probat cu tako. bila sam stavila vodu u vatrostalnu posudu na 250 i nije ni zakuhala :?:. naravno za to vrijeme se masnoca jos vise spekla i stan mi je opet bio pun dima :roll:.
Printable View
probat cu tako. bila sam stavila vodu u vatrostalnu posudu na 250 i nije ni zakuhala :?:. naravno za to vrijeme se masnoca jos vise spekla i stan mi je opet bio pun dima :roll:.
očisti je s kaladontom, namaži, pusti da odstoji, i obriši mokrom krpom, skida sve masnoće s pećnice kaladont
bilo koja pasta za zube, može i ona najlošije kvalitete, samo ne ona dječija.
ja imam novu, al isprskanu pećnicu i bolna leđa, tražim se među ovim svim prijedlozima
Gdje ima za kupiti Mr.Muscolo za pećnice?U kojem dućanu?
Hvala unaprijed na odgovoru;)
možda da probaš s Permetalom https://www.24sata.hr/kako-ocistiti-...metalom-310994
Ja otkad sam otkrila Permetal nemam namjeru uopće ičem drugom dati šansu.
Slažem se, ali tek nakon vodenog čišćenja. U pleh za kolače natočim prst vode ili malo više, uvalim žlicu sode bikarbone i isto toliko octa, zakipim na malo iznad100 oC (recimo 150, jer 200 je previše - bude jako vruća). Tako ostavim nekih 10-15 minuta da se sve lijepo otopi, a onda otvorim, malo prohladim, izvučem pleh i žicu, a pećnicu samo obrišem spužvastom krpom. Ako nije jako zapuštena, većina toga ode. Ponekad treba malo intenzivnije očistiti staklo, ali ide to običnom žuto-zelenom spužvom za suđe.
Permetalom obično dodatno čistim rešetku (ubacim u sudoper nakon vodenog čišćenja i ono što ne ode, čistim na taj način Permetalom ili narančastim W5 sprejem iz Lidla). Sve ode.