kad idete van? mi kad smo vani nema više od dvoje djece plus mi. ili idete u neki drugi parkić? :love:Citiraj:
Eci prvotno napisa
Printable View
kad idete van? mi kad smo vani nema više od dvoje djece plus mi. ili idete u neki drugi parkić? :love:Citiraj:
Eci prvotno napisa
Ne znam pouzdano, ali meni se čini da, kada je magla, sav taj smog ne može otići gore u atmosferu nego je "stješnjen" (koja bedasta riječ) pri tlu i smeta mi disanju.Citiraj:
Eci prvotno napisa
Snijeg je bio predivan, bili smo vani čak više nego inače i u ski odijelima se čak klackali. Moj B je prvi dan govorio da ne voli snijeg i 'mama, samo ti voliš snijeg', ali kad je otkrio njegove prave čari nije htio biti nego vani. Ali htjedoh reći kako smo dobro prošli bez poledice i bez prevelike bljuzge. Moj B je danas nekoliko puta vani rekao: 'Lijepo mi je, baš mi je lijepo', a inače često nešto gunđa.
A magla - jel onda ipak bolje biti doma kad je maglovito?
I. je letnja, a N. zimska beba. Sa obe smo isli napolje vec posle 10-tak dana od rodjenja, cim smo se malo uhodali. Secam se te prve Ivanine zime, napolju -20, a ja malenu u nosiljku, pa na vazduh. Nikada se nisu razbolele, sve do polaska u kolektiv i "kolektivnih" viroza. Mada su i tete u jaslicama bile super, uvek su trazile da se spremi topla odeca i skafanderi i isli su napolje kadgod je bilo prilike...
Sad, kao velike, (10,5 i 7), po ovom snegu, isle su na sankanje na breg iza zgrade i po dva-tri sata pre podne. Uzivancija, drustvo, smrznuti nosici i rumeni obrascici...
Posle toga vruc caj, susenje rukavica i carapa, pa popodne opet...
Jedino sto nas moze omesti u izlascima je jak vetar uz kisu ili neprijatna maglustina.
Iz svega napisanog nije tesko zakluciti da setnje po hladnoci smatram blagotvornim za deciji imunitet, raspolozenje i psihofizicko zdravlje i ne shvatam roditelje koji se boje zime.
šmrc, nema više niti SSSSS od snijega, sve odnijela ova Južina, uh al ga puše. Ah nema veze, mada sad u bucama gacamo po vodi i blatu :lol: gdje je veća lokva tu je i Lara pa se i mama zamaže :)
Što ćete male slatke radosti i čekamo strpljivo novi snijeg :/
Idemo od 10 - 12 i popodne 5-7. Od prilike. Često odemo i u onaj parkić kod škole pa se tamo igramo dok čekamo klince. Možda se ne prepoznajemo u skafanderima i kapicama. ;)Citiraj:
stanam prvotno napisa
I nama su po snijegu sanjke glavno prijevozno sredstvo, a idemo i sa triciklićem - guralicom.
To s maglom je jer je puno vlage u zraku i naravno smoga, a djeci koja su sklona bronhitisima i astmašima to ne pogoduje. Moj E-je astmaš, ali moram priznati da nisam primjetila u 4 godine da reagira na maglu.
Mi smo sad, popodne, gradile snješka i padala po snijegu na guzu :lol:
Cura je uživala, kad smo ušle u stan, popila je bočicu toplog mlijeka i zaspala ko topić :*
Mi obavezno idemo van ako ništa ne pada. Malo nam je teže jer nam braco ima tek 3,5 mjeseci, a kolicima je teško po snijegu. Neki dan je bila s tatom i starijim bratom na sanjkanju. Kad su došli doma . Ušla je kroz vrata i onako zabundana (ski hlače, buce debela jakna, kapa, šal, rukavice) samo se u hodniku prehitila na pod ko vreća. Jedva je pojela juhicu i nakon toga odkrmila ko top.
bracu u maramu pa neće biti teško :)
XCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
To nam je u zadnje vrijeme praksa, kupila sam sling i sada vježbamo u kračim šetnjicama, brzo učimo.