evo baš sam slagala album - čarapice i tajice za sada :)
3D boje
Printable View
evo baš sam slagala album - čarapice i tajice za sada :)
3D boje
hihih sad vidim tipfeler - kakav Zulip - hihih Tulip - one boje sa lila poklopcem u obliku tulipana! ima ih u algoritmima i svakakvim knjižarama a ovih Marabo valjda samo u hobi dućanima!
kod zagrijavanja nemojte odustati - fakat dugo treba
ja peglam, i to stavim papir za pečenje na boju i poklopim sa peglom pa svake 2 minute gledam jel se napuhnulo! ali mi onda ostane kao malo spljošteno od težine pegle - ali tek sam počela, biće bolje!
piše da može i u pećnicu - ?!?! još nisam probala!
Luuudooo! Baš sam tražila materijal za đon za šlapice jer se šmizla ustaje i onda radi špagu u ovim šlapicama! Ovo je super!
tnx
vidjela sam to tvoje pitanje - i ja sam ti mislim već tamo rekla kako smo mi 'gumirali' čarapice
stvarno je jednostavno i radi - ne kliže se po parketu
a sad mislim da bi i za male puzavce bilo dobro na koljena nešto nacrtati protiv 'proklizavanja'
:)
Opće mi to nije palo na pamet, a jako je dobra ideja! Eto zašto ljudi trebaju pričati!!!
Makar je sad već super očvrsnula i više joj nogice ne "omaknu" na laminatu, a li kad ustaje to je komedija!
pa pogotovo što ti njoj šivaš šlapice - to ti je super - još uvijek ima tvoje hand-made šlapice a ne skliže se!
danas sam sa svojom curkom napravila onaj vrtuljak za kindac (samo se ne vrti...hehehe) od malenih ukrasnih letvica ,zabile smo malim cavlicima i objesile male medeke...planirala sam kupiti novi "vrtuljak" ali ovaj je ispao tako slatki da ga necu kupovati jer ovo je ipak nas i unikatan...:-)
eh sada kada bi jos znala sliku staviti vidjele bi...:-)
lidać2 - super je što je velika seka sudjelovala u izradi vrtuljka za malenu! :)
jedva čekam da moja Buba naraste pa da svašta radimo zajedno!
nama je domet što smo zajedno zaljepile kukice na zid gdje ona sada vješa svoje vrećice i jaknice - smiješno je kako te kukice voli više nego one na vratima koje sam ja zalijepila bez nje! :)
nedavno smo krečili stan pa smo na jednom dijelu hodnika, tu baš kod njenih kukica napravile otisak Bubine ruke u drugoj boji - super izgleda, ona sretna i često kad prolazi sama sebi daje 'pet' na zidu! hihihih - (to čak imam i sliku negdje)
vau, ludnica su te 3d boje
s njima stvarno možeš osvježiti odjeću...
mi imamo većinu već rabljene, dobivene odjeće pa mi se ovo čini kao sjajna stvar, a i super je za napisati nešto na majčice (ja sam u punkerskim danima koristila domestos za ispisivanje pjesama Hladnog piva (onog prvog, pravog, punkerskog, ne ovog sada, šminkerskog:lol:), ali to baš ne bi preporučila za male bebače ;-)
jelda?
ja sam postala ovisnik o 3d bojama! samo bi šarala! - hihihih
mislim da su korisne za obilježavanje odjeće kad klinci idu na izlet pa 5 curica ima iste ruksake ili bočice u jaslicama ili kantice u parku - nema kraja mom šaranju!
jeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
staviću si novi potpis - zovem se Bobica i ovisnik sam o 3D linerima! :lol:
kad smo kod boja, u sparu sam vidjela boju za zid s efektom ploče, znači kad se osuši može šarat i crtat po njoj kao po pravoj ploči
mi namjeravamo jedan dio zida obojit tako da ima za zabavu kad naraste :)
ima i s efektom magneta, to mi je fora za memo
U šparu veliš!? Na kojem dijelu da se znam prošetat?
čula sma da magnetnu treba nanjeti u više slojeva da bi baš bila magnetna a onda kad se dobro primi , može se prefarbati nekom lijepom bojom tak da nije sivo!
nisam probala!
Ajme , ajme na šta sam naletila!!! Evo link
Tina jesi možda bila u šparu?!
:klap:
Btw, kako M. jako voli slikovnice, neki dan sam krenula iz kataloga (kojih se nakupilo...) izrezivati slikice voća, povrća, općenito hrane i predmeta iz svakodnevnog života koje joj planiram zalijepiti u bilježnicu pa nek lista.
I ovako osim knjiga voli listati časopise koji manje više ni nemaju nešto zanimljivo u sebi, a kontam si da bi joj ovo moglo biti fora.
Samo da još izrežem do kraja i polijepim.
joj, sad ste me vratile u djetinjstvo
http://www.planetpals.com/craft_recycle_doll_house.html
ovakvu kućicu za lutke sam ja napravila kad sam bila mala i super sam se igrala s njom, preporučam :)
Baš tako Tina55, ja nisam "stara" (samo u krasnim tlidesetim), ali sam ipak u djetinjstvu više bila bez igračaka nego što sam ih imala. Sjećam se kako je bilo WOW kad je netko dobio barbiku! Pa smo se mijenjali s tom jednom lutkicom - svako se igrao s njom recimo sat vremena pa dao drugom. Ali sve za nju je recimo bilo "reciklirano" -šparet od cigle , ormar od kutije itd. Nerjetko smo znali po ljetu od granja složiti indijanski šator. Ma baš smo bili maštoviti, a potrudit ću se da i moje dijete "gradi i razvija" maštu na taj način. Mislim da mi je to u životu donjelo samo dobro. Kad u današnje vrijeme moraš kemijati da bi preživio, Bog i bormeš, moraš imati mašte!
Upravo radim na projektu "špigl" poslikam pa stavim kak je ispalo!
jooj curke - ja ni dan danas ne bacam kutije od cipela jer zamišljam da to može biti krevetić, ili šparet ....
Jedva čekam izradu ovakvih igračaka od sitnih predmeta, za sada se još uvijek ne usudim :-) jer ova moja jede i mrtve bube s poda, ako ih slučajno nađe:lol:
Da, zaboravih... Kad smo bili mali, sve je bila igračka: poništena karta od vlaka, autobusa, kutije Cedevite, kutije od lijekova...
Za dvije barbike koje sam imala (jednu fejk, a drugu pravu, ali bez jedne ruke), sama sam šila robicu, a najveći domet je bio ošišati barbiku i "ofarbat" joj kosu korektorom da izgleda kao ona Marie iz Roxette
evo novi špigl. morala sam ga zaštititi jer se počela penjati po njemu.sva sreća pa smo u podrumu imali pano sa plexiglasom i špigl je sad na sigurnom, a dodala sam i fotke deda i baka (koje moram s vremenom promjenit jer se baš dobro ne vide). Fotke su tu zato jer ih jako rijetko vidimo pa se nadam da će ih na taj način bar malo prepoznati.
A ovo je novi muzički kutak u kojeg još moramo dodati fotke iz kalendara i časopisa. Stavit čemo peseke, mace, bebe kako spavaju , papaju, igraju se i sl. pa čemo lakše učiti znakove.
Sljedeći projekt je tabure od kojeg ću napravit stol sa tunelima, igračkama na čičak, ali tu moram šivati pa će to pričekat kad mm ne bude radio. već imam otprilike sliku kako i skupljam materijal za reciklažu (tuljce od papira,čepove od flaša itd.)
wow sandra - super si! i super su ti 'igračke'
jel radio netko onaj plastelin što se kuha?
treba mi neki dobar provjereni recept - u ove sa neta nisam ziher jer ne znam nikoga tko ih je isprobao!
i kada ste dali djetetu plastelin? u kojoj dobi?
Uh, kontam da je nama za plastelin prerano, ali ono što sam htjela reći, Maša obožava kada joj crtam i to najjednostavnije stvari: jabuku, cvijet, sunce... Onda ja njoj dam da crta, ona malo prošara i opet tutne meni olovku u ruku i uživa dok ja crtam.
ja joj dam da mjesi kruh zmenom :) mislim da je to bolje od plastelina, al mislim da je plastelin za dob od 3 godine. ne bi ja ranije davala nikako. a možda i kasnije.
od kad mijesite kruh zajedno, mislim da bi mojoj to bilo super, no još stavlja sve u usta pa ipak nije još vrijeme za zajedničko kuhanje
ma nije to pravi plastelin - nego baš nešto brašno i voda se kuha pa se hladi pa se mijesi - i nije bed ako se malo 'žvakne' a može se obaojati bojama za hranu i navodno traje duže nego obični plastelin i lakše se čisti - ma sve nešto dobro zvuči!
ja inače radim home made kruh svaka 3-4 dana pa je ona uvijek tu negdje, ako ne u slingu onda ispod nogu. a kad vidi da nešto radim u kuhinji eto je. sad već tak puže da ju ja nemrem stiči kad sam na sve četiri:lol:
A jučer smo trebili grašak pa je naravno bila gdje?!!!- u kaci sa graškom. Dijete želi u svemu sudjelovati, a meni ne smeta. nema toga što voda neće oprati-jedino je što V. ne stavlja ništa što nije hrana u usta, a smjesu od kruha je malo žvaknula i nije joj se svidjelo, od tad samo mrda s prstima po tijestu. 8-)
inače je vrlo razumno dijete, kad kažem da je nešto ne i pokažem s prstom ona meni isto tako mahne svojim (važno odgovara ne,ne), uglavnom prestane to raditi, ali ima trenutaka kad uzalud pričam , jednostavno ju maknem i to je to.
nego kad bum ja vidla nekaj vaših igračaka!!!???:-P
bobica - ti si izvor zanimljivih materijala. baš mi se sviđa taj brašnasti plastelin. ajd malo više detalja molim te!?
i mene zanima!!! čitam vas i moram vam reći svaka čast!!!
ja sam totalna nekreativka, a dobila sam inspiraciju da postanem kreativka!!!
tako i moja hoće u svemu sudjelovat i ja sam baš oduševljena time, no ipak jako pazim što joj dajem u ruke jer me strah da ne proguta, pa me strah toksičnih boja i sl.
vidim po po potpisu da su vaše curke ipak par mjeseci starije od moje pa još ima vremena da prođe ta faza stavljanja u usta, razumije i moja ne, ne i ne stavi u usta kad joj kažem ne, ali onda se ubrzo predomisli :)
ha ha, kao i moja
ne znam zašto, ali tijesto od kruha joj se ne sviđa, ali je zato neki dan uživala kada sam joj pravila keksiće (putar, brašno, vrhnje, na kraju ispalo skroz prhko i jako suho...), razvlačila je tijesto modlicama, pa onda kao valjala oklagijom
nevjerojatno je kako sve oponašaju...
neki dan sam se iznenadila kada me je tražila (pružila rukicu, još ne priča, da se razumijemo) da joj dam mali ribež na kojeg joj inače ribam jabuke (bila je u marami, a u ruci imala mali komad jabuke kojeg sam joj dala da gricka) i onda sama krenula ribati taj komadić
joj, Sandra, ja samo smišljam, smišljam... eno imam cijeli popis stvari koje bih htjela napraviti, a nikako uhvatiti vremena, užasCitiraj:
nego kad bum ja vidla nekaj vaših igračaka!!!???:-P
usput, baka nam je sašila nekoliko hlaćica za puzanje i još koješta (al' stvarno koješta, morat ću uzeti stvar u svoje ruke ako ne želim da mi dijete izgleda kao klaun u odjeći koju ona sašije :lol:)
domaci plastelin
u 400gr finog brasna (mekog, obicnog) umijesati 130gr kuhinjske soli (sto finije - to bolje) i dodati 40gr limunske kiseline u prahu. po zelji se moze u ovoj fazi dodati i 20-30gr mineralne boje (u prahu).
zakuhati 400ml vode u koju se doda 5 jusnih zlica ulja (obicnog biljnog, svejedno).
vruca se tekucina pazljivo i porezno ulije u suhu smjesu brasna i soli i dobro promijesa. cim se svi sastojci prozmu - smjesa je spremna za upotrebu (naravno, dok se malo ohladi :-)). ako se nakon upotrebe spremi u dobro zatvorenoj posudi ili vrecici (i u frizideru) - moze se dugo koristiti.
ukoliko se ne doda nikakva boja u suhu smjesu - plastelin ce biti boje tijesta, lagano zuckast. moze ga se naknadno bojati tekucim prehrambenim bojama. moze se izraditi i s integralnim brasnom kako bi imao drugaciju teksturu. u gotov plastelin mogu se dodavati i raznorazna zrnja ili perlice ili slicno kako bi osjecaj pod prstima bio drugaciji. obratiti paznju da poneki dodaci mogu smanjiti dugotrajnost plastelina (al mogu biti i krasni ukrasi koje se ostavi osusiti na zraku) :-)
dobru zabavu :-)
porezno bi bilo oprezno, jelte :)
ma ja sam ga vidjela negdje na coolinarici pa na netu raznih recepata čak sa nekakvim 'cream of tartar' pa smo to tražili ko ludi - ali nisam ga nikada pripremala/kuhala
kažu da bude kao play-doh samo puno jeftiniji i duže traje! :)
ali evo litala ima i recept!
thnx litala!
Iz naše kuće već godinama ni jedna kutija za cipele nije izašla, a da nije bila pretvorena u kućicu, kuhinju, vešmašinu... ne znam ni ja.
ALI djeca rastu i već dugo mm i ja ne rezbarimo kutije nego gledamo i eventualno pomažemo dok naši dečki to čine po svom nahođenju, s velikim guštom. Jučer su od dvije kutije za cipele i jednog ovitka "Mozaik knjige" sastavili dvije pesje kućice (krov se dodavao posebno) i ofarbali ih akrilnim bojama po želji. Jest da su kombinacije oslobodibog, ali šutim - njihovo je! Dakle, nama se isplatilo ulaganje u kutije - djeca su sasvim dobro savladala tu vještinu i dodala svoju vlastitu kreativnost. Sad samo čekam da jednom nešto naprave zajedno - to im još nije uspjelo, uredno rade svaki svoje i natječu se tko će bolje....
Ako te zanima još tih recepata, nabavi knjigu "365 dana bez televizije" (Steve i Ruth Bennet). Unutra ima najmanje tri različita recepta za home-made smjese za oblikovanje (play-doh, pa obično slano tijesto, pa neko koje je predviđeno za sušenje i farbanje.... sjajno!) A unutra ima još 1000 zgodnih stvari.