Mislim puuuno na vas! :love:
Printable View
Mislim puuuno na vas! :love:
Držite se Brunda i ljubi Svena pravog malog heroja :love:
Držim fige da sve dobro prođe. Sven je savršen :love:
Ajme Brunda, nikako na zelenu granu.
Baš mi je žao.
Držim fige i vibriram da sve prođe dobro.
Ljubi malo srce i čuvajte se! A mi vibramo za vas.......
Brunda, riješit ćete vi i to...
O Brunda pa ne mogu vjerovati!Ljubi malog hrabrog Svenka!
joj strašno Brunda, Svenko ti je prehrabar! Puse ozdravilice!
Drzite se, mislim na vas. :heart:
Srce malo, valjda će uskoro krenuti na bolje. Stvarno ste zaslužili miran Božić. Šaljem mu veeeeliku pusu i želim mu da što prije dođe kući. :*
Ima li novosti?
(sve se nadam dobrim vijestima...)
srce malo, hrabro :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dugo nisam bila na ovom topicu, ali često mislim na te i malog Svena. Držite se!!!
Brunda držite se, a hrabrici Svenku jedna velika pusa :heart:
Velika pusa i mami i bebi
U subotu smo dobili apartman ali samo do danas ujutro jer je bio rezerviran. U subotu se sastao liječnički konzilij zbog njega jer nisu znali što bi. Prvo su htijeli punktirati isto kao i lijevi ali se ispostavilo da nema potrebe jer je desni bubreg prazan :shock:
Dogodilo se nešto fascinantno. Lijevi bubreg koji je realno u banani i bio je pred vađenje, preuzeo je funkciju desnog na sebe i počeo izlučivati preko dva puta više urina dok iz desnog niti kapi. Da nije preuzeo funkciju bila bi hitna operacija i tko zna šta još. Čak su se bojali i sepse.
4 ili 5 kamenaca je prošlo (ni sami doktori ne znaju kako) pored jednog ogromnog i spustilo se mokraćovodom do ulaska u mjehur i tu zaglavilo. U subotu su mi rekli da će u ponedjeljak na operaciju ali da ni sami još ne znaju kakvu će operaciju raditi. Treba očistiti bubreg ali i ove skroz dole kod mjehura a to je veliki potez i trebala bi najvjerojatnije ili 2 reza ili gore klasična operacija a dolje laporaskopski (valjda, tako sam ja shvatila). Međutim, sinoć oko ponoći se žali da ga boli pišan pa ga je pregledao dežurni dr. Nije otkrio ništa i samo je dobio Ibuprofen protiv bolova. Jutros je prvo išao na scintigrafiju i nakon toga je tražio piškiti. Pošto je trebao dati urinokulturu trčali smo na odjel da to obavimo. Kad je počeo piškiti u bočicu odjednom plup i izleti kamenčić. Sestra odmah otrčala po nekoga a Sven se počeo žaliti na bol u pišanu. Stoji on onako gol i MM-u ( btw. jutros doputovao i odmah dojurio k nama) se učinilo da čuje još jedan plup, međutim nismo ga poslije našli na podu. Ja brzo podmetnula onu posudu (bubreg) pod pišu i djednom opet plup plup, izletila još 2 kamenčića kao iz topa, a nakon toga frajer popiškio 2 dl. Od tada ga više ne boli a piški normalno. Izlučivanje iz lijevog se opet vratilo na staru količinu. Sad čekamo nalaze scintigrafije koji će biti sutra i onda ide operacija. Ne znamo da li će to biti sutra ili prekosutra, i ne znamo još koji će bubreg prvi operirati s obzirom na ovaj obrat.
Sve u svemu super da je to uspio ispiškiti.
A sad male anegdote. Prvo kad je to jutros počeo piškiti kamence bilo mi je smiješno (tada sam bila u strahu ali sada kada se sjetim, a pogotovo njegove face tada) kako se naljuti na svog pišana i udario ga i počeo ljut vikati na njega: Ti jedan glupi pišan, zašto me stalno nešto boliš???
Jučer mu navečer objašnjavam kako će od danas biti sam po noći, on me sve sluša, sluša, i kad sam konačno završila prvo što me pita je bilo: A tko će meni upaliti crtić? :heart:
Danas neki klinac u sobi jede čips a Sven brzo otrči zabrinut do njega: Nemoj to jesti! To je slano i od toga će ti narasti kamenčići!!!
Sve najbolje malom Svenku medenku i nek se taj "glupi pišan" već jednom odglupi i postane dobar i pametan. :heart:
Brunda, drži se, samo hrabro. :love:
Ah jadničak mali..... Ne mogu vjerovati kako je to dijete snažno i hrabro! :love:
miš mali hrabri :love:
Baš ti je super tvoj veliki dečko :heart:
brunda, sven je prekrasan :love:
želim vam puno, puno sreće!
evo i ovdje puse i vibreeee
Mislim na vas. Sretno!
Ogromna pusa hrabrom, velikom djecaku i njegovoj predivnoj mami! :love:
O Boze, Brunda... divno, divno dijete. :heart:
Bas me rasplakao...
Svenko, evo ti jedna velika :*
:heart:
sunce drago pametno :heart:
Brunda daj se još malo informiraj o razbijanju kamenaca mislim ozbiljno...
Ja sam još prije kad sam ti poslala onaj teksta na njemačkom nabasala na par stvari i bez obzira što se to ne radi toliko kod djece došla sam do zaključka da se ipak radi. Priznajem to sam pročitala na početku vaših problema pa sam do danas dosta zaboravila, morat ću ponovno to pogledati.
Operacija nije bez vraga i kako vidiš nitko baš ne trči da je obavi ili se varam?
Ovo sve o čemu pišeš zvuči jako jako pozitivno pa sam ti se usudila ovo napisati. Na kraju ti odlučuješ. Bitno je da ste pojačali diurezu i promjenili ishranu i odteretili jedan bubreg pa probudili drugi. Super to radite i držite se.
Imam još jedan prijedlog, a to da se eventualno predstavite kod nekog dobrog homeopata i čujete njegovo mišljenje.
Samo da vam se što prije riješiti tog kamenja...
Puno sreće i da ste što prije doma! :love: Svenu
:heart: puse Svenu!!
Poljubac hrabrom dečkiću :love:
Micek mali hrabri :love: :heart:
Sutra je operacija desnog bubrega. Ono što je jučer ispiškio su bili svi kamenci koji su se nalazili u ureteru. Sada je još ostao u desnom jedan veliki i 3 ili 4 mala, a u lijevom jedan veliki i tri mala. Nalaz scintigrafije je pokazao jako lošu funkciju lijevog tj. uopće nisu mgli očitati. Ali velika je vjerjatnost da je nalaz krivi (i Batinica je komentirao da ne treba vjerovati sve što napišu) jer sam mu ja otvrila nefrostomu (nitko mi nije rekao da treba biti otvrena) neposredno prije scintigrafije. A i očigledno je bilo da je lijevi preuzeo na 2 dana svu funkciju i baš smo na viziti to komentirali kako je čudesno.
Ništa, sutra nam je jedan važan i težak dan i spremni smo na nove pobjede. Uostalom, što se prije riješi prije ćemo doma. Optimistična strana mi je trenutno draža od pesimistične ;) Drš'te fige!
Ma naravno da će sve biti OK, i da pesimizmu mjesta nema. Mislimo na vas... :*
Jer sam mu ja otvorila nefrostomu (nitko mi nije rekao da treba biti ZATVORENA)...Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Držimo fige sutra!
brunda, ljubi malu hrabricu - vibrrrrramo i mislimo na vas! :*
Tisuću poljubaca za Svena, mislim na vas i molim se da danas prođe sve najbolje na operaciji!
:love:
Stalno gledam datum Svenovog rođenja i mislim si, "ma to je neka greška, mora da je stariji barem godinu dana..."
Izuzetno hrabrom dječaku koji je puno propatio želim da sve što prije i bezbolnije prođe i da se što prije vrati svojoj kući. :heart: