lelita, samo hrabro! Ja sam rodila prije više od godinu dana tako da stvarno ne znam kako je sada, a javljam se tek toliko da ti dam podršku :love:
Kad sam ja bila nismo nosili pelene tako da ne vjerujem da sada trebaju. Za bebu ti koliko ja znam ne treba ništa. Nemoj se opterećivati puno stvarima koje treba ponijeti, sve ti muž može naknadno donijeti. Mene su ostavili u bolnici nakon lošeg ctg-a "na prepad", tjedan dana prije poroda, nisam se mogla ni otići kući presvući. Srećom, na papir sam ranije napisala sve što mi treba tako da mi je MM sve donio prema popisu (bilo mi je glupo pakovati četkicu za zube, pastu ili dezodorans mjesec dana ranije)
Moja iskustva što se tiče osoblja: Doktori, sestre i babice bez neke posebne zamjerke, jedino zamjeram (debelo!) sestrama koje su s bebama jer nisu sve prodojeće. Puno bitnije od spremanja stvari ti je dobro proučiti (ja sam isprintala i nosila u bolnicu) rodine tekstove o dojenju tako da se pripremiš ako što ne bude išlo kako treba (posebno prouči pravilan položaj za dojenje i izdajanje ako dođe do prepunjenosti, kao što je meni bilo). Kad sam ja bila nije bio rooming in pa sam se ja svejedno izborila da I. bude stalno sa mnom. Ja sam išla do sestara i tražila ga. Uglavnom, (bila je, istina, jedna vrlo ljubazna sestra) činilo mi se da su više iznenađene nego ljute na činjenicu što tebi nije problem da je dijete stalno s tobom, pogotovo po noći.
Ono što me je najviše :evil: je to što ih dohranjuju, tu se ne treba libiti i biti bezobrazan.
Meni je drago da sad imamo PRAVO na rooming in, što znači da to nije više stvar njihove dobre volje, a to što će te netko (koga ćeš vidjeti tad i tko zna kad) ogovarati iza leđa boli te briga, misli samo na sebe i svoju bebu! (Na to se pripremi jer su mene neke stvari pogađale što inače ne bi, to je vrlo osjetljivo razdoblje)
Ne znam, ja ne mislim da je naša bolnica ništa ni bolja ni gora od ostalih prosječnih bolnica kod nas, čitam ove teme o rodilištima, svugdje ima svašta. Nemoj ići u bolnicu s unaprijed formiranim strahom!
Sljedeći put ću (nadam se da ću uskoro biti trudna :) ) isto ići u našu bolnicu roditi samo što ću sad vjerojatno biti malo bezobraznija :mrgreen: