Je, Sv. Duh.
Idem opet sad u 12. mj. ako mi vjestica ne bude kasnila da me ne zakaci transfer za Bozic.
Printable View
Je, Sv. Duh.
Idem opet sad u 12. mj. ako mi vjestica ne bude kasnila da me ne zakaci transfer za Bozic.
Bugaboo od srca ti želim da dođe na vrijeme...
Dali znate za briseve i papu, dali godinu dana moraju biti vriški nalazi, ili?
Nakon 6 mj. trebalo bi ponoviti, osim ako dr. ne traži ranije.
Iskreno ja sama to pratim i pravim ih prije nego li treba da se nađe da ne bi bilo napravite papu pa se onda čujemo.
Papu i briseve je dovoljno napraviti jednom godišnje ako su nalazi uredni (naravno, osim ako dr ne traži drugačije).
Točno to, netko kaže 6mj netko 1god...a u prvom će mi biti 10mj od zadnjih briseva, a krećemo sa zamrznutim js...mislim da ću ja to obaviti sada da ne bi bilo nepotrebnog produljivanja...i baš to, obavite pa se čujemo...neeee hvala curke ;-)
P.S. Svaki se dan nadam da će se javiti netko sa lijepim vijestima od zamrznutih js, ali ništa...
Ajoj Slow......... osim jedne forumske trudnoće postoje i vrlo klimave izjave doktora Golema za koje ja uistinu uopće sumnjam u točnost i vjerodostojnost..........
Golem je na Latinici rekao 21 trudnoća iz zamrznutih jajnih stanica samo u Petrovoj i 5 rođene djece iz takvih postupaka. Kako je on tu večer izgovorio brdo laži ni najmanje ne dvojim u vezi istinitosti ove izjave - voljela bih nekoga iz Petrove da potvrde te podatke.
Uspješnost postupka iz zamrznutih jajnih stanica je nažalost još uvijek iznimka a nikako pravilo, još uvijek nažalost liči na eksperiment a manje na dobru i provjerenu praksu u MPO svijetu. Neusporediva je uspješnost recimo iz FET-a (zamrznutih embrija).................
No i dalje navijam iz petnih žila za svaku trudnoću ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
;-) i ja navijam da krene to već, ali iskreno - smatram da bi se već vidjela pozitivna strana te priče...ipak je to premali broj...iako, ja se iskreno nadam da će to sve krenuti na bolje...ali doza realnosti ipak mora biti na vrhu ove priče, da ne bude preveliko razočarenje ako ne uspije...
bok, ja sam ovdje nova
prijavljujem B=119, 13 dpt
imala sam 2 odmrznute js, od toga se 1 oplodila
Super. Čestitam Dhea. Gdje si bila u postupku?
Super još jedna trudnica od odmrznutih js:-D ipak nam daje neku nadu. Čestitam Dhea
3 AIH, Petrova, 2009, beta=0
ICSI (dec.+gon.), Petrova, 06/2010, trudnoća, blighted ovum u 8tj.tr.
ICSI (odmrznute j.s.), Petrova, 11/2010, beta=119, sutra i u petak ponovo vadim betu
nemam pojma kakve su statistike u petrovoj, meni je prije transfera rečeno da se ničemu ne nadam, pa ipak,...
ali veselit cu se tek kad cujem da srce kuca
e da
postupak u prir.ciklusu (uključivo odmrzavanje j.s.) ne upada u onih 6 pokušaja preko HZZO-a, ali štopericu (u mom slučaju ovitrelle) trebate kupiti same (košta cca.275 kn)
možete je dobiti i besplatno preko recepta, ali onda to ulazi u onih 6 pokušaja (ja kupila sama)
Dhea, čestitam od srca. Veseli me da nije sve baš tako jako uzalud vezano uz zamrzavanje js. Ipak, na kraju su pacijenti dio eksperimenta.
Dhea cestitam:-D:-D:-D
Ja danas odradila UZV 8. DC i dr. kaze da nema nista, da ce mi mozda morati davati estrogene da potaknu ovulaciju:-o Jel itko zna o cemu se tu radi?
U prethodnom postupku sa odmrznutim JS sam imala vodeci folikul (koji je na kraju presao u cistu pa je punktiran) i sve je bilo ok, samo sam dobila utrice nakon transfera.
estrofem se daje za zadebljanje endometrija, par dana prije transfera nastavi se utrićima + estrofem, nakon transfera nastavlja se jedno i drugo,i to je sve, ne treba ti ovulacija ako je nema, s terapuijom se prebaci iz jednog dijela ciklusa u drugi, važno je praditi debljinu endometrij, sretno!
Mare, a kad se ide na 1.uzv? Odnosno, kad se vidi da ovulacije možda neće biti i da treba početi s estrofemom?
Dhea, čestitam :)!!!! Drago mi je da si nas demantirala, ali i dalje mislim da je to toliko sporadično uspješno, da je većini gotovo pa nikakva pomoć, ako ne i smetalo (gube na to vrijeme - pacjienti; gube na to vrijeme - osoblje u laboratoriju; gubi na to novce - država; osim onoga da je možda osoblju zanimljivo stila "izazov", objava radova itd.). Držim palčeve za duplanje bete!
hvala svima na čestitkama
međutim izgleda da ništa od svega
danas mi je beta=80, dakle pada
Bugaboo ~~~~~ da sve bude u redu i da na SD imamo trudnoću iz zamrznutih jajnih stanica (ne ne uopće nisam sebična), sve najbolje u predstojećim danima
Dhea , :evil: kvragu i smanjivanje bete, greška mora biti, mora :love2:
Planirala sam u 1.mj. odmrzavanje mojih 2 stanica, ali mislim da nemam vremena za riskiranje.
Dhea, baš mi je žao :(
Joj što me ljuti to Golemo laganje da je sve uredu jer zamrzavamo jajne stanice...
Mare, ne nego mislim da sam prestara za takve akrobacije :-)
Dhea, žao mi je :(.
Teško je sad jednoznačno reći je li to zbog toga što je embrij bio nekvalietan jer je nastao od odmrznute jajne stanice ili bi se i inače dogodilo, jer se događa i u spontanim trudnoćama, i u IVF trunoćama inače, velik broj njih propadne iz krom. nepravilnosti embrija, samo žena ne bi ni skužila da je trudna. Ostaje tužna činjenica da se ovdje ženama nameće nešto što nije standardno i što se nudi samo u "svjetonazorno-challenged" zemljama, kao neka eskapaža ili utjeha, a najčešće je samo bezvezno trošenje resursa (i vremena, ženinog, laboratorijskog itd.)
Dobro je da beta pada, pakao bi bio da se dupla loše, pa da još trudnoća traje do ne znam kojeg tjedna, a kristalno se jasno od 2. bete zna da plod nije OK, pa sad idi u sraz s bolnicama, koje su u prizivu savjesti pa će te filat terapijom ono... za svaki slučaj, možda se dogodi čudo, a koje nisu, pa interfejsinzi s komisijama i, ne daj Bože, psiholozima, ionako se stišće i oko abortusa, zbog Crkvenih pritisaka, jer se Crkva sve dublje upliće u reprodukciju, pa bi morala istrpit tu trudnoću do njenog kraja, negdje u 10.-12. tjednu, uz punu svijest da je to sve - nizašto, a možda bi te bolilo, krvarila itd.
Sretno drugi put! Globalno, ako nemaš visoke godine, to što si brzo postigla trudnoću je utješno i dobra je prognoza za budući uspjeh (barem većini).
Iskreno, da sam sad u postupcima u Hrvatskoj, i da mi se nudi zamrzavanje stanica, vjerojatno bih rekla da ne bih ja na to, nego da kad mogu u sljedeću stimulaciju (ako bi uopće imala takvu opciju da preskočim iteraciju sa jajnim stanicama). Ako nije moguće, rekla bih odmrzavaj sve, pa da ih se riješim makar u jednoj iteraciji i progurnem se na listi za idući put. Mislim, ako to uopće više iko pita. A ako se mora ići, ispucala bih to bum-bum-bum, brzo, ne čekajući nikakve specijalne uvjete, ono...endometrij, brisevi, tj. ne bih sigurno sama čačkala jesu li OK, je li bila ovulacija. Ono, čisto pro forma, da ih zadovoljim i da čim prije budem u mogućnosti radit nešto nešto konkretno, tj. konkretnije i smislenije od toga.
A da mi kažu morate sad u pauzu, da se sve to oporavi, nakon stimulacije, smislila bih neki logistički problem da to ubrzam (muž put i sl.). Toliko polažem vjere u odmrzavanje js. I uopće to ne bih isticala kao neko pitanje ono "zašto se ne smrzavaju jajne stanice" u Hrvatskoj itd. Čovječe, koliko ja to shvaćam, i bolje je da se ne zamrzavaju, jer to je u minornim slučajevima neki value added, a u većinskim samo vremenska prepreka koji će još oduljiti sad novim zakonom dodatno produljen put za uspješnu trudnoću.
sve je to meni kristalno jasno
zadnji stimulirani postupak u 6 mj. je zavrsio trudnoćom i onda blighted u 8tj.t., pa kiretaža
napravili smo i kariogram i po njemu trisomija 15 kromosoma, sad čekmo još nalaze kariotipizacije
pauza između 2 stimulirana bi trebala biti 6 mjeseci, pa sam s ovim odmrzavanjem htjela prikratit vrijeme čekanja
godine su tu, ja '71, mm '63
možda nisam trebala biti toliko nestrpljiva i mirno čekati
ali nakon spontanog imala sam potrebu po tom pitanju nešto napraviti, bilo što, samo da ne čekam, a možda nisam trebala
s obzirom na godine bilo je pravo čudo što su te stanice uopće i preživile odmrzavanje, što se jedna oplodila i došlo do transfera, što sam dočekala betu
inače baš ne vjerujem u čuda, ali čovjek ipak dobije nadu, pogotovo kad je očajan
Moja trudnoća od odmrznute jajne stanice je završila miss ab i kiretažom u 9. tj gestacije. Dhea, tvoj ishod je ipak puno bolji koliko god sad to okrutno zvučalo.
Ovaj sam članak našla i sigurna sam da odmrzavanje i ICSI imaju doprinosa u genetskom oštećenju:
http://humrep.oxfordjournals.org/content/15/9/1962.full
Moj je dojam da svi odmrzavaju sve js jer stvarno malo preživi odmrzavanje. Od 12 js sam dobila 3 embrija.
Smrzavanje janih stanica je zlostavljenje hrvatskih žena.
Ajme meni, užasno mi je žao :(.
Ne znam baš oko izraza, ali ono... koji put je bolje da nema nikakve mogućnosti, nego da postoji ovako loša mogućnost, jer tako loša mogućnost je više stvarna prepreka, nego istinska mogućnost.
Bilo bi bolje da jajne stanice bacaju, i oplode samo te tri koje smiju, nego da ih zamrzavaju, dok je zamrzavanje ovako "uspješno".
Treba ispucati odmrznute dok se čeka druga stimulacija svakako, to je kao da ti zdrave organe izvade pa bacaju. Mislim da im je čak stopa implantacije manja nego kod IVF-a u prirodnom ciklusu.
Naravno da je zlostavljanje. Zar smo mi onkološke bolesnice pa nam treba smrzavanje jajnih stanica? Pa ja uopće nisam vjernik i zaboli me za njihove dileme oko početka života, nenormalno je u demokratskoj zemlji nekoga na tako što uopće siliti. Isto kao i pitanje abortusa, sigurno bih pobacila trisomiju 21, 13, 18 ili anencefaliju. Sve smo bliže tome da će nam i to biti zabranjeno.
Joj, užas. Kako se meni to čini, sve smo bliže da ćemo kondome ić' švercat iz Slovenije takva zaštita nije u skladu sa svjetonazorom, osim za HIV-bolesnike.
A za pitanje pobačaja, sve mi je zamislivije neki psiholog koji pojma o materiji neće imat (štoviše, vjerojatno će mislit da je IVF vrhunska maltretaža, jako neuspješna, i ko zna kakve predrasude će sam o tome imat), da će te morat savjetovati ono u stilu "zašto vjerujete da vaša trudnoća nije OK, jeste li čuli za važnost pozitivne misli".
U pravu si, jer je to zasad eksperimentiranje. Samo je "korist" to što je kao neki "feel good" za pacijente, ali, realno, to im je medvjeđa usluga i bolje bi bilo da je nema i uopće se u aktivizmu ne bi trebalo boriti da se omogući zamrzavanje jajnih stanica, nego se treba borit da ga uopće nema jer nije nikakav benefit, nego je nešto što parove usporava. Po meni.
Fakat... kamo ide ovaj svijet.
Ništa nisi izgubila nečekanjem, nije ova beta sad pala zbog nespremnosti tijela, psiho razloga itd. Sudbina tog embrija bila je određena već u laboatoriju, nakon oplodnje. U visokim godinama, po biologici od Lučija, kojoj masu vjerujem, samo jedan od 20 embrija će bit kromosomski OK.
Zato, jedina je šansa stisnit zube i u žurbi vrtit postupke dok je ovarijska reakcija OK, ili vrtit prirodnjake, svjestan svih postotaka uspješnosti za dob, ili presjeć' za donaciju, sad to HZZO naknađuje, eto barem nečeg korisnog od ovog monstruoznog zakona.
Sretno!
Ovo je za hrvatski IVF živa istina a ne predrasuda: "...mislit da je IVF vrhunska maltretaža, jako neuspješna"
U mom slučaju je IVF od odmrznute js jako štetio mome zdravlju, prema tome to nije liječenje. U medicini je princip uvijek bio ako ne možeš činiti bolje nemoj činiti niti lošije.
I tih 6 besplatnih postupaka s ovim zakonom stvarno ništa ne znači, pa to ispucaš u 2.5 godine, a izmrcvariš svoje tijelo i namaltretiraš se ko budala.
Je, to je tako. Nisu to besplatni postupci, to je sve plaćeno maltretiranjem neplodnih parova, ili, kao što je jedan političar, davno, kad još nismo mogli vjerovati koja će to orkestrirana i uspješna akcija Crkve i vladajućih biti, rekao "blaga inkomodacija žene i njenog liječnika":
ivf, pa čak i aih uvijek štete svačijem zdravlju, em zbog stimulacije hormonima, em zbog nerviranja oko neuspjeha ili trudnoća koje loše završe
kako stvari stoje malo ću ipak stati na loptu, pričekati nalaze kariotipizacije i pravac prag
kod mene ivf izgleda u pravilu uvijek završava pozitivnom betom, međutim ne da mi se da mi stalno ubacuju nekakve loše embrije, koje moj organizam
odmah prihvati, pa se muči
nikad neću zaboraviti riječi svog liječnika na prvim konzultacijama za ivf "reći ćemo vam i objasniti onoliko koliko je dovoljno, nije dobro da previše znate"
Dhea, a koja vam je uopće dijagnoza? Godine? I u Prag bi po donirane j.s.?
I daj mi pls reci gdje si se do sada liječila?
Ovakva rečenica da će mi doktor reći onoliko koliko je dovoljno bi meni bio dovoljan razlog za rastanak, koja drskost.............. prošla su ta vremena, bar po meni!!!