Palmice, zna li se uzrok azoorspermije kod tm?
Btw, hvala na linku koji si mi poslala na pp :*
Printable View
Palmice, zna li se uzrok azoorspermije kod tm?
Btw, hvala na linku koji si mi poslala na pp :*
mm su obicnom biopsijom nasli spermatogonije i spermatocite.ako sam dobro shvatila, i nama se daje odredeni postotak pronalaska spermija micro tesom? niko mi to nikad nije rekao,nikad niko nikakvu nadu dao....
:*
drage moje...pozz...
pratim već duže vaše priče i moram priznati da se jednostavno divim vašoj hrabrosti i potpori jedna drugoj...prilično sam nova u svemu ovome i toliko sam već ljuta i tužna na čitav svijet zbog cijele situacije da je to neopisivo...da počnem...imam 27 god, a MM 29...njegova dijagnoza je azoo...i trenutno smo dobili rezultate punkcije testisa koje ni najmanje ne razumijem, pa bi molila za pomoć...dakle...u desnom testisu stanice spermatogeneze i spermiji nisu nađeni, dok u ljievom ima nešto stanica i nešto spermija..
ima visoki FSH(23,3),
granični LH (8,1),
i još održani testosteron (11,1)
koliko je sve to dobro, ja zaista ne znam...
uz sve to, na kraju nalaza piše da ga se upućuje na rebro radi CFTE-DNA i test Y-mikrodelecije...još jednom Vas molim za pomoć jer mi je zaista malo toga jasno ...hvala...
vjerojatno si i sama vec skuzila,ali kad je azoo dijagnoza u pitanju,situacija u kojoj punkcijom nadu spermije,makar i u jednom testisu je :D :D :D :D
dakle,odmah na genetske pretrage i trkom na ICSI.
definitivno odmah nadi sebi najprihvatljiviju kliniku i odmah u akciju.nemoj gubiti godine tapkajuci u mjestu,kad vec ima spermija,nego ih adekvatno iskoristite....eto,i tvoje godine su super,tako da....samo hrabro naprijed!
:*
Citiraj:
anE prvotno napisa
anE draga, ja te već vidim trudnu :* :love: :heart:
draga moja fatamorgana...ovo su mi najdivnije riječi do sada...hvala ti puno...a da li znaš možda značenje svega ovoga što nas očekuje na Rebru???
hvala od srca...najbolje ste...svaka vam čast kakva ste podrška..SVIMA VAM OD SRCA ŽELIM ONO ŠTO SI ŽELITE..TE MALE PRESLATKE ANĐELE...HRABRE STE,A DA NISTE NI SVIJESNE KOLIKO!!!!!!Citiraj:
tuzna prvotno napisa
anE dobro došla i što prije na otišla~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tebe i TM :*
Citiraj:
anE prvotno napisa
Nema na čemu mila, ja ću ti samo reći, hvala Bogu pa ima spermija kod tvoga supruga, a što se tiče tih nalaza koje trebaš da radiš; y microdelecije je nalaz koji pokazuje da li postoje i najmanje genetske anomalije koje se ne mogu vidjeti na kariogramu, a koje su u direktnoj korelaciji sa azoospermijom i težim oblicima oligo...... Ukoliko taj nalaz bude skroz ok, to znači da su spermiji koji u vašem slučaju već postoje ok za oplodnju. mm je takodjer radio taj nalaz kao i nalaz F508 (cistična fibroza) koji je više povezan sa opstruktivnom azoospermijom. Draga nemoj previše da mozgaš u ovom momentu, odradite te nalaze i korak po korak. Ja bih ti preporučila da pročitaš čitav ovaj podforum, mislim sve teme koje se direktno tiču azoospermije i tada će ti neke stvari i oko ovih nalaza biti jasnije. Ja bih ti još jednom ponovila, i drago mi je što je tako, ti nisi ni svjesna u kojoj ste prednosti što je i samom aspiracijom nađeno spermija. :heart:
anE,
Evo samo ću ti kopirati jedan post od naše forumašice koja je sada sa svojim malenim, a sačuvala sam ga nekada davno još. Nadam se da će ti malo razjasniti, ali potpuno potpisujem fatu... Nemoj puno da mozgaš tvoje je samo da slaviš jer imaš plivače i požuri u postupak :D
"Muskarci sa azoo (cak i oni koji imaju mali broj spermatozoida) pored spermiograma i hormona moraju uraditi kariotip, F508 i Y-deletion test.
1. Kariotip- radi se da se vidi postoji li Klineferterov sindrom. Ti muskarci umjesto xy hromosoma imaju xxy u svom kariotipu. Takvi muskarci mogu imati i neke vanjske karakteristike drugacije, ali to sad nije bitno. U svakom slucaju ako muskarac ima Klineferterov sindrom ne mora znaciti da u testisu sigurno nema spermatozoida, te uz odgovarajuce postupke moze imati djecu, sa normalnim kariotipom.
2. F508- test za cisticnu fibrozu. Ovo je povezano za azoo opstruktivnog tipa, a ne neopstruktivnog tipa. Ako se otkrije da muskarac ima taj gen, onda se mora testirati i zena. Ako je prisutan i kod zene, djete ce sigurno biti bolesno od cisticne fiboze (teska bolest). Ako je npr. bolestan samo muskarac onda je djete zdravo, ali ce nositisti taj gen za tu bolest isto kao i otac.
3. Y-deletion-obavezan test pogotovo za neopstruktivnu azoo. Ispituje se da li neki dio (krak) ovog hromozoma fali (a, b ili c krak). Ako fali c ili a postoji sansa da spermatozoida ima u testisima. Ako fali b krak spermatozoida nema sigurno i tada se muskarac ne maltretira sa biopsijama. U slucaju da postoji nedostatak c kraka tj Yc deletion i da se npr. TESE-om nadu spermatozoidi, koji oplode jajnu stanicu, onda ce sva muska djeca imati isti nedostatak Y hromozoma. Da bi se to izbjeglo kod takvih muskaraca se radi PGD- preimplantacijska dijagnostika-to znaci od embriona, koji je nastao oplodnjom jajne st. i spermatozoida, prije transfera se uzima 1 st od tog embriona i analizira, transferom se onda prebacuju samo zenska djeca koja ce biti zdrava.
Ne znam koliko sam ovo jasno napisala, u svakom slucaju muskarci sa azoo prije upustanja u bilo kakve postupke: biopsija, TESE, ICSI moraju imati ove nalaze (moje misljenje)."
Pozzz svim suborkama
Ljubim sve trbušaste, a one koje to još nisu šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
Kod mene ništa. Čitam vas i razmišljam. Od zadnjeg postupka, sve mi se srušilo. Spermiogram nismo ponavljali, kod dotora nismo bili...
Nalazi nam stari već jedno 3 godine, pa si mislim da ćemo sve od početka!
Depra...
Ajvice, mislim na tebe!
cure hvala vam...puno ste mi toga razjasnile...želim vam svu sreću ovoga svijeta...javim kad završimo sa pretragama... :* :heart: :* :* :* :*
Hehehe, evo me, stvarno sam prasica pa se nisam javljala, tj. preselila sam na Djeca od 0-1, al nisam vas zaboravila. Svima držim fige za uspješne postupke i da 2010. bude azoobaby-boom godina!!!!Citiraj:
ici prvotno napisa
:love: je cure moje ja vam ništ ne čitam što treba raditi kada se beba rodi?? :? :/
Ma ju ću reći mojoj Hrabrici neka mi pomogne :klap: :klap:
Sanja ja stalno jedem, uspjela sam za dva tjedna cure moje 2 kg se zadebljati hii :mrgreen: ali sve mi u trbuh otišlo ništa ovako..
Joj navijajmo za našu Metkovic, ja mislim da je ona trudna :love: :love:
rekla sam joj to..
:love: :love: :heart: Vibrice za našu Metkovic :heart:
aj napokon da si se javila,ma neka ste vi nama živi i zdravi to je najvažnijeCitiraj:
anE prvotno napisa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tebe tvoju curicu i TM :*
ajme falila sam post ovo gore se odnosilo na storyCitiraj:
storiatriste prvotno napisa
Sorry cure HORMONI me pucaju :mrgreen:
:love: :love: :love: anđeo s neba ajojjj stara moja koliko te nismo čuli??
Pa zašto te nema :cry: vrati nam se- lakše nam skupa. :love: pišem ti na pp.
Citiraj:
ajvica prvotno napisa
potpisujem skroz na skroz :* :heart:
metkovk@ ~~~~~~~~~~~~~~ hajde razveseli nas :D
A nema ni nasu Reginu :? nadam se da se sprema za postupak :heart:
a nema ni Ive77 :(
a ni Dadice :?
a ni truncicabaluncica :(Citiraj:
ivica_k prvotno napisa
joj cure moje kako bi vas volila rasveselit :D ali nekao mi ne mirise na veselje danas sam :evil: plakala svdala se sa MM joj kako sam svadljiva i boli me stomak pravi PMS 8) jeedini simptom koji nije povezan sa PMS je uzlupa mi se srce pa mi se naglo zamanta to osjecam zadnja dva dana malo mi je puls ubrzan,maloprije kad sam se sa MM svadala imala sam osjecaj da ce mi srce iskocit bila sam pravi SWARCENEGER :lol: :lol: :lol: nisam dobro napisala ali ste shvatile tako da ja ne vjerujem da jesam ali se nadam da jesam kao i svaka od nas vibram za sve cure u postupku i za one koje tek krecu kao i za nase trudnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ljubim vas :* :love: :heart:
Ajvice tebi cu prvoj javit :D :D hvala na zeljama poljubi mi :saint: Mihu ljubim te :* :* :zaljubljen:
:gumi: :preskaceuze: :klap: :klap: :klap: :klap: a ja bum svima rekla jeeee...Metkovic naša je trudnica :zaljubljen: :zaljubljen: Još malo pa će ta naša beta??
Inače ja i miha smo ok,,, najviše nam odgovara voće e to nam fino :klap:
pozz svima i od srca želimo vam svima trocifrenu betu, vaša ajvica i miha :zaljubljen: :love2: :love2: :bye:
Pozdrav cure..trebala bih malu pomoc vezano za Gent. Pokusala sam naci na starim temama, ali nisam uspjela. Mozete mi reci kako ih se kontaktira? Nasla sam samo njihov telefon, ali ne i mail. Koliko se cekaju prve konzultacije?
Hvala puno..
Galija kontaktiraj sanju79 ona će ti sve objasnit sigurno
ma tu sam ja skoro svaki dan, nekako sam sam u zatisju ovde jer se prebacila na pdf ispod, predali zahtjev za usvajanje i sad cekamo obradu :mrgreen:
metkovk@ drzim fige na rukama i nogama da ovo bude dobitni postupak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
marti_sk, ivica_k, ici, tuzna, palmica, fatamorgana, za skorosnje postupke ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
novim curama zelim sta vise spermica, a svima ostalima velika :*
najveci pozdrav i puse nasim azoobebicama :*
a Regina ženo napokon i malo glasa od tebe :D :D
Vidim da ste se pokrenuli u nove borbe i želim vam punoooo sreće
znaći li to da ste odustali od daljnih postupaka :?
svim dragim curama koje su nekada bile tu jedno veliko :heart: :* ma gdje bile i što radile u mislima su nam sigurno!!!
Dobili smo vizu za Belgiju na godinu dana :D
Citiraj:
Dejana76 prvotno napisa
Draga superrrr!!! :D :D :D Reci kako ste to uspjeli? Odakle ste?
Bez problema, iz Sarajeva smo, poslala mail u Gent da nam posalju zvanicno pismo za ambasadu u svrhu izdavanja vize i tu su naveli da cemo u period od 26.10.09 do 25.10.2010 trebati doci u bolnicu vise puta. Predali jos potvde da smo zaposleni, zadnje 3 platne liste, slike i to je to. p.s. u Sarajevu nema ambasade Belgije, samo konzularno odjeljenje, pa su nas uputili u ambasadu Holandije.
E draga moja i mi isto smo imali sve to plus potvrda iz racuna da imamo 5500 eura i + medicinske upute + sto sam ja imala 5 sengen viza prethodno i ja sam dobila vizu za 3 mjeseca a MM samo jedan vlez, a uredno stoji u zvanicno pismo koje smo dobili iz Genta da nam treba godisnju vizu jer tretman ce trajati od 06.10.2009 do 06.10.2010 goidna...i tako ja cu danas poslati mail Belgiskoj Ambasadi u Sofiju da se pozalimCitiraj:
Dejana76 prvotno napisa
marti, stvarno su bezveze... Medjutim, mi smo prvi put dobili za samo jedan ulazak na par dana a poslije smo trazili duzu vizu i dobili 6 mjeseci.
Najgore su mi te vize... Sve ostalo se ne moze mjeriti s tim.
Dejana76, hvala velika na informacijama. I zaista nije mi jasno na osnovu čega oni to tako daju svakome različito. Možda i poslodavac kod kojega aplikant radi ima neke veze s tim. Ko zna...
Citiraj:
Dejana76 prvotno napisa
jaooo :shock: :shock: :shock: , ovo za Beograd sam tek vidjela. Jao pljačke kod nas u Sarajevu!!! Mi smo za y deletions i F508 dali više od 1000 KM u maju ove godine. Još su nam rekli da će naći najpovoljniji laboratorij među svojim poslovnim partnerima u svijetu. Jako sam razočarana :x
Da sam bogdor to znala prije, ali šta je tu je.
Joj cure mene bas boli stomak pravi menstrualni bolovi :cry: izgleda da nista ni od ovog puta :( transfer je bio 17.9 najradije bi napravila test da potvrdim moje slutnje pa da mogu krenit dalje ne znam je li mi rano ~~~~~~~~~~~ cure ljubim vas :* :love:
Metkovka, držim fige da ipak ipak bude :saint:
još je rano za test nikad se ne zna jer baš su simptomi M simpotomi i trudnće izdrži još malo!!!Citiraj:
metkovk@ prvotno napisa
ma tu sam ja cure navratim nekad da vidim sta se desava :( naravno da mislim na vas svakim danom samo nemam volje bas pisat jer se nista konkretno ne desavaCitiraj:
fatamorgana prvotno napisa
sad trenutno grebemo rukama i nogama da skupim lovu i ponovno u postupak ma i kucu cu da prodam i bubreg ako treba samo da :saint: dodje
svom azooklanu saljem puno ~~~~ i :* :* drzite mi se
metkovka ~~~~za trocifrenu ß