Ajme što je meni na pameti :oops: :lol: , RAZMETNI (razmetni, razmetni, razmetni, razmetni, razmetni ...).Citiraj:
Irchi prvotno napisa
AdioMare, znaš da smo mi posvuda 8) .
Printable View
Ajme što je meni na pameti :oops: :lol: , RAZMETNI (razmetni, razmetni, razmetni, razmetni, razmetni ...).Citiraj:
Irchi prvotno napisa
AdioMare, znaš da smo mi posvuda 8) .
Ja vise volim toplo, ali mislim da je u biti svejedno. probaj pa vidi :mrgreen:Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
Upravo se spremam zamutiti ih.... :mljac:
(izvedba je u tijeku.dolazite?... :mrgreen: )
Dal netko možda radi palačinke s graham brašnom?
Ja radim makrobioticke s brasnom 850, bez jaja i mlijeka.
ja sve od oka stavljam
2-3 jaja, malo mlijeka,malo mineralne,malo soli 2-3, vanilin šećera,2-3 žlice ulja.. izmiksam i to je to .. (ako pravim pohane s jabukama onda stavim cimeta i u smjesu )
ulje stavim samo za prvu dalje ni ne stavljam kad ima unutri i svaki put mi ispadnu mnjam :mljac:
nije da se hvalim ali moje palačinke su jako poznate kod nas u drustvu :trep:
da li zamrzavate palacinke, i kako?
odvojiti necim (folijom?), slagati tako odvojene jednu na drugu, i u skrinju?
ili nekako drugacije?
dobila sam 30 jaja, pa ih hocu potrositi, palacinke mi se cine dobra ideja... ako se daju zamrznuti
Tako ja. Stavljam ili celofan ili papir za pecenje izmedu i onda sve skupa u vrecicu za zamrzavanje i, ako ih nisam zarolala prije, na tanjur pa u zamrzivac.Citiraj:
emily prvotno napisa
Jos nesto sto mozes zamrznuti a da koristi dosta jaja je quiche.
jel moze alu folija za odvajanje?
imas neki recept ili link za quiche?
Moze alu folija. Kod nje je dobro sto je mozes opet iskoristit.
Ima recepata za quicheve milijun. Uslikam ti pa posaljem, nemam vremena pretipkavati :/
super Ancice, tenks :D
Ja sam u Mađi kupila tavicu za palačinke, a na donjoj strani je bio otisnut recept.
Prije sam ih radila odokativno, pa su bile jednom tanje, drugi put deblje, treći put žilave, pa s grudicama, pa s rupicama... i tako. Rijetko kad su bile onako kako treba.
Otkako ima tu tavicu radim po receptu i držim se omjera i uvijek su savršene, dakle:
1 jaje
3 dl mlijeka
5 dobro punih žlica brašna
prstohvat soli
Od ove smjese ispečem 6-7 palačinki (tava promjera 24cm), a ako mi treba više onda sve udvostručim ili utrostručim.
Najbolje mi se zamute u magic-mixeru od tupperwarea, samo onda prvo stavljam tekuće, pa suhe sastojke. Sve promućkam i to je to.
Meni palačinke uvijek ispadnu odlične i nikad se ne lijepe (niti prva). U smjesu stavim 1 jaje, žlicu šećera, pola vanilin praška, malo ruma, brašo dok ne zgusne (a da je opet rijetko) i obavezno dodam hladne vode (ili ineralne ako ju imam). Nikad ulje ni putar nisam stavljala u smjesu već i frigam na putru. Tava mora biti jako vruća i nije bitno kakva je jer mi se do sad ni u kakvoj tavi nisu polijepile. Sve radim odokativno i mislim da je to jedna od prvih stvari koju sam se naučila raditi još kao mala. Ispadnu mi fine, mekane i tanke poput papira.
Rene, zar ni malo vode ili mineralne?
Očito je onda voda ta koja ih žilavi... :/
Moje nisu savršene, ali se bar nikada ne lijepe. Jednom, dvaput sam u gostima jela one savršene, pjenaste, ali unatoč potankom objašnjenju nisu mi ispale takve. Jedanput mi je rečeno da stavim oštro umjesto glatkog brašna. Te su se, pak, kidale ako nisi bio jaaako pažljiv.
Ništa voda, ništa mineralna.
Moram da podignem temu, jer su meni palačinke specijalnost, te moram da dodam: Mleko i belanca su krivci za žilave palačinke.
Ja u testo obavezno stavim jogurta. Mineralnu nikad ne stavljam, jer ih jogurt čini mekim i rastresitim, a ukusu daje potrebnu punoću, za razliku od mineralne. Mleka može i da nema u testu, ali bez jogurta mi nisu fine. I stavim dosta šećera, jer volim i kad ih radim sa slanim filom, da testo bude slatkasto.
Ja nisam pobornik metode od oka pa evo ako ce nekoga zanimati moja iskustva su dovela do sljedeceg omjera.
1 jaje
200 g brašna
pola litre mlijeka
1 vanilin šećer
korica od limuna
1 žlica ulja
šećera i soli po volji
jeste probali u smjesu dodat malo kokosa??? SAVRSENO!!!!!
Palačinke vam se sigurno neće kidati pri pečenju ukoliko smjesu smućkate nekoliko sati prije nego što ih namjeravate peći - čak i na večer smutite, a pečete sutradan za ručak.
Ja također umjesto mlijeka stavljam jogurt :mljac: .