvih aktivnosti budu uskoro :( :/ :cry: ...
ja svojima rijetko puštam i crtiće (kad su bolesne, kad smo cijeli vikend doma i sl.) ali sigurno ne radnim danom kad smo zajedno doma samo 4-5 sati i to ne samo zbog mog unaprijed definiranog stava već sam primjetila da kad neko vrijeme potroše na crtić, onda to vrijeme kasnije moraju imati za igru, pa mi se zaigraju u pola 9 kad već moraju na spavanje.
djeca imaju različite afinitete ali ja kod svojih jasno vidim tu potrebu za realnom a ne virtualnom igrom. sigurno je druga situacija kad imate jedno dijete pa je njemu samom dosadno igrati se satima, ali moje su ekipa i jednostavno moraju izživiti potrebu za druženjem, zajedničkom igrom i za kretanjem što je za predškolca vrlo bitno.
kao što je netko već rekao: velika je šansa da će biti za kompom cijeli život, kao što smo i mi, i sigurno stignu naučiti sve što im treba,a temelje socijalizacije, empatije i sl. uče upravo sada u ranom djetinjstvu.
a činjenica da imaju jedan ili više kompjutera u kući sigurno nije argument da moraju i na njima sa svojih 4 ili 6 godina i raditi kao što još ne moraju koristiti npr. perilicu, štednjak.
Kompjuter je u tatinoj radnoj sobi, van vidika, tako da niti ne pokazuje interes za njega. Crtići kada mora mirovati jer je bolesna a inače na večer prije spavanja.
Ne zgražavam se na roditelje koji djeci daju za kompjuter, jednostavno mislim da za to ima vremena.
Kompjuter dva puta godišnje, ne pokazuju interes, crtići kod mene rijetko, tata im stavi kad ostane s njima sam, jedino što ja imam glupu naviku da mi je uvijek upaljen TV, uglavnom ga niti ne gledam a one uz igru povremeno škicaju