Pojavi se kad napises 8), a ti si to napisala ;)Citiraj:
mirnic prvotno napisa
Printable View
Pojavi se kad napises 8), a ti si to napisala ;)Citiraj:
mirnic prvotno napisa
mirnic sjećam se kad je meni prvi puta napisana ta dijagnoza bila sam u depri, no danas na to gledam drugacije. Kao prvo da mi je ranije stavljena dijagnoza možda bih prije počela sa pretragama i prije bih se o svemu više interesirala i možda bih već zibala; kao drugo platila bih manje participacije.Citiraj:
mirnic prvotno napisa
Mali izvještaj što se tiče mog porlaktina. Danas sam podigla nalaz i opet u granicama normale :)
Eto i mojih nalaza PRL:
42.32 ng/mL, a za "range" mi je naveden 1.39 - 24.20 ng/mL
Znaći isto mi je povišen i prikljućujem se klubu :/
Danas popodne su mi gotovi nalazi pape, pa ću joj odnjeti i ovaj nalaz, pa ćemo vidjeti šta dalje...
Ivory, baš mi je žao da si ušla u klub prl- ašica, ma mislila sam da nećeš.
Nemoj se brinuti, koliko sam ja saznala kad je prl povišen duplo napraviš pretrage ostalih hormona i ako je sve ok. dobiješ tabletice i brzo se spusti u normalu. Držim fige da tako bude i s tobom.
:love:
Nemoj se brinuti, koliko sam ja saznala kad je prl povišen duplo napraviš pretrage ostalih hormona i ako je sve ok. dobiješ tabletice i brzo se spusti u normalu. Držim fige da tako bude i s tobom.
Sorry curke nešto mi je zaštekalo :oops:
Pale, hvala na podršci i dobrodošlici :D
Sada sam zvala moju gin. da je pitam kad da dođem s nalazom i da vidim kakav mi je papa nalaz i napokon jedna super vijest koja mi je uljepšala dan: papa je besprijekoran i moram ga ponoviti za godinu dana :D
To mi se nije dogodilo zadnjih 10 godina, jer stalno vućem neke upale...
Baš sam sretna!!!
Poslije jučerašnjeg konzultiranja sa mojom gin. stvari stoje ovako: visina mog PRL nije zabrinjavajuća i kroz dva tjedna moram ponoviti pretragu. Nakon toga mi je savjetovala (jako je temeljita u svemu) da napravim citološku analizu iscjedka i sa tim nalazima da odem u Vinogradsku na endokrinologiju. Ona će mi dati uputnicu i tamo ću ostati jedan cijeli dan i noć, jer oni rade opsežne pretrage za koje je potrebno i mirovanje :?
Ona misli da moje tjelo reagira i na tako male vrijednosti PRL u krvi i zbog toga se pojavljuje iscjedak, ali bi svejedno htjela otkloniti bilo kakvu drugu sumnju. Pitala sam je i za ovulaciju kod povišenog PRL i rekla je da čim su ciklusi uredni i ovulacija je izvjesna i da samo nastavimo raditi na bebici :D
Ipak nije sve tako crno kako izgleda!!!
Drago mi je da je ova tema otvorena na forumu.
Ja sam tri godine liječila kod ginekologa poviseni PRL, slao me je na RTG hipofize (hipofiza stvar prolaktin). Liječenje je bilo totalno krivo.
Sreća moja što sam otišla na endokrinoligiju u Vinogradsku kod super doktora koji mi je napravio razne pretrage (između ostalog i MR hipofize), vadili si mu krva cijeli dan i noć i mjerili razinu prolaktina u krvi. PRL je bio povišeni, ali moj doktor nije dao da pijem Bromergon (od kojeg sam imala strašne glavobolje). Objasnio mi je da stresan život može uzrokovati povišeni PRl i utješio me je da i s visokim PRL mogu ostati trudna. Sada svakih četiri mjeseca radim kompletne pretrage (MR hipofize i pretrage krvi cijeli dan) i uspijela sam nekako dovesti razinu PRl na normalu.
Sada pokušavam ostati i trudna i nadam se da će mi to vrlo skoro i uspjeti.
Natalijica hvala na ovoj informaciji! Ja sutra idem ponoviti pretragu i onda se moram odlučiti za Vinogradsku. Javljam kad dobijem nalaze!
Pusa svim prolaktinašicama :love:
Ne mogu a da se ne uključim u diskusiju vezanu za prl. 8)
Npr, meni je prl povišen 6-7 puta od gornje granice i uslijed toga imam mikroadenom na hipofizi. Malo sam razgovarala sa doktorima dok sam obavljala pretrage i svaki mi je rekao da ukoliko je prl 2-3 puta veći od gornje granice postoji mogučnost da je tu i mikroadenom i zbog toga takve žene odmah šalju na MR hipofize. Svaki mi je dr. rekao da prl treba normalizirati kada žena želi zatrudniti, a možda čak nakon toga i na klomifene, što znači da prl utječe na ovulaciju. Ovulacija mi treba za bebu, pa ako je on koči, ja ću piti što god bude trebalo da dođem do bebice. :)
Ja jedva čekam da dobijem terapiju i riješim se toga i da dođe :angel:
Natalijica, kako si dovela prl u normalu bez Bromergona?
Kako je rekla Ivory :* svim prolaktinašicama
Evo jos jedne u klub. Meni je prosle godine otkriven mikroadenom na hipofizi i od tada sam na terapiji Bromergonom 3 puta na dan po jedna tabletica. 30.11. sam vadila prolaktin i nalaz je bio 0,75 (normala je 3,30-24,06). Sad mi je smanjena terapija na 2 tablete i ponovo u veljaci kontrola prolaktina. Zanima me kako cesto idete na MR hipofize...ja namjeravam nakon godinu dana ponovit i moram priznat da se uzasno uzasno bojim da mi to ne raste. I htjela bi vas pitat jel dobijete uputnicu za MR ili sami to financirate? Ja sam sama platila al ako je moguce preko uputnice prijavila bi se par mjeseci ranije pa cekala. S
Evo jos jedne u klub. Meni je prosle godine otkriven mikroadenom na hipofizi i od tada sam na terapiji Bromergonom 3 puta na dan po jedna tabletica. 30.11. sam vadila prolaktin i nalaz je bio 0,75 (normala je 3,30-24,06). Sad mi je smanjena terapija na 2 tablete i ponovo u veljaci kontrola prolaktina. Zanima me kako cesto idete na MR hipofize...ja namjeravam nakon godinu dana ponovit i moram priznat da se uzasno uzasno bojim da mi to ne raste. I htjela bi vas pitat jel dobijete uputnicu za MR ili sami to financirate? Ja sam sama platila al ako je moguce preko uputnice prijavila bi se par mjeseci ranije pa cekala.
Chiarra, neću ti reći dobrodošla jer ne želim nikome visoki prl, ali mi je drago kad se jave cure sa istim problemima, makar mi je lakše 8) .
Ja sam sada prvi put išla na MR jer sam tek sada otkrila visoki prl. Sve sam sama financirala :P , jer se preko uputnice dugo čeka. Tebi bi možda bilo ok. upisati se ranije preko uputnice kad znaš otprilike kad bi trebala ići. Ne znam odakle si ali meni su doktori preporučili da idem privatno i to baš u određenu kliniku, koja je u St jer oni imaju dosta iskustva sa MR. Kažu da je za MR hipofize važno da se zna dobro očitati nalaz jer su ti mikroadenomi jako mali ( koji zaključak :oops: ) pa netko tko nema iskustva može nešto propustiti. Uglavnom ja sam to obavila i ne žalim ni jednog novčića ( a dala sam ih puno :shock: ) .
Chiarra imaš li ti kakvih nuspojava Bromergona, ja se toga baš bojim kad čujem cure što govore :oops:
Drage moje cure, prosli tjedan sam isla po nalaze hormona, i prolaktin mi je u normali! I to po prvi puta od kad ga kontroliram!!!
:D Neizmjerno sam sretna zbog toga, a i za vas je ovo dobra vijest, jer sam ga dovela u normalu bez ikakvih ljekova. Bio mi je povisen 2 puta vise od normale.
A kako? Jednostavno sam odlucila ne nervirati se za svaku glupost (lako je to reci, ali...), ne bedirati se zbog toga sto nisam zatrudnila tada kad sam to sebi zacrtala (ja mislila trebat ce nam 3 mjeseca najvise), kad mi se spava legnem u krevet (bez obzira na to sto jos nije vrijeme za spavanje) i sl.
Puna sam optimizma i znam da ce bebica doci kad bude vrijeme,a za sada uzivam u svakom trenutku sa svojim dragim, a kad dodje bebica ionako vise necemo imati puno vremene za sebe kao sada, pa treba iskoristiti...
Zelim svima vama da prl dodje u normalu!
Nisam imala bas neke strasne nuspojave...skoro uopce osim malo u glavi cudan osjecaj koji bi usporedila sa onim kad sam pocela (davnih dana) pit kontracepcijske tablete. Al mene je inace prije uzasno bolila glava, cak toliko da sam povracala od boli i to mi se od kada uzimam Bromergon (8 mjeseci) hvala Bogu nije ponovilo. Sad me jedino ako sam jako jako umorna boli tako malo jace glava al ako odrijemam 10 min sve mi prode. Tako da mogu reci da od kad sam na tabletama osjecam se puno bolje...a nadam se da ce i tebi bit tako. Samo nemoj razmisljat o nuspojavama i ocekivat ih kad pocnes sa tabletama.
A sta se tice MR, i ja sam ju radila privatno u Zg i nije mi kad je zdravlje u pitanju zao ni kune al sam svejedno pitala za mogucnost sa uputnicom jer nije bas mala cifra pa ako se moze izbjec zasto ne. A nisam bas bila zadovoljna sa osobljem u toj poliklinici gdje sam radila magnetsku...naime ponasali su se vrlo hladno i bahato a mislim da ne moram spominjati u kakvom stanju covijek dode tamo narocito kad ni ne zna sta ga ceka. Nisam ocekivala sad da se bacaju pred mene al malo ljudskosti su mogli pokazati. Ako neko ima za preporucit neku polikliniku molila bi (moze i na pp da ne radimo reklamu)jer nisam se do sad kretala u tim vodama pa ne znam gdje je koja i koje su ok.
Baš mi je drago s_iva :D
Sigurna sam da samokontrola i rješavanje stresa igra veliku ulogu!
Ja idem na MR svaka četiri mjeseca. Moj doktor endokrinolog me zaprimi u dnevnu bolnicu na vađenje krvi, a uputnicu za MR bi daje doktorica opće prakse. Na uputnici za MR je potreban potpis nadležnog endokrinologa i sestre me automatski naručuju svaka četiri mjeseca.
Zadnji nalaz MR (18. siječnja 2006) pokaza je da je asimetrična hipofiza, mali pomak infunbiduluma lijevo (u prijevodu to znači da imam neko zadebljanje na lijevoj strani), ali bez znakova tumorskog procesa.
No nalaz prolaktina je bio 51.5 što je dosta visoko. Doktor mi je ponovo kazao kako mi ne želi davati Bromergon, a visinu PRL objašnjava stresnim načinom života.Sljedeći pregled je za četiri mjeseca.
U tome se slažem s Ivory koja kaže kako je važna samokontrola i rješavanje stresa. Sljedeći pregled je za četiri mjeseca.
Mišljenje moje doktorice opće prakse je da ne uzimam Bromergon pogotovo zato što namjeravam ostati trudna, :angel: a isto tako mi je preporučio i endokrinolog.
Vidim da Vas zanimaju iskustva s Bromergonom. Moj ginekolog mi je propisao jednu tabletu dnevno. Kad sam popila Bromergon imala sam užasne glavobolje (inače me ne boli glava), poslije mi je smanjio na pola tabletice baš radi tih bolova. Curama koje piju Bromergon preporučila bih iz vlastitog iskustva da ga popiju prije spavanja tako da prespavaju eventualnu glavobolju.
Ivory, ja sam jako zadovoljna tretmanom u Vinogradskoj i svakako nam javi kako je prošao tvoj pregled. Nemoj se ničega bojati, samo hrabro! 8)
Moj problem je drugačiji. Imam dijete od 2,5 g , dojila samo 3,5 mj kada sam ostala bez mlijeka- pretpostavljam stres, preseljenje itd. - jedino mi je nakon toga ostalo da svani put kada stisnem bradavice uzađe malo "mlijeka". Dr me poslala na testove hormona uz to i prolaktin i svi nalazi uredni, da ne mogu biti bolji. Dala mi je neke tablete- sada se ne mogu sjetiti koje- popila sam cijelu kutiju i nikakvi rezultati još uvijek ista prića. Ima li tko ovakvo iskustvo i što učiniti, moja dr kaže da neka ostane kako je.
Bok cure,
Ima li koja cura koja je imala povišeni prolaktin- mikroadenom i ostala trudna?
Eto brinem se, želim se čim prije riješiti toga i ako ima netko tko je sve to prošao i da je dobro završilo, baš sam nekako tužna, bojim se da to neće ići tek tako lako. Ima li neka cura koja je za vrijeme terapije Bromergonom ostala trudna?
Nekako bi bila sretnija kad bi znala da je netko uspio, ovako mi ostaju samo priče to se da srediti.
Oprostite na negativi, ali eto danas sam baš loše. :cry:
Draga Pale,
imam za tebe jednu optimističnu priču. Moja šogorica nije imala godinu i pol menzes i tek tada je išla doktoru. Našli su joj da ima povišen prolaktin i tumor na hipofizi. Kad je "prohodala" s mojim bratom odmah mu je rekla da su joj prognoze takve da nikada neće moći imati djece. Već se i spremala na operaciju tumora. Naravno da je pila Bromergon i to veliku dozu. I onda jednog dana menga nije došla. Već je mislila neki novi problem s tumorom. A kad tamo :angel: . Sreći nikad kraja. Njezin ginić nije mogao vjerovat! Mada je uslijedila dilema da li nastaviti piti lijek ili ne. Jedan je rekao da, dva ne a jedan pola doze. Ona se odlučila da neće piti. Rodila je zdravog dečka dan prije izračunotog termina. Nije pila tablete godinu dana nakon poroda jer je dojila. Nakon toga je išla na magnetsku rezonancu i tumora više nije bilo! Rekli su joj da je moguće da se u trudnoći organizam izbori za sebe. Nakon tri godine je rodila curicu. S njom je malo bilo problema pred kraj trudnoće pa je rodila mjesec dana ranije na carski ali je s malom sve ok. Sad je prvašica. I dalje ima povišen prolaktin ali tek iznad gornje granice.
Sretno i poznata fraza: Nada umire zadnja
Gita, :love:
Samo mi nije jasno zašto su joj rekli da nikad neće imati djece, pa prl samo treba dovesti u normalu, nije lako ali je moguće. Nemoj me plašiti :?
:* svim prolaktinašicama
Ja sam se upravo vratila sa vađenja krvi. Nalazi u utorak. Držite fige!
Ivory, :love: i držim fige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U razgovoru sa mojom endokrinologicom kad mi je dijagnosticiran mikroadenom izmedu ostalog dotakli smo i temu trudnoce. Rekla je da je uz odgovarajucu terapiju moguce zatrudnit, a da se jedino jos vode polemike oko toga dal pit Bromergon za vrijeme trudnoce ili ne. Vjeruj mi, bit ce sve kako treba samo razmisljaj pozitivno. Ja sam cak uz ovu terapiju otisla po homeopatske lijekove.
Pale,
zbog tumora na hipofizi. Jer je totalno onemogućavao ovulaciju. Zato je trebala ići na operciju ali je ipak Bromergon doveo sve u red. Ona nije uopće imala ni ovulaciju ni menstruaciju ( nikakvu ) godinu i pol dana.
Mislim da je njen slučaj malo ekstreman. Ono što sam tebi htjela reći da ni kad nešto koma izgleda nije ne rješivo.
Drage moje i ja se prikljucujem klubu prlasica, na zalost. Moj prvi nalaz prl je bio OK, drugi je bio 609 a gornja granica je 530, a treci je iznosio 739 a gornja granica je 395. Uputili su me da radim MR hipofize sto sam i ucinila. Vec godinama se borim sa PCO a par dan prije magnetne mi je internista otkrio i da imam atrijski septalni defekt tj.urodjenu srcanu manu tako da mi se sav svijet srusio. Mozete misliti kako mi je bilo dok sam cekala nalaz MR a jos usto osoblje privatne klinike gdje sam to radila je bilo, ne hladno nego, ledeno kao frizer. Dobila sam nalaz i samo sam htjela cuti i vasa dragocjena misljenja jer znam da dosta toga znate i vjerujem vam a nekako ne zelim odustati od druge trudnoce usprkos svemu sto su mi otkrili. Nalaz kaze sljedece:" Mozdana komora urednog polozaja,forme i sirine.Kod MR hipofize se vidi da je ista urednog polozaja,granicne velicine,biokoneksna te se propagira u supraselarnu cisternu. Neuorhipofiza se diferencira.Nakon aplikacije kontrastnog sredstva homogeno se opacificira istim. Infundibulum je neznatno pomjeren u desno.Hijazma optikusu urednog polozaja i sirine. Zakljucak-nalaz MRI mozga je u granicama normale.Nalaza MR hipofize ukazuje na hipofizu granicne velicine u kojoj se sa sigurnoscu ne diferencira mikroadenom :? .Konrolni MR hipofize za 6 mjeseci a po potrebi ranije". Znam da nismo lijecnici ali sam vam napisala sve nadajuci se da je mozda jedna od nas imala lijecnika koji je bio voljan da joj objasni nalaz i da mozda znate vise od mene jer ja zaista znam jako malo o svemu ovome. Svima vam zelim puno srece i ostvarenje zelja cim prije.
Melice, meni se čini da je nalaz potpuno uredan i zadovoljavajuć, ali pričekaj da ti se javi netko medicinske struke i objasni ti ga.
Sretno :love:
Melice, :love:
ja ti mogu odgovoriti samo iz svog kratkog iskustva sa prl da je ok ako ti nije "definiran" mikroadenom. Ja imam mikroadenom ali je skroz mali ( ako sam dobro skužila doc. manji od 5 mm ) i lijeći se terapijom tabletama. Negdje možeš pročitati koliki je moj prl, tvoj je mala beba za moj. Mislim da ne bi trebalo biti s tim većih problema kod tebe. Držim fige da je tako. I ne mogu virovati da cure odu u privatnu polikliniku, plate velike novce i da im se ne objasni nalaz. :x
Možda se javi netko sa više medicinskog znanja, moje je samo iz osobnog iskustva, ja moram znati što mi se događa.
Držim fige da sve bude ok.
:*
Stigo nalaz! Manji je nego prošli put (prvi put je bio 42.32 ng/mL, a sada je 33.77 ng/mL), ali još uvijek iznad granice (24.20 ng/mL).
Nemam pojma što bih sada :?
Dal' da idem u Vinogradsku ili ne?! Uh...........
Ivory, super što je ovaj put nalaz bolji. Najbolje da se savjetuješ sa svojom doc. što i kako dalje. Držim fige da sve bude ok.
Ja još čekam svoj red kod endokrinologa na kontrolu. Nadam se da ću uspiti ovaj tjedan pa da makar počnem sa tabletama kad već tako mora biti. Ja sam otkad sam saznala da imam mikroadenom baš razočarana i tužna, sve se nekako bojim da ću se još dugo boriti da bi došla do :angel: .
Jao, Pale, nemoj biti tužna. :love:
Moja prijateljica ima također mikroadenom i već je drugi put trudna.
Čim bi počela piti bromergon-zatrudnila bi.
Bitno je samo držati prolaktin pod kontrolom.
Sretno!!!
Prvo zelim da vam se zahvalim na odgovorima i razumijevanju. Cak ste me i ohrabrile pa sa otisla u kliniku i zahtijevala objasnjenje nalaza i posteno sam ih isprasila, ma bas sam bila ljuta. Kao sto rece Pale, moram znati sta se sa mnom desava. Bile ste u pravu, nista nisu nasli, a kontrola je predlozena jer cujte to je odlican nacin za zaradjivanje. Ma uzas jedan.
Pale, nemoj se brinuti, uzimaj terapiju pokusavaj prolaktin drzati pod kontrolom, budi optimista i bit ce sve OK. Pa evo i ja sam imala PCO i imam ga jos uvijek a rodila sam curica sasvim normalno bez ikakvih problema. Sve je moguce.Saljem ti jednu pusu hrabrilicu. :love:
Cure, puno hvala na podršci :love:
Valjda se ja još nisam pomirila s tim da imam problem, jer jedan dan pričam kad ja budem imala bebu...
a već drugi dan sam u komi jer bebu neču moći imati.
Možda je to normalno, možda mi treba vremena da to prihvatim, da imam problem, a tako sam se bojala da ću jednom imati problema ( ja i mm smo skupa već 11 godina i nikad nam se nije dogodilo) i sad kad je to tako grozno mi je.
Eto utješe me takve pozitivne priče, Val hvala :*
Melice, tako triba :x , pa ne mogu nam za ništa uzeti toliki novac, drži se 8)
pale :love:
Ja sam poslije prvog nalaza sebi odredila neke prioritete u životu, a na prvom mjestu sam ja i moje zdravlje i sada se pokušavam što manje živcirati na poslu (iako to nije uvjek moguće), napraviti odmak od ljudi koji mi ne pašu i što manje se zadržavati u njihovoj blizini, priuštiti si svakodnevno neko malo zadovoljstvo (čokolada, kava s prijateljicama, šetnja, igranje s malom nečakinjom) i ne primati sve srcu nego filtrirati i propuštati kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van. Kupila sam i makrobiotičku kuharicu, pa ću pomalo početi uvoditi i nove prehrambene navike u moj život, a počela sam i češće kuhati, jer me jako opušta!
Deprimira me to što stalno hodam po začaranom krugu: riješim sve upale i beštija pojavi se problem sa PRL, kad riješim PRL ostaju mi dva mioma , ako i zatrudnim vjerojatno ću morati čuvati trudnoću... :(
Ivory, i ja sam sebi odredila neke prioritete otkad imam prl povišen. Ali eto takve sam prirode da čim zaškripi ja pucam po šavovima. Valjda i imam toliki prl. Inaće ja idem na laganu dijetu, ništa strašno par kg, želim izgledati mrak :mrgreen: , posvetit se MM i uživati u životu. A posao, nemam riječi i dalje se nerviram za svaku sitnicu a tako se trudim.
Nema veze bit će bolje.
Eto cure samo da se javim, danas sam bila kod endokrinologa sa svim nalazima koje sam skupila.
Stanje je ovako, doc. kaže da ne zna što bi samnom :shock:
Imam mikroadenom i jako visoki prolaktin. Možda bi mi dal tablete a sa druge strane bi htjela da idem u Zg u Vinogradsku, centar za hipofizu da mi uklone mikroadenom. Bila sam uvjerena da idem kod nje po dozu Bromergona. U ponedjeljak će ona nazvati u Zg da vidi s njima da li da dođem kod njih ili će mi ona prepisati Bromergon. Baš sam tužna, tako sam mislila da će par tabletica riješiti moj problem. Još je tražila da MM napravi spermiogram, a ovaj lud ko kupus, što e ona luda, samo te gnjavi da ideš dalje, umjesto da napravi nešto ( ovo je sve bilo zbog spermiograma, kao meni je lako).
I tako ja nastavljam dalje u borbu za :angel:
Cure drž te se!!! Pale, glavu gore i da se taj ludi prolaktin spusti i mala mrvica što prije dođe!
Ja u ponedjeljak idem vaditi prolaktin i ostale hormone. Na faksu mi bio lagano povišen prolaktin, a od tad nisam provjeravala jer sam, dok nisam naletjela negdje ovdje na forumu na informaciju da se on može vaditi u bilo koji dan ciklusa, vjerovala da je taj rezultat bio pogrešan jer mi je tako bila objasnila moja gin. onda... I jedno pitanje : je li ga se vadi na tašte (kao kad se inače vadi krv) ili je bolje nešto pojesti prije?
Indi, ja sam prvi puta vadila na tašte, jer su mi tako rekli u labaratoriju, ali drugi puta sam pojela jogurt, jer sam pročitla na forumu da je ipak dobro nešto lagano pojesti. Na drugim pretragama je bio manji, ali sam bila i puno opuštenija. Sad ga ti znaj...
Pale, svi preporučuju Vinogradsku, jer su tamo najbolji stručnjaci baš za endokrinologiju. Jesi li pitala može li mikroadenom sam od sebe nestati? Ako nemože, čemu riskirati? Sredi to čim prije i kreni po bebicu!
Ja isto moram MM-a poslati da napravi spermiogram, jer ako postoji i najmanja mogućnost da nešto nije u redu želim to što prije znati i pokušati promijeniti. Jučer smo razgovarali o tome, ali njemu je još prerano :roll: jer smo tek 4 ciklusa u akciji... Imam osječaj da bi njega puno više pogodilo da su njegovi nalazi loši, nego da je stvar u meni... Mi se lakše nosimo sa takvim problemima i puno smo jače i izdržljivije psihički.
Drži se pale :love: