Molim vas moze li mi netko reci nesto za Magnetsku rezonancu za djete od 11 god. u Rijeci ili Puli? Hitno je. Hvala.
Printable View
Molim vas moze li mi netko reci nesto za Magnetsku rezonancu za djete od 11 god. u Rijeci ili Puli? Hitno je. Hvala.
A sto te zanima?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zanima me magnetska za veliku djecu iznad 15 godina, priprema, postsnimanje i sve kaj ide uz to da probam dogovoriti magnetsky u klaicevoj, ako je itno koji dio tijela, onda srce i krvne zile, jeli se taj danoze u skolu prije ili poslije da to
Ogu uplanirat
MR srca traje cca sat vremena. Ne piti kofeinske napitke prije pregleda i ukloniti sve metalne predmete, pirsinge i sl.
Nema neke posebne pripreme, osim psihičke jer mora se ležati mirno svo to vrijeme i osjećaj sputanosti je popriličan s obzirom da zavojnica stoji uz tijelo preko cijelog grudnog koša. Klaustrofobija zna biti problem. Daje se kontrast u venu i na njega rijetko ima reakcija. Može se u školu i prije i poslije. Od odjeće savjetujem nešto tipa tajice ili donji dio trenirke bez metala. Gornji dio negdje puste da ostane potkošulja a negdje inzistiraju da osoba bude gola do pojasa. Zavisi od ustanove.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
znači u toj kombinaciji nema povraćanja i mučnina ako je dete jaaako veliko?a kaj se tiče klope prije iza u toj kombinaciji? nadam se da dete ne treba biti izmoreno
ima li u Klaićevoj uopće MR?
da i kak se zove ovo kaj ja trebam jel možda MR angiografija prsnoga koša ili samo MR srca
jel netko bio u Sv. Katarini? čula sma da je odličan radiolog dr. Borić.
Mi trebamo samo MR malo iznad lijevog zgloba noge, koliko to može trajat? pretpostavljam da je neće uspavati ona ima 7 godina. Može to ona odradit.
nisu mi rekli ni za kakve pripreme i nalaze prije, osim nalaza ortopeda. Najvjerojatnije nij ništa al da otklonimo sumnju na tu neku bol koja se povremeno javlja.
jelena.O, kako mi možemo znati što ti trebaš?
tj. jel to spada u MR aortografija ili kavografija ( znači trebam MR aortnog luka)
Dr. Borić je odličan radiolog. S profesionalnog stajališta. Nemam iskustva s njim kao pacijent.
Ako dijete surađuje i može biti mirno nije potrebna anestezija.
Za skočni zglob treba cca 20min do pol sata. Ako se daje kontrast onda još dodatno treba 10ak minuta. Gornji dio trupa i glava ne idu u aparat pa je pregled lakše izdurati. Nek si uzme čepiće za uši, za svaki slučaj, zna nekad biti da ih nema. Ima u dm-u za kupiti.
Nadovezujem se s pitanjem, ali za odrasle. Trebam obaviti MR ocne orbite. Pretpostavljam da ne trebam biti gola? Trebala bih tada imati menstruaciju pa mi je malo problem.
Prijateljica je radila MR koljena i bila je samo u donjem vesu.
ne trebaš biti gola :mrgreen:
Sta se kesiš? :-)
Da je dosla u tajicama do iznad koljena, mogla je ostati u njima. Ovako je morala skinuti, pretpostavljam, hlače, jer smetaju za namještanje zavojnice.
Umjesto grudnjaka stavi neki top bez kopči i žica.
Donji dio za MR orbita se u pravilu ne skida. Maja gore nek bude pamučna bez ukrasa, šljokica i sl. I ako si zimogrozna ponesi extra čarape jer noge znaju ozebst dok su izvan aparata a klima u prostoriji je obično na 20-22°C.
a na kaj moj mora paziti, isto trenirku da obuće?
Hvala, eryngium!
pa pokriju s dekom
glavno je ne imati ništa metalno
ja sam išla u trenirci i pamučnoj majici
bez grudnjaka
Je, al kad negdje nema deke se cvokoće.
Jelena.O, nek stavi trenirku, pamučnu, bez patenata.
Nema na čemu!
Ako su naušnuce zlato ili srebro, ne mora ih skidati jer su MR safe. Bižuterija se zna zagrijavati i ako ne ide u sam aparat. Ukoliko se nađe netko revan mogao bi inzistirati da se ukloni sve iole metalno, bez obzira koji metali su u pitanju, pa možda bolje pustiti sav nakit doma.
Ako su joj tajice capri, ili se mogu povući dovoljno iznad dijela koji je u pitanju bez ometanja cirkulacije, ne vidim zašto bi tražili da ih skine.
Joj super hvala ti pu o.
evo ovo je dokaz zasto volim ovaj forum uvijek se nadje netko tko ima vise informacija, netko strucan za pojasniti nam neke stvari.
:kiss:
Dal netko zna jel se moze na mr sa mirenom ?
Thx :)
S tim bi trebali biti upoznati djelatnici u svim ustanovama koje rade MR preglede. Ili ako nisu, postoje certifikati i site-ovi gdje se može provjeriti skoro pa sve što se ugrađuje/usađuje u tijelo. Većina implantata danas dolazi uz certifikat koji bi pacijent trebao dobiti nakon ugradnje.
Svi testirani IU kontraceptivi su u najčešće safe. Pogotovo Mirena koja je, koliko o njoj znam, plastična cjevčica ispunjena hormonima.
Može doći do distorzije slike te ev. zagrijavanja kod starih uložaka s bakrenom jezgrom (ili nekom legurom od kombinacije različitih metala) koji se danas rijetko kad gdje sreću. No i većina tih je testirana i proglašena safe za magnetska polja jačine do 1.5 Tesla.
uglavnom pitala, može se u Klaićevoj samo da skupim uputnicu pa ću saznati i kad
Koliko se obicno ceka nalaz MR-a?
Meni su rekli u klaicevoj do 3mj
Meni su tak preko telefona rekli
Ajme duze cu cekat nalaz nego magnetnu ako je tako...ja mislila dobije se nalaz odmah :naivna:
Ery sta mislis za snimanje djecjeg zgloba koliko to moze trajat?
Za red na pregled, za očitanje nisam pitala, a sory čitam na p ekrana
Ne znam kamo idete, al po meni bi svugdje tri tjedna trebalo biti maksimum. I to ako je nešto jako egzotično pa se čeka na konzultacije ovog-onog dr.a. Djeci se inače nalazi obrađuju prije nego odraslima. U svakom slučaju, pitaj nakon pregleda.
Ok hvala.idemo u Sv.Katarinu.