ako niste pobacajte cetkice za zube svih ukucana i kupite nove. cesto i ovo zaborave ljudi napraviti.
Printable View
ako niste pobacajte cetkice za zube svih ukucana i kupite nove. cesto i ovo zaborave ljudi napraviti.
dobra ideja. thanx.
uopće se toga nismo sjetili.:oops:
baš nam javi bucka, koliko ti je dijete bilo dugo zdravo kad ga nakon petog dana antibiotske terapije šalješ u vrtić, pogotovo nakon upalu uha i grla
u devetom mjesecu sam ja otprilike jednako bila neodgovorna, pa sam dijete poslala u vrtić
pa je to završilo da sam nakon dva tjedna bila prisiljena i sebi i njoj nakon brisa nosa i ždrijela gdje je nađen Str.pneum.+Moraxella (objema) nakon 10-to dnevne antibiotske terapije, ona ponovo proslinila a ja dobila akutni traheolaringitis, nakon toga je bila 4 dana u vrtiću, a ja isto toliko radila ( u cijelom 10.mjesecu), i sad se borimo zadnja 5 dana s visokom temperaturom i strah me je uopće ponavljati brisove što ću morati učiniti ukoliko se nastavi ovako
drugim riječima važno je izlječiti, a ne zalječiti
u protivnom na već poljuljanu mikrofloru i imunološki status, nakaleme se bezvezarije koje naprave teški iznered koji inače ne bi bio takav
svakako dijete nakon petodnevne antibiotske terapije nije za vrtić i zbog sebe i zbog drugih
pa ne šaljem ju ja, nego dr.
ja bih jako rado ostala još doma dok se dijete potpuno ne oporavi, ali dr ne da!
onda promjeni doktora, jer je njegovo znanje očigledno insuficijentno
pet dana jednostavno NIJE DOVOLJNO!
dijete mora biti fit i oporavljno od infekta za povratak u vrtić
da sam ja s prvim infektom ostala dovoljno doma (nažalost, nemam baka servis), a ne ju zalječenu poslala u vrtić,
onda mi dijete ne bi bilo bolesno cijeli deseti mjesec i evo sad jedanaesti
bucka koji antibiotik pijete i koliko ćete ga još piti?
ne možete se nekako drugačije snaći da dijete pustiš doma još ova 3 dana?
tko te šalje na posao, pedijatar ili tvoj dr?
i pet dana klavocina (pretpostavljam) također nedovoljno za streptokok
to mora biti terapija od 7 do 10 dana
nama dr to uvijek naglasi kod streptokoka. nama je kao sto sam rekla ovo proljece bilo koma, dva puta je pio antibiotik radi ponovljene upale, a i ja sam takodjer bila doma 10 dana radi iste male bestije.
ne znam da nam se javi neko od lijecnika a70v? koliko bi trebali klinci izbivati iz kolektiva nakon streptokoka. ja znam da nisu zarazni nakon 48 sati tretmana antibiotikom, ali da li su stvarno spremni vratiti se u kolektiv nakon 5 dana.
ovo ne ide kao spotanje tebe bucka, nego pitam iz radoznalosti.
mi smo isto imali upalu grla i bili 7 dana doma.
onda 5 dana vrtića i opet zakurila (upala uha i grla i streptokok).
od sub do četvrtka smo bili bez terapije jer ni pedica ni orl nisu mislili da treba antibiotik.
nakon 5 dana sam opet otišla kod dr jer se situacija uopće nije poboljšavala i tek od petka počeli sa antibiotikom (zinatt je povraćala, pa smo u petak išli molit zamjenu za klavocin)
:(
pijemo klavocin i to 10 dana (5 dana prošlo)
dobili prvo zinatt, ali ga nije podnosila pa su nam ga zamijenili.
pedica (kod koje smo tek došli zbog selidbe u drugi kvart) nas šalje u vrtić7posao.
bake nam nisu baš u mogućnosti uletiti sa čuvanjem.
jedna će ipak uletiti nekako sutra, ali za dalje nismo sigurni! :(
evo da prijavim da smo ipak prošli tjedan uspjeli izmajmunirat da nika ostane doma i ne ide u vrtić do kraja tjedna da se kao potpuno oporavi.
ovaj pon krenula u vrtić i već u četvrtak (jučer) su me zvali iz vrtića da dođemo po nju jer joj nije dobro.
bili odmah kod dr i uši i grlo izgledaju ok, ali ona kuri i loše se osjeća.
danas radili kompletnu krvnu sliku i urin, pa sad čekamo nalaze.
Kod nas neki dan u vrtiću digli frku oko toga kako su jedni roditelji djetetu ostavili atb u ruksaku, a da nisu rekli tetama, pa je to kao jako opasno jer djeca mogu doći do toga i popiti, a da tete ne znaju. nitko nije uopće pitao što to dijete recimo radi u vrtiću, a na atbu je, jer kao donio je potvrdu od pedijatra da može ići u vrtić, a još manje je bilo frke oko toga što djeca uopće rade u garderobi bez nadzora teta...
uglavnom, jasno je da roditelji bez baka servisa nisu u mogućnosti dijete ostaviti doma još neko vrijeme NAKON atb terapije iako je to za dijete najbolje, ali ovakvim stavom sve većeg broja pedijatara ljudi uopće niti ne znaju da bi to trebali raditi jer kao ako doktor kaže da je za vrtić, onda što ja imam razmišljati. I onda stvarno nije niti čudno da su nam vrtići leglo zaraza.
Odgajatelji u dv ne smiju davati nikakve ljekove, čak ni sirup protiv kašlja,
takav je pravilnik zadnjih par godina i to nije izbor već pravilo.
Tako je odgajatelj ne smije dati djetetu nikakav lijek.Kod nas su u vrtiću otvorena vrata i djeca mogu u garderobu kad god žele.I nije svatko dijete svake sekunde pod nadzorom odgajatelja,ima ih 30:-o.Ja nemam problema sa ped.nikad nas u 8.god.nije poslala u vtić,školu sa antibiotikom.To su gluposti,izborite se za svoje pravo na b.o.
popili dve flaše klavocina, nismo išli u vrtić dva tjedna, kontrolni bris nakon 3 dana, tek nakon brisa idemo u vrtić. Pitala sam ped. da li smije u park, na klizanje - rekla je da, nije više bolesna, ali zbog nje je bolje da nije u driektnom kontaktu s puno djece. Naravno, pedica zna, da ću se ja organizirati da to može proći kod nas. Ponekad to što će nam pedijatar ovisi i od naših očekivanja i načina na koji pitamo, vjerojatno