subjektivna i objektivna iskustva pliz..
Printable View
subjektivna i objektivna iskustva pliz..
meni je termin u sijecnju 2013. zanima me ima li nekih svjezih iskustava iz KBC osijek?, razmisljam uskoro da krenem na tecaj za trudnice u bolinici, moze li mi netko reci placa li se i koliko? hvala
nema novih iskustava iz Osijeka? :-) mene uskoro čeka..... :-)
mene zanima može li u Os rodilištu umjesto muža pratnja biti prijateljica (nekoliko puta je rodila i ima potvrdu jer je sa NJM išla na tečaj)?ima li netko neki br gdje bi to mogla provjeriti ako vi ne znate?
pužić, probaj nazvati rodilište tj. rađaonu i tražiti sestru petru. ona je glavna primalja (ako sam dobro shvatila) i ona vodi dio tečaja pa će ti vjerojatno znati reći. sretno i napiši ovdje što saznaš.
stalno se spominje neki stolić,ja ne znam što je to pa ako može netko da mi objasni...
ima li kakvih novih rodilja,svježih....?
tek sam sad naletila na ovu temu. rodila sam prošle godine u ljeto :)
čula sam samo takvih priča iz osječke rađaone, sve sami 'čemer i jad'. užasavala sam se pomisli da ću ostati trudna i morat ići rodit baš u tu bolnicu.
n
o došao je magični dan, uhvatili me bolovi u 3 ujutro, vidim sukrvica (moj prepad), otuširala se, obrijala, spremila torbu (eh da, ja sam jedna od onih što nema spremljenu torbu nekoliko tjedana ranije) i probudila muža.
došli u bolnicu, prijam, zove dežurnu. ni jedna pretjerano ljubazna, pet puta jedno te isto objašnjavanje, ali nema veze, prva beba, ja prestrašena što kako gdje, odgovaram smireno, ali u glavi me živciraju :)
ipak me primaju na odjel i od tada kreće sve savršeno.. kad kažem savršeno mislim savršeno :) od sestara, doktora, babica svi odreda ljubazni, kulturni i puni razumijevanja :D
prvi pregled je bio u 5 ujutro, od ne pretjerano ljubazne dr, no kasnije sam skužila da ona svaki dan ima takvu facu i dozu ljubaznosti (dio koji ne kužim no neka joj).
oko 6 vaganje, vađenje krvi, ispitavanja tko sam, što sam, odakle sam, koliko su mi česti trudovi (pitanje na koje nisam znala odgovor do nekih 8 ujutro jer sam se tek onda sjetila uzeti mob i mjeriti), komentari kako eto nisam još trebala dolaziti, ali mene to ne dira (inače su od starta bili trudovi na 8 minuta), do 13h šetam, sjedim, ležim, stojim, svako malo mi nešto drugo odgovara.
u 13h opet pregled, idem u rađaonu u tri, oni opet nešto brijackaju (neka im, znam da sam ja to poprilično dobro obavila), pa klistir (koji je pogodila u sred truda pa pola završava na podu, sestra mrači no nakon što joj objasnim da imam trud i ne mogu to izdržati ona postane ljubazna), odlazak na wc, tuširanje i čekanje.
u 15h ulazim u rađaonu, dobivam epiduralnu, drip, buše vodenjak, dahćem, dahćem, babice dolaze svako malo vidjeti jel sve ok, ležim li ok, kakav je ctg, dr obavlja 1-2 pregleda, ne sjećam se točno.
oko 19:30 ne mogu više izdržati muž zove babicu i doktoricu, opet pregled, ah beba je tu.. kreće tiskanje, pojma nemam što trebam raditi, pokušavam se sjetiti tečaja no to nije tako kako su oni pričali i puf, mališan je vani :D pred kraj tiskanja sam dobila treskavicu koja je blaga katastrofa jer pored tiskanja, koncentriranja na to što radim ja se ne objašnjivo tresem, nije ni hladno ni ledeno, nego baš ugodno.
dva i po sata ležim u području rađaone sa pet deka na sebi, treskavica popušta, voze me na odijel, spavam do ujutro, ujutro tuširanje itd itd.
na odjelu ostala tri dana super, u sobi s još dvije rodilje, sestre ugodne, pristupačne.
kad god se sjetim tog dana budem sretna jer su se sve zvijezde posložile taj dan i mališan se rodio živ, zdrav i savršen :)
kriks odlično..nadam se da će i meni tako biti dobro....samo kako si se uspjela obrijati,hahaha ja sad već ne mogu :lol:
ja čekam 8 mj pa se nadam da ću imati svoju sretnu priću.....mada meni ne gine carski zbog srca
ajde žene pišite iskustva na ovom rodilištu...