Kako do lijekova na vrijeme?
Meni je sestra od soc ginekologa objasnila da on osobno naručuje i plaća ljekove (u mom slučaju Gonale), da kad ih naruči oni stignu za par dana od dobavljača te da on naknadno dobiva novac nazad od HZZOa. Budući da su ti ljekovi skupi može naručiti samo za par pacijentica mjesečno, pa će moje naručiti tek u studenom (moram nazvati krajem listopada za to)?!? Jedini problem je što bi ja negdje 01.11. trebala ući u postupak. Pitala sam zašto mu ne bi pacijenti mogli dati mu novac pa da može naručiti za sve, ali sestra me otpilila i rekla da to tako ne može.
Kako ćemo to riješiti, početi postupak bez lijekova, pojma nemam, srećom moram ranije obaviti neke krvne pretrage i vidjeti dr A pa će valjda imati koju pametnu i na tu temu.
Da li je itko bio u situaciji da ulazi u postupak a nije uspio nabaviti sve ljekove zbog blesave procedure?
Re: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU
Drage moje,
danas su došli nalazi sa VV....nekrozoospermija....uputa liječnika:mikrobiološka analiza ejakulata i uretre i liječenje oba partnera...nije mi jasno. Sve što sam pročitala na internetu kaže da su uzroci ovog stanja nepoznati. Je li moguće da su bakterije uzrok ovome? Jer nije bila nekrozoospermija u KBO, već teža asthenozoospermija....pa odkud sada da baš ništa nema niti jednog plivača? Zna li netko nešto o ovome?
Re: POTPOMOGNUTA NA VUKU VRHOVCU
Citiraj:
Zvjezdica__1 prvotno napisa
Drage moje,
danas su došli nalazi sa VV....nekrozoospermija....uputa liječnika:mikrobiološka analiza ejakulata i uretre i liječenje oba partnera...nije mi jasno. Sve što sam pročitala na internetu kaže da su uzroci ovog stanja nepoznati. Je li moguće da su bakterije uzrok ovome? Jer nije bila nekrozoospermija u KBO, već teža asthenozoospermija....pa odkud sada da baš ništa nema niti jednog plivača? Zna li netko nešto o ovome?
Mi smo na Petrovoj imali normo, a na VV astenoteratozoospermiju(u razmaku 1ili2 mjeseca ) -rekla bih da zbog toga oni ni ne priznaju spermiograme radene u drugim ustanovama-mozda ipak imaju malo "stroze" kriterije, ili vrse vise analiza ili... ne znam, ali s jos par cura sam to komentirala i to je moj zakljucak. E sad, ako ste se oducili lijeciti tamo-slusaj upute, napravite pretrage i ..oni ce vas vec voditi.
Moje pitanje-buduci da nisam iz Zga moj gin mi je sugerirao da hormonalne pretrage (sve ono sto sad trebamo prije postupka, ne znam ni nabrojati) obavim u svom gradu i napisao mi uputnicu (puno nam je brze i jednostavnije), ali ne znam hoce li VV to priznati-mozda mi je ipak najbezbolnije napraviti tamo. Imate li iskustava/informacija o tome?Unaprijed hvala!