Little*star :heart:
Printable View
Little*star :heart:
Little*star, želim da ti se ovaj užas nikad ne ponovi! Sretno!
Little*star i tebi želim potpun oporavak i svu sreću ovog svijeta!
cure jel se nakon te bolesti u konačnici može očekivati potpuni oporavak?
nisam nikad prije čula za to i kad sam čitala sirius od samih početaka još kad je pisala o utrnjenosti te kad je napisala onaj šok post nakon par mjeseci, meni se doslovno sledila krv u žilama i protrnie su mi ruke i noge od užasa. nisam ni pomislila da takvo nešto postoji i kad mi je jednom utrnula noga moram priznati da sam odmah pomislila na tu bolest i naravno odmah otišla kod doktora.:roll:
.sva sreća da ste vi cure tako snažno to prebrodile!
a što je to CIDIP?
sirius i little star, rasplakale ste me. Nevjerojatno što se sve može podnijeti, pa čak i u trudnoći :love2:
Ajme meni broj 2!!! Little*star, ne znam što pametno reći osim ajme meni i super na oporavku i želim da se oporaviš u potpunosti!!! MartinaP, sjećam se da si još u raspravama o cjepivu protiv gripe navodila da imaš blisku osobu s neuro problemima koju neurolzi pitaju je li se cijepila protiv gripe, ali sam te pobrkala sa Sirus, tj. mislila sam da je SB to bila napisala.
SB I LS :heart::heart:
Little Star, joj pa i ti, hrabre ste cure, svaka vam čast:heart:. Ova bolest je užas, isto nisam do sad znala o njoj! Cure, samo vi budite dobro!
cure :-)
Little*star, suosjećam, i kao i za SB, divim ti se! Drži se! :heart:
Sirius Black i Little Star, držite se cure!!!:love2:
cure drage, snage, snage i mira od srca vam želim:love2:
nedavno sam imala incident, kočenje i oduzimanje mišića glave i lica, dogodio se baš u bolnici, naočigled liječnika, pa su me odmah poslali na CT mozga. Nije pronađeno ništa, jedna doc. misli da je bio lagani moždani, druga je spominjala distoniju, ali kako se sve smirilo još te noći, do jutra, i nije se ponovilo, ostali smo tako na tom - ne zna se.
Hvala Bogu da tada nisam ni znala za ovaj sindrom,
valjda bih od panike dobila pogoršanje svega....
držite se, sjetit ću vas se u mislima i molitvi.
Little star, jako mi je drago da si i ti napisala svoje iskustvo, i da je bebica dobro nakon svega. Nažalost mislim da će to sa stopalima potrajati jer i ja imam isti problem s lijevim stopalom (nitko mi ništa nije radio, očito su živci previše oštećeni pa ne znam da li će se ikad više oporaviti), nosim ortozu jer mi stopalo visi kad dignem nogu i izvrće mi se gležanj.
strašno, potresno do krajnjih granica
Želim vam svako dobro i uspješan oporavak
~~~~~~~~~~~~~~~
uh prestrašno..... ja sam prestravljena :-(
cure držite se i ozdravite potpuno to vam od :heart: želim
Cure, želim vam svu sreću svijeta i da se što prije oporavite. Nažalost, znam dosta o imunološkim bolestima jer i moja mama od svoje 34-te godine ima Sjogrenov sindrom - http://hr.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%B6grenov_sindrom. Imunoglobulini koštaju 16 000 kn po terapiji i lijepa nam Hrvatska ih je bila ukinula prije 3 mjeseca skoro svima u Zg-u (bilo je 40 ljudi koji su ih primali, sad ih prima 13), što je i mojoj mami dodatno zakompliciralo život i vratilo je u bolnicu. Sad ih ponovo dobiva, no što je morala proći da ih dobije..
Kortikosteroidi (najčešće Medrol) se daju prečesto za imunološke bolesti i predugo, tako ih je i moja mama pila 17 godina, dobila leukemiju i tromb u mozgu jer nitko ne brine o posljedicama koje donose. O doktorima, u Hrvatskoj ili igdje drugdje-što drugo da kažem osim da treba imat sreću naletit na dobre. Intenzivni odjeli, hitne i ostalo-no comment.
Cure, želim vam sve najnajnajnaj i da vam što prije bude bolje !!!
Zar sve to od bakterije?
MM je imao tu bakteriju prije 2 godine...nisam imala pojma da može izazvat išta osim probavnih smetnji...
Sirius žao mi je što si prošla kroz sve to...ne mogu ni zamisliti kako ti je bilo odvojenoj od djece...
~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se što prije oporaviš
:heart: :heart:
Hoće se pojaviti zbog različitih razloga, a u zadnje vrijeme se češće spominje u kontekstu nuspojava cijepljenja. Srećom se događa vrlo rijetko, a kada se dogodi uslijed cijepljenja onda to zvaničnici nastoje prikazati kao mali problemčić.
Vrijeđa inteligenciju kada netko ovakav problem minimizira :(
Draga sirius black, kao da sam jučer čitala onaj tvoj topic o trnjenju ruku,
a toliko si toga od tog dana prošla...
Sretna sam da ti ide nabolje, i vibram ti od srca da sve ovo bude ubrzo samo ružno sjećanje ~~~~~~~~. :heart:
Grlim i tebe i little star! :love2:
joj Davor, nemoj koristiti svaku priliku da tupiš stalno jedno te isto
sve je to već puno puta prožvakano, a ako toliko želiš o tome imaš pleme
ili otvori posebnu temu "GB kao posljedica cjepiva"
sigurno da ima i toga i voljela bi čuti i ta iskustva
ali ovdje pusti ženu da piše o svojoj bolesti i oporavku od nje
SB i ja ti čestitam na hrabrosti
istina, našla si se u toj situaciji, i nisi mogla iz svoje kože, ali hrabrost je i o svemu tome tako otvoreno pisati
želim tebi i little star što brži i potpuni oporavak
Niti jednom rječju. GB nije specifian za cjepiva.
To što radiš me žalosti :(
Ma ovo žaloćenje i vrijeđanje i ostali emotivni dijapazon ono... Zar nije napisala gore SB da je upoznala ženu koja je to dobila upravo od gripe, ja sam čula za slučaj neuro prolbema nakon gripe? A ne vrijeđa inteligenciju kad neko napiše da se protiv gripe bori češnjakom, fiziološkom i pozitivnim mislima? Evo, nama je voditeljica jedne igraonice napisala u svojim obraćanjima korisnicima samo vi dovodite djecu u grupu u sezoni gripe, ono kad bismo od svega strahovali, lijepo nakapati nosić, čajeka i sve 5. Mislim, shvaćam ja da je ženi u interesu da joj djeca dolaze u vrijeme bolesti... Ali, ono... Super bi bilo kad bi život bio tako jednostavan, malo čajeka, fiziološke, pozitivnih misli, i off you go. Kad bi život bio tako jednostavan..
Pitanje za Little star:
Kažeš da hodaš, ali se umaraš, i teško ti je po stepenicama. Zanima me da li možeš sljedeće:
- dići se s poda iz klečećeg položaja iskorakom?
- čučnuti?
- ući u kadu i izaći iz nje?
- sagnuti se da digneš nešto s poda?
- nositi bilo kakav teret u jednoj ruci da ne izgubiš ravnotežu?
CIDIP = kronična upalna demijelinizirajuća polineuropatija
AIDP = akutna upalna demijelinizirajuća polineuropatija - našla sam podatak da 70 % oboljelih od GBS-a ima AIDP
ja imam rijeđi oblika GBS-a a to je AMAN = akutna motorička aksonalna neuropatija
kod AIDP oštećena je mijelinska ovojnica, a kod AMAN i sam akson je oštećen
Little star ako imaš CIDIP znači li to da ti se bolest može vratiti? Meni se rekli da se kod AMAN-a ne može
Imam malo problema sa stranicom, odg.mi se pojavljuju pa ne pojavljuju,pa šta se ne pojavi pisat ću opet.
Očito je da nam se bolest drugačije manifestirala a i oporavak. Gruba snaga mi se brzo vratila čak i prije poroda a nakon još bolje.
Međutim EMNG i dalje pokazuje velika oštećenja te da je moguće da je počela demijelizacija.
Laički kako mi je objašnjeno srednišnji dio živaca se počeo oporavljati a okolni dio još ne...
Imam problema kod pisanja-koče mi se prsti...kod sjedenja-ukočim se sva....ali funkcioniram prilično normalno samo se moram svako malo odmoriti.
CIDIP mi je dijagnosticiran (po njima) iz razloga dugotrajnosti bolesti...hoće li se vratiti ko zna...još uvijek svakodnevno živim u panici ali jednostavno treba proći vremena...
Za lijevu nogu su mi rekli već da je kronično jer kada sam morala dati pristanak za biopsiju su mi rekli da bi se u roku od 2 mjeseca trebale povući sve tegobe...a sada mi je rečeno da se to nije i vjerovatno neće desiti jer su oštećenja živaca prevelika.
drage žene, uopće ne znam što bih rekla i kako uopće opisati kakav utjecaj na sve nas ostavljaju vaše priče,
ne mogu si oprostiti što nitko od nas nije znao što se sa SB događa, što smo ovdje tako povezane, stalno smo tu, a da nismo imale pojma da je u Zagrebu, da joj treba izdajalica, da joj treba bilo što...
sada samo mogu poželjeti i nadati se da ćete obje ustrajati do potpunog oporavka :heart:
i jedna moderatorska opaska: molimo vas da ovu prilu ne skrećete ni na što osim na ono što pokretačica teme i Little star žele.
cjepivo je ovdje sasvim usput spomenuto, kao jedan od mogućih uzroka i molim da ga se na topicu tako i tretira.
dovoljno je tema o cjepivima, možete o tome raspravljati tamo.
neka ovo ostane topik borbe i čiste pozitive.
:heart:
sirius black i little star zelim vam jako brzi i uspjesni oporavak!
cure zelim vam svu snagu ovog svijeta i sto brzi oporavak:heart::love2:
vidim da ste obe na dobrom putu oporavka.
pravi ste dokaz za onu "što te ne ubije, to te ojača".
mnogo sreće vam želim.
Znam za to ali nije mi u tom bio problem, stranica mi je padala i nekih odgovora jednostavno nema...nema veze...
Mogu sad sve to, koji mjesec nakon poroda sam čučnula i prošle su me ''gumene''noge, a ravnoteža mi je dobra nosim sama malu od prvog dana. Ravnoteža mi je bila poremećena onaj prvi put nakon što sam puštena kući i nakon tih zadnjih terapija plazme mi je u redu...
Što skoriji i što potpuniji oporavak dragim mamama i da im nakon ovog ružnog iskustva život podari samo lijepe trenutke s njihovim obiteljima.:heart::heart: