nama je to super jer smo sad svi ovisnici o vodi što mi je draže jer smo se skoro skroz odviknuli od soka.
Printable View
nama je to super jer smo sad svi ovisnici o vodi što mi je draže jer smo se skoro skroz odviknuli od soka.
ja razmisljam o izvorskoj vodi, sv. rok jer sam zgrozena kolicinom kamenca u vodi iz pipe, no nemam di staviti ogromni aparat. jel postoje i neki manji, za na pult?
Ovakav povremeno bude u Sparu. Na njega ide kanta od najviše 5 litara.
samo 5? a joj :/
tnx anyway.
Pijem vodu iz slavine i nekako mi je najbolja
i meni je super. dok ju nisam malo duze prohuhavala. i kupila tamni lonac.
sokirana sam. so-ki-ra-na!
leonisa, pa i kupovna voda ima kamenac. silom prilika sam morala na toj kupovnoj kuhati tjedan dana, pa se isto tako iznenadih. ako predjes na tu opciju prvo procitaj udio karbonata u kupljenoj vodi.
Kod nas je prepuna kamenca, + 40 godina stare cijevi u zgradi = ODVRATNA voda. Sada imamo aparat od "Čiste vode" i super smo zadovoljni.
Meni su sve te vode iste, tako da smo prvenstveno birali aparat.
Ovaj ima i vruću vodu i mjehuriće.:-)
Vise se trujemo sa hranom koju kupujemo nego sa vodom iz slavine
ja vidim ogromnu razliku u vodi kad kuham doma s onom iz pipe ili kad kuham na izvorskoj kod mojih. tamo nema bijele paucine, bijelog taloga, na loncima trag itd. mislim da je razlika jel preradjena ili izvorska.
uopce ne brijem jel zagadjena ili ne, ukusna ili ne, brijem na nase bubrege :D
probala sam sa sv.rokom. nisam s janom. i zato sam bas i htjela sv. rok, ali nemaju male aparate.
bubrezni kamenac ne nastaje od tvrdoce vode, prije bi morala paziti da li uzimas oksalate i sl.
imas dva tipa bubreznog kamenca, ali niti jedan ne nastaje od karbonata u vodi.
jenda vrsta nastaje od kalcijevog oksalata, a druga od mokracne kiseline. zato se cesto sami kamenci kod ljudi koji ih imaju daju na analizu, te time se regulira prehrana.
http://www.irb.hr/Gospodarstvo/Uslug...pektroskopijom
vidis kako je ovo edukativan forum :)
hvala!
e da...kad smo doselili imali smo skoro godinu dana slab mlaz. i zvala sam vodoinstalatere da nam dodju provjeriti sta se dogadja (nakon sto sam ih morala uvjeriti da nije do kamenca na pipama) pa kad su dosli i otvorili vodometar i ispustili u casu vodu, 2/3 case izaslo je zbuke, kamena, jedan cik itd...trebalo je dugo noci proci da zaspem mirna ne pitajuci se sta mi je dijete pilo...
Kupi neku bocu od 5 litara. Onda dalje kupuj Sv. Rok i prelivaj u tu manju kantu.
kad je kvart u kojem živim imao issue s vodom, dala sam vodu iz svih slavima na analize i uspoređivala ih s janom i studenom. zaključak - flaširana voda (koja god bila) samo kad nisam u mogućnosti točiti onu iz pipe
zaboravi karbonate, niš vam ne bude od njih.
i imaj na umu, da boca flaširane vode nakon 24h nije za pit
magriz, ako sam dobro shvatila, kuzis se u problematiku, jel mozes objasniti onaj zepterov sustav za prociscavanje? muci me onaj dio kako on zna sta je iz vode fuj a sto korisno:)
Mi koristimo kupovnu vodu jedino na moru jer je dolje samo kisnica koja nije dobra za pice