Ivarice, ti administriraš i moderiraš forum koji je od onog što je bio postao nešto sasvim treće - od toga da se smije o svemu je došlo do toga da se ne smije o skoro ničemu. OK, ni meni nije nužan podforum za pitanja o goloj ili ne-goloj mici, ali neke stvari samo malkice previše zabranjujete, a samim njihovim nespominjanjem može doći do problema...Citiraj:
ivarica prvotno napisa
E sad...Jao, kako bi dobro došlo da se ova rasprava odvoji od ostatka topica :roll:
Ja JESAM shvatila upravo suprotno - da je PORTAL tu za širenje Rodine vizije, a da je Forum ovdje kao podrška, mjesto za upoznavanje, informiranje i razmjenu iskustava, s naglaskom na širenju Rodine vizije. Ali da se može pisati i o stvarima koje ne spadaju pod Rodinu viziju.
Jer ako malo pogledaš po Rodinim vizijama, onda ispada da se zbog APa neće smjet pričat o podvikivanju na dijete ako sustavno radi gluposti koje zna da ne smije, neće se smjet pričat o kinderbetima jer je zajedničko spavanje veliki dio APa...
Već sad dolazi do toga da topici o hopsalicama i hodalicama budu tako brutalno prekinuti BEZ većeg objašnjenja od strane moderatora, da je to milina. E sad - tu se opet postavlja pitanje kako će reagirat potencijalni novi članovi foruma koji su ujedno i potencijalni članovi Udruge.
Meni nekad način ophođenja na nekim topicima bude smiješan, kad netko pita 'kakvu hodalicu' a Apricot (sad se kačim na tebe jer imam primjer u glavi, NHF) locka i napiše nešto u stilu 'ne, ne i ne' (karikiram), odnosno na neko drugo pitanje odgovori sa 'joj znaš kaj, ne da mi se sad upuštat s tobom u raspravu, ak hoćeš djetetu uništit stopala samo naprijed' (ne karikiram, negdje ima topic o tenisicama za male bebe gdje sam ja pitala koji je točno razlog osim mogućeg razmaženog derišta - pitala sam da SAZNAM, jer NE ZNAM zašto ne bi trebalo maloj bebi obuti tenisice ako ga se neće stavljat da stoji. Saznala sam, ali nakon ove rafalne paljbe, i to drugdje) - ali meni je smiješno jer ja ZNAM kakva je Apricot, i da jednostavno ne voli trošit vrijeme i riječi na neke stvari, a otresa se jer je naišla na sveopće odobravanje i 'Apri, legendo' na raznim topicima kad je to prvih puta izvela - ukratko, jer je takva, jer je poznamo i jer je to nama nekad ZABAVNO pročitat...
Al neki novi član foruma će nakon tri ili četiri takva posta jednostavno reć 'ok, ovo je hrpa luđakinja koje samo čekaju kad nekog dobro mogu oprat' i jednostavno odustat od daljnje rasprave, i otići po hopsalicu ili tenisice za svoje dijete jer ih u nedostatku informacija dalje od cijene i neke tamo babe koja je dreknula na njih ovako virtualno u biti ništa ne koči da to naprave.
Lutonjice, to što bilo tko misli ili ne misli je sve super, ali samim time što o nekim stvarima ne smijemo razgovarati ostavlja se gorki okus u ustima jer za mene i moje probleme na ovom forumu nema mjesta...Jer ruku na srce, osim dojenja, ja problema sa svojom djecom i nemam, bar ništa za što bi mi bila potrebna komisija od par tisuća ljudi da pokušam riješit...A što se dojenja tiče, JEDINO što mi treba je da se ispucam, bez pitanja o pelenama i kakici, bez ovakvih rasprava, s drugim mamama koje su prošle istu stvar. Gdje god da sam o tome pisala sam naglasila da sam se na adaptirano odlučile tek NAKON što sam prošla u glavi i po check-listi s ovih topica SVE moguće alternative u tom trenu i odgovorila si na sva pitanja adekvatno, i zaključila da nemam drugu opciju. Ipak sam dovoljno dugo ovdje da znam da ne spadam u nijedan od opisa i kalupa mama koje imaju problema s dojenjem.
renata, prekrasan post, :heart: hvala ti, i ako si pročitala sve, nijedna od nas koje dajemo adaptirano a ovdje smo se javile nismo odbile mogućnost uspjeha unatoč svemu, žao nam je nas, ali činjenica je da je topic u roku odmah otišao u ovu raspravu o tome smijemo li mi uopće dobiti ovu podršku i mjesto za ispucavanje.
E da...što se tiče drugih foruma - stvar je u tome da njih JE puno, evo ja ovog trena mogu napisat linkove za još barem dva, a znam pouzdano za još barem dva - ali stvar je i u tome da ne postamo svi na svima. Ja postam tu i na MM, i sve 5, ali ima puno cura koje postaju samo ovdje, a vidjela sam u raspravama da se uletava s izjavom (i to nimalo prijateljski kao što je na ovom topicu bio prvi odgovor) 'e pa kad tako misliš odi na mame i bebe ili nekud drugdje' - a to se skoro i ne treba napisat, jer se iz tonova pojedinih postova da isčitat 'isuse, kako je OVA samo dospjela među nas'.
Not a nice feeling. Mene ne dira jer sam si ja valjda uzela kao misiju križarski rat protiv Roda i članova ovog foruma koji se na takav način odnose prema drugima (dakle, da pojasnim da ne skočite na mene - ne protiv rodine vizije, ne protiv rada udruge, u tome ćete uvijek imati barem moju pasivnu podršku nego protiv tona i netrpeljivosti, bez obzira čijeg), ali novi ljudi koji dođu i oni koji su tek kratko ovdje bi se mogli iznenadit jer je samo pitanje vremena kad će postavit pitanje koje će nekom nagazit na žulj.