Imati roditelje i djecu kod istog je jedino logicno i prakticno. I zbog obiteljske anamneze i zbog bolovanja.
Printable View
Imati roditelje i djecu kod istog je jedino logicno i prakticno. I zbog obiteljske anamneze i zbog bolovanja.
Ja ti mogu reci kod koga da ne ides na Kneziji. :D
To mogu i ja.
Bas cekam hoce stici ikakve preporuka.
Tamo su svi doktori / ca zatrpani. Guzve su ogrimne.
Mi smo odselili pa tako i promijenili doktoricu. Spasila sam se.
Kad na Kneziju idem maminoj doktorici, muka mi je danima.
A mislim da niti ne primaju nove pacijente.
Ne znam kakvo je stanje npr na Srednjacima
Raspitaj se medju susjedima.
Tak sam ja kad smo se odselili, ii bome mi je trebalo vremena.
naravno da je moje pitanje u redu, imala sam takva dva slučaja do sada kad su mi htjeli uvaliti karton, ja nemam djecu za koje mogu uzet karton i staviti ga na ormar godinama, a kolko vidim nemaš ni ti. Isto si tako mogla odreagirati da ćeš potražiti doktora, pa kad se taj usaglasi da ćeš prebaciti karton, tjedan, dva, četiri pedijatru neće biti povečana bitno skrb o tvom djetetu.
Tanja, takve su sve i na Kneziji, s tim da je jedna ipak najgora :)
Mozda sam ipak malo pretjerala. Jedna je prlosa, nju ne bih ni najgirem neorijatelju preporucila, ostale bas i neznam, odnosno znam svoju bivsu koja je IK ali se uvijek dugo cekalo
Kod ove prve je na zalost moja mama, a stare ljude je tek tesko prebaciti kod drugig doktora, a da je npr isti DZ
Stari ljudi se teško uopće i odlučuju na promjenu doktora. Moj tata je godinama bio u DZ Gajevo kod preloše doktorice, i sam je bio svjestan da je grozna, ali nikako da se prebaci, jer "blizu mu je". Spasio se kad je dotična otišla u mirovinu, pa ju je zamijenila druga, mlađa i normalnija.
Cure, pa napisite koje ne preporucate!! Da se ne zeznem
kudri možeš razmišljati o tome tko ti koga preporučuje do sutra, ionako ti nitko tko ima preveliki broj pacijenata neće primiti dijete.
Znači prvi korak ti je saznati koji liječnik uopće može primati pacijente.
Najprije se raspitaj na HZZO-u tko uopce prima pacijente, na sirem podrucju, jer je takvih vrlo malo. Onda se raspituj kakvi su. Jelenino pitanje je sasvim na mjestu, jer ti izbor nece biti velik, ako ces uopce moci birati.
Ovdje http://www.hzzo.hr/zdravstveni-susta...-zastite-u-rh/ imaš popis liječnika sa brojem pacijenata
"Maksimalan broj osiguranih osoba po timu za djelatnost opće/obiteljske medicine je 2 125"
A gdi je sestra?
Na Kneziji nikako kod dr Markovic.
A mislim da jedino dr Cindric prima pacijente. Pojma nemam kakva je.
Sada se ne mogu sjetiti prezimena one koja je OK.
Za dobro funkcioniranje ambulante jako je bitna i sestra
omg :o užasno
doduše čula sam i za slučaj kad je doktorica poslala karton po susjedima
Da li je tako samo u Zagrebu? Kod nas ne tjeraju sedmogodišnjake od pedijatra.
Na popisu pedijatara vidim da zagrebački imaju puno manje pacijenata od našeg pedijatra. Uglavnom oko 1200, a neki 300, 800, 900. Zato mi je čudno da tjeraju sedmogodišnjake, a imaju mjesta.
Pa 1200 je maksimum koliko smiju imati. Ovi što imaju 800 sigurno ne tjeraju pacijente.
Naravno da mozes. Dijete od rodenja moze biti kod pedijatra ili kod lijecnika obiteljske medicine. Isto tako, 7 godina nije carobna granica za ispis sa spiska kod pedijatra, po zakonu moze do 14 godina ostati ( tj. tehnicki do 18 godina). Jedino sto postoji kronican manjak pedijatara, pa se djecu prebacuke pri polasku u skolu.
U Rijeci i okolici uglavnom imaju 1500-1600. U Splitu, Dubrovniku, Šibeniku isto.
Zagrebački pedijatri se uglavnom drže ovog limita od 1200. To sve vidim u tablici koju si linkala.
No, znači da se može naći pedijatar u Zagrebu za sedmogodišnjaka, ako se baš želi, zar ne?
Nema šanse da dete starije od četiri godine upišeš kod pedijatrA, osim ako dođeš iz neke stranske zemlje. Ja sam svoju klinku s skoro pet htjela prebaciti pedijatru u suprotnoj smjeni, veli ne može, čuva mjesto za svoje mame s time da sam tad imala u planu i klinca prebaciti, ipak smo na kraju ostali kod stare pedijatrice
Nemam pojma.
Ja pretpostavljam ako neki ima baš malo pacijenata da mu je onda u interesu primiti dijete, ali ako ne želi ne znam ima li obavezu primiti sedmogodišnjaka.
Sad sam isla kopati po popisu HZZO-a i vidim da se pedijatriski timovi sad zovu " zdravstvena zastita PREDSKOLSKE djece". Odlican nacin izbaciti djecu obiteljskima koji su takoder prebukirani.
I na listi u cijelom zagrebu mozda ima 4 tima koji imaju manje od 1000 pacijenata , uz napomenu da one starije od 7 god. HZZO uopce ne ubraja u taj broj ( ako je vjerovati nekim clancima).
E svašta :roll: Pedijatri su za predškolsku djecu, obiteljski nemaju mjesta za školarce, i opet ponavljam isto pitanje koje sam postavila i prije 6 godina:
Toliko o društvu koje se zalaže za djecu :roll: čim prestane biti dojenče ili malo dijete, snalazi se kako znaš i tko te pita...
a ja ću dati isti odgovor kao prije 6 godina
puno se stvari napravilo da se smanji kvaliteta primarne zdravstvene zaštite
ukidanje školske medicne, odnosno njena pretvorba isključivo u preventivu je jedna od najvećih grešaka
A zar ne bi obiteljski trebao primiti i dijete ako je roditelj kod njega ?
Mi smo isto s prvim razredom morali napustiti pedijatricu. Imala je jako veliki broj djece, a vidim na onom linku da i sad ima pzno, skoro 1400.
Vjerojatno bi, ali ne mora to svakome odgovarati.
A zašto su onda po otocima i sličnim mjestima gdi ima i pedijatra klinci većinom do 14-15godina?i recimo pred godinu dana s velikim klincem završim na otoku u hitnoj, Dr. Dao preporuku da se javimo otočnom pedijatru, a posle nakon povratku i svojem pedijatru, veliki ove godine ima 16