-
U prvoj trudnoći su prvo čekali rezultate briseva nekoliko dana jer nisu znali zašto sam se otvorila (obično neke bakterije utječu na otvaranje), zatim su nakon sterilnih prvih nalaza (4.dan) radili serklaž i davali mi preventivno 10 dana intravenozno antibiotike (sve to vrijeme nisam se smjela uopće dignuti s kreveta), a ostale dane su me samo pratili da vide da slučajno ne bi došlo do neke infekcije. Hvala Bogu, sve je bilo u redu, očito je riječ samo o oslabljenom cerviksu (tkivo koje je samo po sebi takvo). I ostatak trudnoće pila sam nifedipin koji utječe i na sprečavanje kontrakcija pa sam uspjela izbjeći tokolizu.
Ma sve se to na kraju zaboravi kad se u ruke umili mala štruca!
-
Nakon pregleda još imam sukrvice i cerviks je malo uloživ.Ne znam što bi me više trebalo brinuti. Vadit će mi krv KKS i CRP, profesorica kaže da je još prerano i da ćemo vidjeti za dan, dva. Ništa mi nije problem, ali ova neizvjesnost me izludi.
-
Kate, drži se! Sve će biti u redu! I kod mene je cerviks uloživ za vršak prsta do šava serklaže koji drži. Boli li te trbuh? Imaš li kontrakcije?
-
Kad sam bila u bolnici i rekla im za sukrvicu, objasnili su mi da je to normalno i da je bitno da nema svježe krvi.
-
Laura profesorica je bila, ono, škrta na riječima. Ja jesam pit bull i ne puštam, al nisam uspila od nje izvuć ništa više od toga da je prerano da me pusti kući. Nije mi rekla do kud sam uloživa, jel do šava ili kroz šav. Sukrvica se smanjuje, a bolova i kontrakcija nemam, hvala Bogu. Inače se moj organizam duže čisti, znam to od prethodnih zahvata. Najviše me muči taj šav, al očito neću bit ništa pametnija do sljedećeg pregleda, a nije mi ni neka fora da svako malo čačkam po tome.
-
Drži se Kate, žao mi je što moraš biti u bolnici
-
Da, profesorica jako, jako malo priča. Iz nje se gotovo ništa ne može izvući (meni baš nije ostala u najboljem sjećanju, iako za nju kažu da je velika stručnjakinja u svome poslu). Ako ti u večernjoj viziti bude dr. Vesna Gašparović (isto je odjelna liječnica na PT2, ima ti plavu kosu do pola vrata, u 40-ima), nju pitaj što te zanima. Ona će ti sigurno sve objasniti.
Bitno je da šav drži, samo misli pozitivno i miluj svoju bušu.
Želim ti da što prije dođeš kući.
-
He, he, misli mi čitaš. Bila je dr. Vesna, veli da može bit uloživ cerviks, da mi samo hoće izvadit krv da budemo sigurni da nema infekcije. Umirila me. Veli ako je sve ok sa nalazima da ću kući.
Klara :love2:, hvala, proći će ito.
-
Kate, ima li kakvih novosti?
-
krvni nalazi uredni.
U petak pregled, u pon. je šav bio prohodan pa će me pregledati i dr.Z. da vidi u biti kakav je nalaz nakon operacije jer me nije on pregledao u ponedjeljak.
Mirovanje strogo, dr Z kaže da je najbitnije da nema infekcije. Strpljen spašen, još sam tu.
-
Kate mislim na tebe i bebicu u tvojoj buši
-
Mislimo na tebe. Drži se. :heart:
-
Pustili su me kući, nalaz je isti kao u ponedjeljak, dakle cerviks skraćen, za prst uloživ kroz traku serklaže. Kontrola za dva tjedna uz strogo mirovanje. Cure hvala na podršci, dug je put pred nama, al vjeujem da ćemo izgurati. Volila bi da nije uloživ, al bitno da šav drži.
-
Sad kod kuće samo strogo miruj i mazi bušicu. Sve će to brzo proći i za 4 mjeseca uživat ćeš u svojoj bebici.