kupovala sam prije trudnoce i gore sam bila uglavnom klasicni 38, a vidim da sam jednu jaknicu i kosulju uzela 36. kolko se sjecam brojevi su jako slicni onima iz laredouta, ako si tamo kupovala....Citiraj:
malena beba prvotno napisa
Printable View
kupovala sam prije trudnoce i gore sam bila uglavnom klasicni 38, a vidim da sam jednu jaknicu i kosulju uzela 36. kolko se sjecam brojevi su jako slicni onima iz laredouta, ako si tamo kupovala....Citiraj:
uzimala sam jednom iz la redoute i bilo mi je ogromno, 3 mene su mogle stati u to :/
Ovdje ima simpa stvari, ali uglavnom mi se ne ćine baš nosive za vrijeme trudnoče, sve je dosta uz tijelo. La Redoute ima one neke malo šire modele pa se da nosi u trudnoći. Iako ovo sam stavila u favorites za zlatno doba kad izgubim dupe i bokove :mrgreen:
Tajuska neeeee!Nisi nam trebala ovo pokazati.Ovo je jako slično La Redoutu,puno finih stvarčica i iskušenja :mljac: Sad će se morati raditi dupli popisi.Al' će biti križanja :joggler:Citiraj:
tajuska prvotno napisa
U potpunosti potpisujem kolegice :lol: Upravo uradila istoCitiraj:
RozaGroza prvotno napisa
da, tamo uzimam obavezno broj manje, dakle 36. cak stovise neke stvari uzmem onaj 34/36.Citiraj:
{i totalni mi je gust napisati to u narudzbenicu :mrgreen: }
sve je kriv neki prastari svekrvin story 8)Citiraj:
Music78 prvotno napisa
Uf mamicu im, izgleda da če im trebat 4 tjedna za moju pošiljku radi nekih rukavica koje nemaju na lageru :x ljut ljuta sam ljut ljuta sam :mrgreen: ali ajde, nije da izlazim ko mutava pa da mi actually predstavlja neki faktor 7 dana prije ili kasnije!
Cure koje naručujete preko e-bay, koliko otprilike treba da stigne neka pošiljka iz UK od dana kad prime uplatu? Uplatila sam prije 5 dana, mislite da ima šanse ovaj tjedan ili tek sljedeči?
Imaš li podatke o pošiljci? Možeš li online pratiti pošiljku?
Moj primjer: prije mi je stiglo iz usa nego iz njemačke... s time da je ovo iz usa i naručeno i plaćeno i poslano dva tjedna kasnije... :lol:
Nemoj me zezat da može trajat 2 tjedna da mi stigne? :roll:
2???? Ja sam čekala i duže... iz njemačke... :lol:
Hebote :x pa ja nemam više što nositi!!! Luda sam...valjda mi bude Dorothy iz Engleske stigla skoro, frendica poslala prije 9-10 dana.
RozaGroza ni ja ti nemam utješnu informaciju.Uopće mi nije jasno o kojim faktorima to ovisi,ali neke narudžbe su mi dolazile nakon 7 dana,a neke sam čekala i po mjesec dana :roll:
Samo da vam kazem da postari strajkuju u Engleskoj, tako da to moze biti razlog nedolazenju.
evo još jedna dobra stranica... http://www.asos.com/Women/Maternity/....aspx?cid=5813 s tim da tu prošvrljajte i u rubrici women (da se naći dosta toga i za trudnice), te outlet - tamo su vam stvarno niske cijene... ja sam prije trudnoće naručivala, stvari su super, jedino me razočarala carina...
kak vi inače prolazite s carinama i poštarinama?
e, ovo mene muči, taj confirmation code.Citiraj:
Scandalous prvotno napisa
Uglavnom, kupila sam sinu preko ebaya igračku, platila preko PayPala, sve super.
Sad hoću platit neku kapu, i uvijek me pita za taj 4-znamenkasti kod koji nigdje nemam napisan.
Sad ne mogu to platiti, jer ne znam od kud i kada budem dobila taj kod.
Evo da sama sebi odgovorim, a i drugima - taj 4 znamenkasti kod se nalazi na izvještaju učinjenih troškova kreditnom karticom!
Mislim, trebalo mi je par dana da to skužim :lol:
cure, nitko mi nije odgovorio kak prolazite s carinom i poštarinom... ja ne baš najbolje, pa me zanimaju vaša iskustva
bubička, sve ovo što sam uzela preko e-bay nisam ni kune carine platila, vjerovatno jer su sve mali paketići koji dolaze po 1-2 dnevno.
Još uvijek čekam svoj Dorothy Perkins, nadam se da se nijezagubio, ima več dosta da putuje iz Engleske, a na to pretpostavljam da ču platit nešto, jer ima dosta stvari...ali frendica je otkinula cijene i napisala neke čestitke pa čemo ga provat profurat kao poklon, možda i uspije ko zna.
mene su za par sitnica preko asosa (cijena bila negdje oko 60-70 funti) oderali sa skoro 300kn carine :(
ja sam dobila preko 100 paketa, a carinu nisam nikad platila 8)Citiraj:
bubička prvotno napisa
pa kak? koje su vam vrijednosti ti paketi? većina ljudi iz zg-a (koje osobno poznajem) nadrljaju s carinom
obično je dječja robica do 100 kn
ali kupila sam i sebi par haljina (asos ali s ebay-a) i nešto kozmetike
maloj conversice, sebi neke patike
pakete mi rijetko kad otvaraju
zapravo se ni ne sjećam kad mi je zadnji puta paket bio otvoren na carini :mrgreen:
Pa preko e-bay su svi ti paketi maleni, kao malo veče kuverte, meni ih doslovce ostave u kasliču, a za neke veče stvari idem na poštu i ništa ne naplate carinu. Kad kupuješ više stvari od istog prodavača onda nadrljaš s carinom. Sječam se da je meni carina za paket od 120 funti bila 180 KN.
nije bitno koliko je veliki/mali paket nego na koliku ga vrijednost na carini procjene
recimo da su otvorili paket sa patikama sigurno bi platila carinu, a bila je mala kutijica
ili recimo kozmetiku koju sam uzela na ebayu kod nas vrijedi preko 500 kuna, a ja sam platila manje od 200 - a da su otvorili sigurno bi naplatili carinu
imam sreće :)
ja sam na e bayu našla flaute, po 120 dolara, nove novcate, a kod nas se prodaju po 5-6 tisuća kuna. SAd me strah zbog te carine kupiti flautu (mislim da šalju iz Hong Konga).
Kaj da radim?
curke, ispričavam se što toliko gnjavim, ali to onda znači da je bolje naručivati stvar po stvar ili? jer ovo što sam ja prek asosa naručila su bile 2 ljetne haljinice, 2 narukvice i 1 sjenilo...i to je koštalo nekih 70 funti s poštarinom...i na to mi lupili tak veliku carinu... a dragi za sebe često naručuje - nekad ne stave nikakvu carinu, nekad malu, a nekad ogromnu (ne baš previše povezano sa vrijednošću paketa) :roll:
Smajlić ja bi naručila na tvom mjestu jer da ti carina bude i 50-100 Dolara (što nema šanse da bude) opet ti je masu jeftinije nego u nas. Ali brijem da češ proč bez carine.
Bubička, ovo na što sam ja platila carinu je bio nekakav paket iz Dorothy perkins, dosta stvari sve sa cijenama, i na to sam platila carinu, a preko ebay sam do sad uvijek nekako stvar po stvar, i dolaze male pošiljke doma, nikad ne plačam carinu. Nekidan stigle i čizme na poštu, 0 bodova carina. Tako da mislim da su te malo zašlajfali za toliku carinu.
bolje je uzeti stvat po stvar, naravno ako ti se isplati zbog poštarine
ja uvijek tako uzimam
smajlić nazovi carinu pa pitaj (reci kolika je vrijednost pakete (item+poštarina), te što je u paketu pa ti budu rekli na koliku carinu+pdv možeš računati
nemoj se predataviti :lol:
jer možda i ne otvore paket, pa prođeš i bez
evo, flautica je naručena, putovat će iz Hong Konga.
Sad pitanje kad ju mogu očekivati, al uz ovu cijenu se čekanje isplati, pa makar i carinu platila.
Kad stigne, javim iskustva.
i još jedno pitanje - brojevi cipela - u Americi imaju drugačije označene brojeve cipela - npr. 6,7,8...
Koji bi onda broj bio br. 40 ili 38?
http://www.i18nguy.com/l10n/shoes.html
Scrolaj malo dole imaš tablicu sa svim veličinama. Meni je skroz točna, jer evo več 3 puta naručila iz Engleske cipke i čizme i super su mi.
thanks!
Dostavljaju u Hrvatsku a ima tu i tamo zgodnih stvarčica koje bi i trudnica mogla nositi
http://www.landsend.co.uk/ix/womens-...ze=12&store=le
ajde još malo iskustva - preko e-baya sam dakle 02.11. naručila nešto, stvar još nije došla (igračka za sina za rođendan).
Kažu da je normalan rok isporuke 7-14 dana.
Predmet treba stići iz Njemačke.
Koliko ste čekale kada je:
-predmet stizao iz Njemačke
-predmet stizao iz ostalih dijelova Europe, ili čak svijeta (SAD, Kina)?
Meni relativno brzo sve stiže iz UK. 4-8 radnih dana. Čula sam da iz Njemačke treba duže, ne kužim na koju šemu, al treba.
Čekam još neke stvari iz UK i Kine, to se malo odužilo.
Baš me zanima koliko je to duže.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
7-14 al najčešće radnih dana... računajući tako, mislim da ti paket ne kasni... a možda je i na carini pa to za kojih dan-dva produži...
Jel ti ispisano na ebayu da je paket poslan?
na nekima je ispisano, a i mailom su me neki obavijestili da je paket poslan.
Vjerojatno si u pravu s ovim 7-14 radnih dana. Po tome ima fore još do slijedećeg četvrtka!
Nemoj se previše brinuti... meni je većina stvari iz Amerike stigla u roku par dana, ali evo mutice sam čekala dva mjeseca (stigle jučer weeeee) :D