Evo danas i jucer ide na bolje. Jede kad joj šune. A dobro, bitno daje zdrava i da raste, drugo ćemo lako. Neću više svojatati temu, prelazim na one o receptima za bebace.
Printable View
Evo danas i jucer ide na bolje. Jede kad joj šune. A dobro, bitno daje zdrava i da raste, drugo ćemo lako. Neću više svojatati temu, prelazim na one o receptima za bebace.
Kaae, ma po ničemu. Jedino je malo i slatko :)
Evo upadte: voli grašak. Od kad smo to skuzili ide joj u svaki rucak šaka graška i pojede jednu svoju dozu. Nije to puno kolicinski ali pojede. Pa ćemo udrit po grasku. Valjda joj nece naškoditi svaki dan to jest, što mislite?
Nece.
Moja jede grasak, mahune, karfiol i brokulu skoro svaki dan.
I moj jede kombinaciju mahunarki kako već dođe. A veliki je sad par dana bio s prijateljem na moru i moj svako malo kuhal rizik bizi ili mahune.
Ne znam mogu li joj mahune već, ali grašak je naš domaći, od ovog proljeća. Ubrali i isti dan u led. Sad vadim po malo za nju svaki dan. Ostali imaju zabranu jedenja da njoj ostane što više tog našeg domaćeg. A ostalo joj podvalim zajedno s graškom, pa bude tu patlidžan (naš), krumpir (babin), mrkva (naša), tjestenina, riža, piletina, bijela riba (domaće ako se tako može reći, od naših ribara s otoka).... Uglavnom imamo sad 3 relativno normalna obroka dnevno. Napredujemo.....
To je sve jako dobra hrana. Ja umjesto tjestenina bebama preferiram raditi žitarice direktno: proso, kus kus, heljda, kvinoja.
Mislim da je dobro ne navikavati ih na tjestenine i kruh jer kasnije kad dobiju svoju volju uglavnom izbjegavaju jesti normalne obroke i samo traže taj prerađeni, zasoljeni škrob.
I moj papa grašak, a probao je i mladi grah. On to sve zoba rukom jer ne dozvoljava da ga se hrani.
Btw. Koliko ja znam kus kus nije žitarica, nego slično (isto?) što i tjestenina
Možda imaš pravo. Ja sam mislila da je grublje mljevena pšenica, a to je bulgur. Pomiješalo mi se.
Je,kus kus je vrsta tjestenine, od semoline. I mene zanimalo pa sam progooglala :)
Semolina je griz? Pšenica.
Čitam postupak na wiki. Koliko komplikacije za obični - deblji griz. :|
U nas se tjestenina jede jednom tjedno i to s povrcem i piletinom. S mesom rijetko. Tako da mi je to o.k. A i riza je cest gost. Radimo na smanjenju krumpira u prehrani, stvarno smo ga puno jeli. Uvela sam sad s njom u prehranu cijele familije proso i quinou koju nismo uopce jeli. A mi smo vam ziva klasika sto se tice spize, evo sam se sad s malom vise počela uviditi nove namirnice.
Koji putar davati bebi od 9. mjeseci? Je li ima koji na tržištu da nije soljen?
Putar je maslac, zar ne?
Od Veronike, a meni su dobri i svi ovi iz dućana. Sve dok nije margarin dobro je. Imaš i maslo, neki to zovu ghee.
Nisam osjetila sol, doduše sastav nisam gledala. U Veronici bi trebali imati nesoljeni jer oni imaju širu ponudu svega mliječnog.
Pogledala sam sastav Dukatovog. Nema soli.
Nisu naši maslaci soljeni, otkud sad to?
Baš ima posebno za kupiti slani maslac, ostali su neslani
Naš putar nema soli. To što piše da je u 100g putra 0,14 g soli je toliko minimalno da je zanemarivo. A i bebe moraju dobivati u hrani nešto NaCl, jer ne bi mogle živjeti bez soli.
Uglavnom, uopće ne treba razmišljati o soli u putru,
Smiješ. Malo za početak, kao što sa svime počinješ pomalo.
Sigurno će mu se sviđati. Prijatno
Gledam što piše na kutijici i piše 0,2 g soli na 100 g proizvoda, ali piše i 0,5 g šećera na 100 g proizvoda.
Budući da je taj maslac proizveden od slatkog vrha bez dodataka, zaključujem da ni sol, ni šećer nisu dodavani, već su prirodno prisutni i to u tako maloj količini da nije vrijedno spomena.