Nama najdraži:
http://www.fivehearthome.com/2014/06...conut-waffles/
Stavim pola integralno, pola bijelo.
Printable View
Nama najdraži:
http://www.fivehearthome.com/2014/06...conut-waffles/
Stavim pola integralno, pola bijelo.
Sutra pogledam ima li koji s jabukom i probam napisati preostale recepte. Danas je žnj dan pa nisam stigla sve zaplanirano-evo se jos uspavljujemo...
Apfelwaffeln
200g Margarine oder Butter
50g zucker
Abgeriebene Zitronenschale (to bi bila naribana korica limuna možda?)
3 eier
200g Mehl
1 Teeloffel Backpulver
1/3 lauwarmes Wasser
1/2 Teeloffel Zimt
1 Messerspitze Nelken gemahlen
50g Mandeln geschalt und gehackt
1 Essloffel Rum
250g Apfel geschalt und wurfelig geschnitten
Fett, Zucker und Zitronenschale gut verruhren. Nacheinander die Eier, das mit Backpulver gemischte und gesiebte Mehl und laurwarmes Wasser hinzuflugen. Gewurze, Rum, Mandeln und Apfel hineingeben. I onda peći :D na 4,5-5 jačini (od max 5 kol'ko moj aparat može)
Iz trećeg pokušaja sam uspjela natipkat...mali kakonja mi ne da mira.
Opet molim nekoga da nam ovo prevede
Imam još čokoladne vafle s mokka kremom (mljac), fine nussvafle (lješnjaci?), neke murbe waffeln ('u' s umlautom), sandwaffeln i biskuitwaffeln. Ako koga zanima, napišem recepte i od tih
a koje si ti radila da su hrskavi?
Ne sjecam se sad-jucer sam radila neke iz glave jer su gladna usta drecala pa nije bilo vremena za vaganje :D
Ali ako ih rasirim da se hlade svaki zasebno, napravi se hrskava korica, a unutra budu mekani i 'flafasti'-samo ih ne ohladim skroz, ostanu topli (niti bi se stigli ohladit jer ih smažu cure odmah)
dobili smo pekač vafli ali peče jako slabo, jedan komad 10min bar treba i to onako srednje pečen, jel i vaši tako?
Ja sam davno pekla i njemu ali je bio ok,to je inače destrin pa sam joj vratila
Tijesto je trebalo malo odležati,ja sam radila bezgluteinsku verziju najčešće s ribanom tikvom
Dobiveni pekač je potpuno nov a i neka marka je ne znam sad napamet....tako da me baš iznenađuje
Jel namažeš s uljem prije
Hm...vidiš nisam...to moze biti razlog? Bas cu probati...
jel su ti pekaci što u Lidlu kupujete ista stvar kao oni stari za kalupaše?
Pekač za vafle je na struju
I ovo što ja imam je na struju. Mama kupila u Njemi, mozda i prije 25 god.
I opet podižem temu...kupili smo novi pekač Gorenje koji ima pločice tj.kalupe za tople sendvice i grill i vafle. I vec 3,4x pekla vafle napamet po nekom svom receptu(malo gušće od palačinki) i peku se dugo i peku i nikako da se ispeku. Budu onda gumasti i slabo pečeni, ostavim duže ali onda ta priprema traje predugo. Stavila sam i s uljem i bez ulja...
Idem probati jedan od ovih recepata možda je ipak to problem.
Ipak sam ih uspjela, druga runda i sve do kraja ispale odlične. Malo mi fali šećera njega ću drugi put dodati. Bar vanilin.