puntica prvotno napisa
pa da, to i kažem
i mm i ja zarađujemo sirotinjski hrvatski prosjek, i zato ćemo plaćati 500kn vrtić. jer nas ima troje. da imamo još jedno dijete vrtić bi nam bio besplatan, ili bi ga plaćali 200kn za jedno a za drugo 100. dakle, prihodi bi nam bili isti, ali bi vrtić plaćali manje za dvoje djece nego što ćemo sada plaćati za jedno. meni to nema logike?!
osim toga, kao što sam rekla, zarađujemo sirotinjski hrvatski prosjek, ali imamo i stambeni kredit, koji iznosi (hvala bankama što stalno podižu kamate) skoro ko moja plaća, par sto kuna manje, ili oko 2000kn više nego kad smo ga podigli. a eto, morali smo negdje živjeti, nije da smo baš imali izbora (pogotovo s obzirom na 'dobro' iskustvo s podstanarstvom u kojem smo živjeli godinama)
obitelj s jednim djetetom gdje oba roditelja zarađuju minimalac, ali nemaju stambeni kredit (jer, recimo, imaju sreću da imaju gdje živjeti) mjesečno raspolaže s više love nego mi. a vrtić će im biti besplatan jer su, kako bandić kaže 'sirotinja', za razliku od nas koji, kako kaže bandić 'nisu bili zadovljni svojim malim stanovima i htjeli su kupiti veće i sada plaćaju kredite'.
čovjek totalno kuži o čemu priča :roll: