I meni ti straznji djeluju nesigurno...ali ja moram s djecom autom u ducan, po cipele,posve.Ove smo godine za kupit im tenisice najstarijeg stavili na bus za split pa tamo cekali pa s dvoje nevezane djece isli u cco...Ili kad idemo u zg..isto.
Printable View
I meni ti straznji djeluju nesigurno...ali ja moram s djecom autom u ducan, po cipele,posve.Ove smo godine za kupit im tenisice najstarijeg stavili na bus za split pa tamo cekali pa s dvoje nevezane djece isli u cco...Ili kad idemo u zg..isto.
meni u nasem autu ne djeluju ni najmanje nesigurno
sjedala su prava, udobna
jest da su blize straznjoj strani auta, ali nista vise nego u nekom malom auticu sa 5 sjedala
zapravo, djeluju mi puno sigurnije nego zadnja tri kod hrpe drugih autica
Mi imamo Caddy sa 7 sjedala i dugim gepekom, auto je mrak, najviše njega vozimo jer nam u gepek stanu i rasklopljena kolica
Imamo i Toyotu, ali nema gepek, taj nam je više za po gradu, ili kad idem bez djece, ali razmišljamo možda ga prodati i kupiti Sharan
Opel Zafira, 7 sjedala, stara 9 godina, ako koga zanima, uskoro je prodajem (za dva do tri tjedna stiže mi novi auto). Pouzdana je, mažena u smislu održavanja, u posljednje dvije godine zamijenjeni neki važni dijelovi (koliko ja shvaćam jer su bili skupi - dotle seže moje poznavanje automobila).
Alhambra s kliznim vratima?
Pozdrav!
Zanima me je li netko uspio postaviti 3 sjedalice u Mondeo karavan i koje?
Čekamo blizance i imamo kćer koja bude 4 godine kad se rode.
Trenutno nam je veći auto C4 koji ćemo mijenjati.
Imam opciju za zamjenu auta za Mondeo Mk4 karavan, 2012. To bi mi bilo odlično jer mrzim prodavati i kupovati aute preko oglasa.
Ali gledao sam danas kod susjeda i naša trenutna sjedalica (Recaro Young Sport Hero 2 mislim da je puni naziv) zauzima jako puno mjesta kad je u sredini. Bočna zaštita gore zauzima i do trećine lijevog i desnog sjedala. Doduše, njegov je mk3 limuzina, ali opet...
Ali vidim i po stranim forumima da u mondea može stati.
Druga opcija nam je scenic, jer ih ima ko pljeve i ništa ne koštaju.
Za c4 možemo dobiti 4x tisuća kuna i ne bi davao punp iznad za drugi. Do 10.000 makismalno. Kupili smo ga prije manje od tri godine i planirali imati još 5-6 godina. Tako da sad gledam ne potrošiti puno dodatno tako da možemo uzeti novi auto u istom periodu. Supruga bude ionako 3 godine doma i nećemo raditi ne znam koju kilometražu.
Znači prvo me zanima smještaj u mondeo, ali može i preporuka za neki auto do 60ak tisuća koji smo možda previdjeli.
Zafira, picasso mi se baš ne sviđaju stare linije, s-max u toj cijeni ima mršav odabir i to sve auti oko 11-12 godina starosti. Vw ne volim. Peugeot iskreno nisam nešto gledao.
Honda FR-V mi je ok, al komplet ponuda od preprodavača, Verso ne bi.
Loddgy i Logan MCV sam gledao, ne znam jel bi u Dustera mogle stati 3?
To je to što sam gledao pa eto. Prijedlozi za sjedalice isto i više nego dobro došli. I starijoj kćeri možemo uzeti novu, be moramo nužno koristiti ovaj recaro. Ali danas sam bio i u baby centru i maltene je zaključak prodavačice bio "ima jedna, treba isofix, kupite auto". Mislim, bila je ljubazna, ali sramota kolko je prvenstveno proizvođače malo briga za obitelji s troje djece, pogotovo ako su 2 blizanci. Da niti jedan nema program nekakvih modularnih sjedalica, da se tako izrazim, koje su dizajnirane da pašu jedna u drugu po stranicama kod montaže, to je meni nevjerojatno.
Gledao sam i Multimac, skoro sam ga naručio, ali nisam siguran kako bi kod nas osiguranja gledala na tu štetu (a konfiguracija koja nama treba bi bila 20000 kn).
Ako će kćer biti četiri kada se rode, imati će pet kada prerastu jaja. Nakon jaja, preporuka je što duže kontra smijer, a za to booster ne smeta. Jedino bi onda booster trebao u sredinu. I možda neki uži booster.
Roda ima super grupu na fb-u, pa tamo pitajte. Jedino se ne smiju stavljati slike gdje se vidi prodavač (dućan), samo proizvođač.
https://www.facebook.com/groups/savj...tosjedalicama/
Mi imamo scenica i sad bi trebali tretju sjedalicu stavit unutra. Djeca ce bit stara 7.5, skoro 3, i bebica. Ono sto ce nam stat unutra su dvije sjedalice koje vec imamo (0-18 kg, s postoljem, koja se okrece; 18-36 kg s bocnom zastitom) plus jedan booster (s isofixom - dakle siri). Ono sto bi mi htjeli, a ne stane je jos jedna sjedalica od 18-36 sa bocnom zastitom. Zapravo cak nekako i stane, al onda se ova sjedalica za bebu ne moze okrecat - a to okretanje mi je vrhunska stvar. Sve sjedalice s isofixom - definitivno.
Inace smo zadovoljni Scenicom, al nam je malo zao sto nismo uzeli Grand Scenic prije 2 godine. Bio je oko 10 000 kuna skuplji (polovno smo kupovali), a sad bi nam dobro dosao taj dodatni red sjedala, tj. malo vise prostora u portapaku. Tako da razmislite i o malo duljoj opciji.
Mi imamo Peugeot 5008, ali sa 5 sjedala. Postoji varijanta sa 7 sjedala. Drugi red su 3 odvojena sica sa 3 isofixa. Jako, jako prostran.