-
pa još uvijek stigneš, spasi drugu djecu koja sad trpe "zlostavljanje"
slažem se sa anin
lamanteri se po forumu svakakvim izrazima, pa reagirajte, inzistirajte, recite svoje, ali uvažite i tuđe argumente, vrtići imaju pedagoge, stručne timove, ravnatelje, bilo koga... nije sve crno bijelo, dajte svoje prijedloge, možda ako ih iznesete i iskažete svoje potrebe netko i reagira
meni je isto muka od ovog silnog pljuvanja po vrtićima, ispada da su gori od najgorih konc logora po nekim izjavama, grozno
-
Ma koja silna pljuvanja po vrticima. Kakvi konc logori? Nemojte izvlaciti nesto sto nije. Od kuda zakljucijete takve stvari? Ovdje se ne pljuje po vrticima pobogu nego se komentira samo jedan dio vrtica.
Ako iskopate moje postove na ovom forumu o nasem vrticu, ja sam samo hvalospjeve govorila.
Ocito je da se u nekim vrticima moze izaci u susret, organizirati i istupiti malo van granica nekakvog kalupa od prije 30 godina.
Stalno raspravljamo na raznim temama kako je svako dijete razlicito i kako mu se treba tako i pristupiti pa zasto bi onda svi trebali imati istu potrebu za snom.
Moje dijete spava popodne ali da nema tu potrebu ne bih voljela da ga se sili na to ali isto tako ne bih dopustila ni trazila da mu je dozvoljeno da maltretita one koji spavaju.
Nisu potrebne vile, luksuzne sobe, ni milijuni kuna. Malo dobre volje i sluha s jedne i druge strane i dobra organizacija pa da budu namirene potrebe i spavaca i nespavaca.
-
Đizs, di ode ovo!
Ja bi se rado složila s anin, ali na žalost ne mogu jerbo u vrtićima red svih dobrih i dragih teta mi smo na žalost naletili na jednu koja to nije.
Jel prijavljena? Je. Jel imala sankcija? Nije.
A možda je najžalosnije od svega što je moje dijete doživjelo vrtić kao grozno mjesto, i sve tete kao grozne. A to nije istina, sve su super osim te jedne koja je očito bacila veliku sjenu. Moj stav prema vrtiću je izrazito pozitivan, i trebalo mi je vremena da uopće skužim da postoji problem.
Tako da anin možda živi u uvjerenju da sve tete solidno rade svoj posao, ali na žalost stvarnost je demantira.
-
Joooj Anin što si se ulovila "i točke"
neznam ...možda nisi čitala ispočetka..
...ja sam uvijek za opciju vrtić...
...njemu je tamo sve lijepo osim tog dijela...gle mene opet se opravdavam?!
nema veze ....evo on ne spava niti odmara popodne već 3 i pol godine i do sad smo šutjeli,tolerirali druge TRI godine...
pa stvarno mislim da je i moje djete zaslužilo da netko i njega tolerira ...dakle nemojmo u tom smjeru :-)
-
upravo tako trampolina
neki su rođeni za to neki bi trebali promjenit profesiju :-)
-
A kao i u svakom poslu valjda. Ali nije baš svejedno jel radiš s ljudima ili papirima.
-
Eto , mislila sam da neće ići ali.... moje dijete si malo odćori oko 10 ujutro (ako treba zaspat će nasred parketa), stave ga u krevetić da ga ostali na diraju, i onda redovno spavanje oko 12,30- 13,00 h zavisi koliko je trajao ručak. Isto si odspava. I to iznenađujuće dogo ( sobziom na okolnosti) - zna i preko sat vremena odspavati. :-) Doma već imamo drugačiju rutinu (mota me oko malog prsta).
-
Moj Svrco krece na jasen u vrtic i tada ce imati dvije i pol godine. Spavanje je oduvijek bio i jest problem, zaspi sam (uz mene) nekad, a nekad ga moram nositi jer se nr moze umiriti i stvarno osjecam kako mu je tesko umiriti se (bez obzira na pjesmice, price itd..). No uspavljivanje nije cak ni ono sto me zabrinjava, vec budenje u toku spavanja, budi se u grcu, vristi, ne zna gdje je. Dogada se pri SVAKOM dnevnom spavanju (vise puta nekada), a i navecer/po noci se zna "probuditi" na isti nacin pa ga moram nositi da se umiri. Bojim se kak ce to tete hendlati jer stvarno mislim da nije stvar navike (nosenje), vec stvarno nekog straha u snu. Nisam nikada trazila strucno misljenje jer mislim da je normalna djecja faza. Ima netko isti problem s budenjem i kak to ide u vrticu?
-
Postoji termin za to:nocni strahovi. Nama se dogodilo par puta,pedijatar nas je uputio kod neurologa.
Uglavnom u vrticu vrijede "pravila čopora". Pa tako djeca koja doma imaju problema s hranom/spavanjem/ponasanjem u vrticu najnormalnije jedu,spavaju... Mozda i kod vas bude takav slucaj. Ne brini unaprijed. Bilo bi pametno upozoriti tete da se znaju snaci ako se dogodi. U pravilu ce tete i nosati ako treba,dok su tako maleni i dok traje prilagodba. A i svaki vrtic bi trebao imati psihologa/pedagoga s kojim mozes porazgovarati.