Pala je dorada. Napravila sam kuglice i uvaljala ih u mljevene pržene lješnjake, a dio u čokoladu u prahu.
Fenomenalno!
:bouncing:
Printable View
Pala je dorada. Napravila sam kuglice i uvaljala ih u mljevene pržene lješnjake, a dio u čokoladu u prahu.
Fenomenalno!
:bouncing:
sad mi je jasno zašto se svako malo proba dok se radi. :mljac:
iako sam radila modifikacije u hodu u skladu s onim što (ne)volim. pola je nestalo odmah, pola poslije hlađenja, ništa nije dočekalo šlag. s tim da ja pojma zapravo nemam kakvog okusa i kakve teksture bi to trebalo zapravo biti.
i mislim da ću za par dana probati opet, ovaj put i sa kokosom. ovo je izvrsna osnova za razne kombinacije.
Cijelo vrijeme šutim na ovu temu i sline brišem :P
Evo, danas u DM kupila pšenicu
potopila pšenicu...i sad ćemo vidjet
Eto, ja napravila... :P
Nisam mljela već pokušaa smiksati dio je uspjelo, dio nije..ali nema veze..
unutra je sok od naranče.limunova korica, grožđice, dosta oraha med i šećer a gore šlag...cimet, orašćić, nisam imala mljeveni klinčić
Kad jedem, sve mi se ne čini nešto posebno fino ali se svejedno ne mogu zaustavit jesti :lol: :lol:
Ljudi moji, ja neznam gdje vi kupujete pšenicu, ali ovo što ja imam ne da se skuhat ...
Cijelu noć je bilo potopljneo, i u pretisu se kuhalo puna 2 sata...ostalo i dalje relativno tvrdo...
Nije nejestivo ali je tvrdo...
Da vi ne pricate o 'oatmeal' ;) ? To je 'rolana' psenica. Ako je to to...moji uzivaju u ovome. Kuham na mlijeku sa grozdjicama, malo secera, sjeckane jabuke...mljac.
oat je zob, nije psenica. :)
al mi strasno izgleda ko psenica/ :roll:Citiraj:
marta prvotno napisa
Ali je,svakako, MLJAC
Ovo je već 2.put da čitam sve postove od početka...
I nikako da se odlučim da to napravim čudo...
Sve mi se čini jako hmmmm... (još nakon slika...) - osim onih kuglica...
Anchi pp da li si samljela pšenicu ili ne?
I nikako da skontam... znači ne može se samljeti na meljalicu za orahe? A u mlinu za kafu? :oops:
Kuhana ???
Nema šanse...ništa osim mlina za meso..i eventualno multipraktika..
Kad smo kdo žita,jedna moja prijateljica kaže da su oni uvijek pšenicu nakon kuhanja umatali u deku do sutra a onda sušili na plahti preko stola
I onda??? Šta radi onda s tim?Citiraj:
Krampus prvotno napisa
Pa čitaj..sve piše :mrgreen:
Aha, kao onda pravili to slatko od žita?Citiraj:
Krampus prvotno napisa
:)
E baš me živo interesira kako je to i da li bi mi se svidjelo... probat ću jedan dan...
Pa i ja sam kopirala odavde...i napravila i pojela..i oper napravila..i opet pojela...i bogme neću više jer su mi kante k'o kontejneri...
Ne, nisam je uspjela samljeti, ali stapni mikser ju je ipak malo "dohvatio". Doduse, moj stapni je star 12 godina i tup (sto se pokazalo dobrim jer sam gurala prst unutra i onda slucajno stisnula start :oops: ), ali planiram drugi put (ovaj tjedan nadam se) posuditi malo bolji i ostriji.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
a ja se spremam ovo napraviti bez mljevenja ali obaveznojako dobro raskuhat pšenicu...baš me zanima šta će ispasti...
i da...morat ću se prebaciti na umjetna sladila, jer brate mili ovo ima gooomilu kalorijaaaaa
-Ispast će dobro.Citiraj:
Krampus prvotno napisa
-Između (često kancerogene) kemije i puno kalorija radije biram puno kalorija!Citiraj:
Krampus prvotno napisa
ja sam napala štapnim i išlo je. to nakon što sam bila nadobudna i krenula prvo u mužaru. istina je da sam ju nešto zgnječila, pa je išlo lakše, ali uz dodavanje naračinog soka.
drugi put sam bila pametnija, pa sam pšenicu dodro raskuhala. nakon toga je išlo sa štapnim bez beda.
A da li bi se ovo moglo napraviti sa ječmom? I da li je možda neko već probao sa ječmom?