lulu-mama ti si gore, kolki je gore porodiljni dugo?
Printable View
lulu-mama ti si gore, kolki je gore porodiljni dugo?
a kaj je onda tak hitno s 3 tjedna?
Eh, sad ja moram privatne razloge nabrajati. Imam edukaciju.
A gdje se to može iznajmiti dupla elektronska izdajalica?
Imam pretjeranu proizvodnju i isprobavam metodu kroćenja dojki u kojoj ih treba prvo temeljito isprazniti a onda hraniti u blokovima. Pokušala sam ručno ali nisam uspjela isprazniti do kraja. Ono, više ne ide van a ja osjetim na dodir da ima još unutra. Možda i to bude dovoljno, ali big voljela tu informaciju ako bude trebalo.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Da li ponovo upotrebljavate plastične kontenjeriće za pohranu mlijeka? Ili je to za jednokratnu upotrebu?
Zna li netko nešto o iznajmljivanju izdajalica kod nas (u Hrvatskoj)?
Upravo to, hvala! :) a treba li otići tamo po to, odnosno ima li Bauerfeind samo u Zagrebu. .?
Budući da se polako pripremam na bebača i dojenje i eventualno izdajanje, imam pitanje
Svako izdajanje ide u svoju posudicu za čuvanje jel? I to se mlijeko onda ne smije miješati?
Tipa izdojim 20ml, pa nakon 2 sata 40ml, svako čuvam zasebno, ne miješam skupa (ne stavljam u istu bočicu)?
Spajanje moze kad budu istih temperatura. Npr ako prvo drzis u hladnjaku, drugo sto izdojis isto ohladi-pa spoji.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Kolike doze mlijeka zamrzavate?
Ja ću iduću subotu biti odvojena oko 9 sati od bebice (danas ima 26 dana). Isključivo je dojena beba i htjela bi izdojiti mlijeko pa Vas molim za pomoć. Nešto sam čitala, no ipak bi htjela da mi stručne osobe potvrde da sam u pravu. Dakle ako je bebi potrebno cca 750 ml u 24 sata, za 9 sati joj treba oko 280 ml. S obzirom da imam 6 dana, dnevno bi trebala izdojiti oko 50 ml.
Pitanja;
da li da izdajam nakon podoja ili je to nevažno?
ujutro ili navečer?
da li mogu miješati mlijeko lijeve i desne dojke (u jednom izdajanju) s obzirom na laganije i masnije mlijeko?
je li ok da se izdojim u steriliziranu plastičnu bočicu pa je stavim u frižider?
mogu li se direktno izdajati u tu bočicu s već ohlađenim mlijekom ili moram novo mlijeko ohladiti i tek onda pomiješati?
Inače ručno izdajam (2 puta do sada) i mogu izdojiti oko 90 ml po izdajanju. Htjela bi što manje narušiti ravnotežu pa Vas molim za savjete. Hvala puno!
Ja ti mogu reci svoje savjete:
-izdajaj onda kad imas (ako imas previse 8-) ). ali bolje je poslije podoja, jer u suprotnom ce manje ostati za papicu bebici.
-ujutro vecina zena ima vise mlijeka, dakle izdajaj radije ujutro
-mozes mijesati L i D. no nemoj izdajati samo malo (to ce smanjiti proizvodnju mlijeka), nego izdoji dojku do kraja. tako ce bii dovoljno masnog mlijeka
-bocicu stavis u frizider, a novo mlijeko stavis isto u frizider, i tek pomjesas kad je oboje iste temperature! (nakon sto je svo mlijeko bilo par sati u friz.
-ravnotezu ces mozda narusiti malo, no poslije kad prestanes izdajati ima i tehnika kako smanjiti proizvodnju mlijeka. Ako se to dogodo, pitaj tu na forumu :D