dječji puder
hodalica
termometar za vodu
Printable View
dječji puder
hodalica
termometar za vodu
Ozbiljno? Pa kak znas da je temp vode okej?Citiraj:
klia prvotno napisa
pa staviš lakat, tj. podlakticu u vodu, ma naučiš s vremenom, i ja sam imala taj termometar, pa onda skužiš da si i sam vrlo dobar termometar
lakat metoda je zakon :)
probaš pa vidiš je li ti prevruće ili prehladno.Citiraj:
retha prvotno napisa
ne misliš valjda da temperatura uvijek i stalno mora biti baš 37 C (ili koliko već, nemam pojma ...) :?
180 x 200Citiraj:
retha prvotno napisa
s tim da nas 3 cure spavamo na jednoj polovici, a MM na drugoj. one se naime obje toliko stisnu uz mene da zazuzmemo samo pola kreveta.
dok nije bilo margite, jako smo se naguravali jer je zare bilo po cijelom krevetu. otkad je marge s nama, kao da se zara smirila po tom pitanju
Najnepotrebnija stvar, bacenih 400 kuna: pumpica za nos - ona NA BATERIJE.
i ja se stalno pitam kako ćemo uskoro svi 4 spavati zajedno.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
nadam se da će i kod nas doći do te promjene, jer sad nas dvoje velikih se stisnemo uz krajeve, a kraljica isprobava sve moguće poze spavanja, a krevet nam je isto toliko velik. Obavezno gura nekog nogama, najčešće MM
MM i ja žalimo što nismo kupili širi krevet. Naš je 160 X 200. Ali opet stanemo nas troje. Za kinderbet ne mogu reći da je nepotreban, jer na što bismo objesili mobile? Za mobile je super, ali za spavanje ga još ne koristimo. Ali nadam se da će biti krevetić jednog dana, jer se daju maknuti stranice.
Meni je definitivno bačen novac izdajalica. Kupila ju u potrošačkom žaru i neznanju i nikad koristila. Ako i trebam nešto izdojiti, to ručno. S izdajalicom došle i 2 bočice, također neiskorišteno (točnije: jedan jedini put korištena dok ga je baka čuvala i dala mu izdojeno). Nekima ona dobro dođe, ali ne kupovati prije nego što zatreba.
Ali zato jastuk za dojenje vrijedi svake kune.
Ko ja..dobar termometar!? :lol:Citiraj:
Školjkica prvotno napisa
Isla ja tak jednom probat da vidim..i ono sto je meni bilo odgovarajuce toplo..je ocito bilo prevruce..stavila termometar, a ono 39.. Skoro sam Bubusku sfurila.. Sva sreca da sam isla izmjerit.
Ja sam totalno hladnokrvna i ja se tusiram kako kaze MM vrelom vodom , meni je to ugodno vruca.
No jelte..poanta ja bum termometar koristila jos duuugoo...
:mrgreen:
Netko je spomenuo mobile, ajme..imali smo jedan s psihodelicnom muzikom..cisti horor!
chicco roll on protiv komaraca - potpuno bespotrebno
chicco pumpica za nos - takodje
sve plasticne igracke koje je dobio - sklonila sam ih jer se udari
hodalica - ne planiramo je koristiti
must have -
kolica
krevetac
cucle
izdajalica
bočice
mobile
baby gym ili bouncer valjda se tako zove
hrpa plišanih igračaka
glodalica
naravno puno gegica i bodića
kadica
platnene pelene i švedske u početku
auto sjedalica
hranilica
sad razmisljamo da li nam treba ljuljačka
imamo sedam mjeseci, da li je to promašena investicija ???
Moj popis nepotrebnih stvari iz sadašnje perspektive bi stvarno mogao biti podugačak. Dok smo čekali rođenje Zare imala sam osječaj da sam Alisa u zemlji čudesa svaki put kad bi ušla u bilo koji baby centar i smatrala sam da mi sve to treba i naravno svemoguće i nemoguće sam i kupila.Sad mi je najnepotrebnija stvar (a i najnepraktičnija) bila prematalica s kadicom (nikad upotrebljena)rukavice za novorođenče protiv grebanja, dude, flašice (dojili do 19 mjeseci),odjeća u neograničenim količinama koju je većinom prerasla da neke (čitaj većinu) nisu stigli ni obući a već je bilo premalo, šminkerske cipelice, čizmice i ostale gluposti koje su djetetu samo smetale, klokanica (vrištala kad sam je u to uopće probala staviti), noćne lampe za utičnicu i brdo kozmetike koje nismo upotrebljvali osim Mustelinog gela.
Potrebno:mobili, baby gym je jako voljela,glazbeni vrtuljak i sl.
Od svih tih materijalnih stvari bez većine toga se može a našim bebama treba jedino blizina mame, puno ljubavi i pažnje.
I sad me baš zanima da li ću i u ovoj trudnoći pokleknuti pred shoping groznicom ili ću ipak biti discipliranija i pametnija kad znam da sve imam od Zare što je potrebno za drugu bebu. Dozvoliti ću si jedino malo "plavih" stvari ako bude dečko!!!
ja sam nabavila tu maramu od pixikida jer sam bila oduševljena kad bi vidila mame s maramama ali ja jednostavno ne mogu skužit kako se veže, imam osjećaj da će mi beba ispast :? i ne mogu prežaliti tih 400 kn. ne znam je li problem u meni ili u uputama koje sam dobila ali mi to izgleda dosta nesigurno za bebu????
Pa vježbaj malo, kad si dobro raspoložena sa nečim što nalikuje bebi dok naučiš zavezati i držati. Onda opet vježbaj sa bebom kad je ona naspavana, sita i promijenjena-čitaj, kad je i ona dobre volje. Drži je stalno i nek ti još netko priskoči u pomoć. Tako bebu nosaj po kući dok se malo ušemiš-ohrabriš. A onda vadi mast 8) vani nama koji imamo samo sling :*
koliko ti je beba stara?
imaš sling ili mei tai?
bouncer/ jumper ti je podjednako loš kao i hodalicaCitiraj:
cvjetic27 prvotno napisa
sling onaj s prstenovima pa...a beba mi je stara 5 jeseci. koji položaj je najbolji za njegov uzrast ( malo skrećem s teme no :roll:
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
zasto je bouncer stetan ?
bouncer ima ravnu mekanu podlogu a iznad njega vise igracke?
ja sam zakljucila da je on koristan kao i mobili jer stimulira motoriku?
onda si ti pomiješala pojmove ;)
to što opisuješ je baby gym i to je ok
a bouncer je jumper i to je štetno
onda vjerojatno dobro ne vežeš, ako imaš osjećaj da će ti beba ispasti. ja margitu nosim u njemu od samog rođenja ;)Citiraj:
sling onaj s prstenovima pa...a beba mi je stara 5 jeseci. koji položaj je najbolji za njegov uzrast
otiđi na podforum o nošenju i tamo ćeš naći sve informacije o položajima koje su ti potrebne
još jedna potpuno nepotrebna stvar: prematalica
reče mi zara jučer, pokazujući na našu prematalicu:
znaš mama, vidjela sam da neki ljudi ovo koriste za prematanje beba. baš su bedasti, pa to se radi na krevetu :lol:
Ja sam nakon poroda imala uzasne bolove u ledjima...prematanje na krevetu mi je bio SF,da nisam imala visoku prematalicu mislim da bih crkla.
Po meni,najnepotrebnija stvar je krevetic.
Slažem se, ormarić za prematanje definitivno nepotreban...
A kadica isto tako...
I prsten za kadu (za razliku od naslona, "medvjedića", koji je pošteno zaslužio mirovinu).
Nije se baš isplatio ni "sack and seat".
Nama su potpuno nepotrebni bili...
- baby gym s mobilima
- krevetić (posteljina je dobro poslužila kad smo krenuli u vrtić :))
- ogradica/vrtić
- izdajalica (lakše je rukom, ako baš zatreba)
- 101 plišanac
- pelene za široko prematanje
- 4 različite flašice (koristimo jednu, za jedan obrok tjedno)
- baby kozmetika
... a djelomično nepotrebni:
- termometar za vodu
- kolica za ležanje
- duda (nije loša kao igračka, jer zvecka)
1. mobile - bio zanimljiv 3 dana
2. baby gym - isto ko i mobile
3. more plisanaca - zasad su svi u kreveticu i jos malo pa nece bit mjesta za bebaca a ionak su svi cupavi i dlakavi pa se nece ni igrat s njima
4. kadica u ormaricu za presvlacenje - koristila 2 tjedna
5. benkice - nemam rijeci
6. silne tertra pelene koje mi je nakupovala mama cca. 50 kom.
7. cipelice koje bas nicem ne sluze
must have:
stolic za presvlacenje - super mi je zbog ladica jer imam premalo mjesta za njegove stvari u ormaru a i zbog polozaja za presvlacenje
kolica - obozavamo ih
dude - bez njih nikud
papucice - one sto se navuku na nozicu, super za ove hladne dane
Sve ono što sam napisala ranije stoji osim ovoga. Sada nam je ovaj ker najveći hit, Nađa ga obožava, zna da pokaže gde mu je nos, oko... Jaše ga, ljubi, priča sa njim... Ima i ime, zove se Gej jer ona to najčešće izgovara (nešto između ej i gej...)Citiraj:
vissnja prvotno napisa
A u međuvremenu nam se kao nepotreban pokazao skafander jer kad god je obučem u njega plače ko kišna godina. Ne može lepo rukice da gura u usta, ne može da dohvati čizmice i samo se nervira, pa nosimo jaknu.
Za sad :izdajalica,plišane igračke(nismo kupovali-dobili smo-proslijedit ću ih nekom dalje),nepraktična odjeća(isto dobili)-benkice i odjelca koja se teško navlače.....
Kaj svi napadaju te plisance..ne kuzim?Citiraj:
rea prvotno napisa
Kaj vi ko klinci niste imali nekog medu, zeku, majmuna..koji vas je grlio po noci?
Okej..ne treba ih biti na tone, ali mislim da je svakako korisno imati par plisanaca.
dizem :)
jedino nam nisu trebale svedske pelene, one za siroko povijanje, jer smo u tu svrhu koristili obicne platnene pelene.
sve ostalo sto mame prethodno pominju, izdajalica, mobil, baby gym...mi smo sve maksimalno iskoristili.
Prerasli smo ovu grupu, ali da dodam nepotrebno:
- definitivno ormarić za prematanje koji smo skupo platili da se ne bi saginjala i krivila kičmu (?!), ama baš nikad ga nisam presvukla na njemu.
- Baby phone mi je isto bio totalno loša investicija. K spava s nama i nikad ga nisam pustila negdje dalje od vidokruga.
- krevet tek sad koristimo u dnevnom boravku za popodnevno spavanje ili kao sad npr. prije nego ga odnesem u sobu kad idemo spavati; znači prvih godinu dana nam nije trebao
Must have:
- autosjedalica
- kolica, Mai hip, Mai tai (za slj. bebu i marama)
- izdajalica
- hranilica sa kotačićima (i sad nam služi za uspavljivanje)
- baby gym, puzzle
- vrtić za kratko ostavljanje (npr.wc, promješati ručak, staviti robu na sušilo) dok mi nije iskočio iz njega sa oko godinu dana
- platnene pelene koje smo kasno počeli koristiti, ali za sljedeću bebu ćemo od početka
- električni aspirator za nos ( za slj. bebu ću kupiti i toplomjer za uho, jer je mjerenje temperature nemoguća misija)
Bočice, dudice, grijač bočica, strilizator, hodalica ...nisu nikad ni bili kod nas
od nepotrebnih stvari su bile uglavnom igracke uvijek je zanimljiviji bio tetrapak ili plasticna boca
20 tetra pelena bilo bi nam dosta i 10
poplon u kuci sa centralnim nepotrebno
mobil za kinderbet ju je zivcirao
sto smo dobili a nije nam bilo potrebno:
- hodalica
- klokanica (ovo sam sama kriva :oops: )
- duda
- bocica (samo par puta u trenutku slabosti popustila pod savjetima babice i dala caj :( nece se vise ponovit)
- koljevka
zapravo smo uglavnom dobivali/kupovali korisne stvari 8) a to su:
- AS
- kolica
- sling
- hranilica
- nepromocivi podbradci
- platnene pelene
- vrtic nama je koristan, za onih par minuta sigurnosti kad ga trebam ostavit a nekad se zna i lipo zaigrat igrackama. velik je i moze se dosta slobodno i siroko gibat u njemu
- krevetic (tu ga presvlacimo, odma kuzi sta slijedi :lol: ne pada mu napamet spavat u njemu. mozda i nije pametna investicija jer spava sa nama al za sada nam je jos uvijek ok)
nisam ni kupila ni dobila a nije mi ni trebalo:
- izdajalica (rucno sam se izdajala, nije mi nitko pokaza, skuzila sama kako mi pase)
- sterilizator i sve sto ide uz bocice i dudice
- babyphone (spavali skupa, budili se skupa, sad sam vec "izdresirana" i cujem svaki sum i (p)okret)
- viper
- babygym
najpotrebnije stvari su nam zasad:
1) slamnata košara s podnožjem za ljuljanje lollipop lane (svaki put kad je blizu buđenja je uspijem uljuljati u san, a kad je dignem na ruke odmah se razbudi..u njoj i spava jer joj je kinderbet velik i nije baš s njim oduševljena..košara nam je isto super kad dođe ekipa u posjetu samo je prebacim s bebom u boravak i ne moraju svi baš ulaziti u našu sobu)
2) jastuk za bebu (najsretnija bi bila s onim iz bolnice koji je ful praktičan..ali nema nigdje za kupiti..ja sam kupila u adaxu jedan i jedan posudila od frendice kad po jednom bljucne..super za prvih mjesec, dva..lakše je u njemu namjestim za dojenje, toplo joj je..)
3) jastuk za dojenje (spasio me u zadnjim mjesecima trudnoće kad nisam mogla spavati, a sad ga koristim da podbočim bebu, a i još spavam s njim:))
4) robica iz h&m-a (kupila sam i dobila fora robice iz benettona i sličnih dućana, a na kraju je najbolja ispala najjeftinija iz h&m-a, superpraktični bodići koji se raskopčavaju na sve strane i hlačice stopalice su nonstop u upotrebi..nikad više ne bi kupila body koji se oblači preko glave..namučimo se i ona i ja, a beba podivlja)
5) plastična mala posuda-kadica za pranje kod presvlačenja (ima je u baby centru u sloveniji i košta 50 kn..niš posebno, ima dva odjeljka, ali meni je superpraktična jer bebu perem vodom pa u jedan dio stavim vodu, a u drugi bacim prljavu pelenu, blaznice, štapiće i slično za vrijeme presvlačenja)
Bocica i dudica. Prvo nam naprosto ne treba, a drugo nece ni primirisat. Prstici su puno slasniji :) Mozda je i bolje tako.
Da, ni poplun mislim da nece tako skoro u upotrebu. Ali zato non-stop koristimo flanelske dekice koje su jos od mene ostale :lol:
klokanica i košara za malu bebu(prerastao ju je za 20 dana).e da i putni krevetić zasada koristili jednom kada smo išli u Zg. na put. no mislim da će mi to možda i koristiti
nama je najnepotrebnije što posjedujemo a dobili smo jedna jako nespretna klokanica. pogotovo kad ju usporedim sa ostalim nosiljkama koje imamo.
ostalo se zaista sve koristi čak i vaga koju sam ja u panici tražila da mi ju dragi nabavi kad smo vratili lovru sa rebra nakon upale pluća. nije da nam je zaista bila potrebna ali sad kad ju imamo ju i koristimo
naša najnepotrbnija stvar je bila one rolice za bočno spavanje. ja sam kupila chiccove, mekane, lagane, tako da bi beba već s par dana lijepo ležala na njima.
ali meni je to služilo da svaki put znam na koju stranu ću okrenut bebu (tad sam mislila da je to vrrrrrlo važno da je svaki put druga strana, jednom mi je frendica digla to iz krevetića, sva sam bila :shock:
jastuk za dojenje mi je služio za svašta, samo ne za dojenje
i ja se slažem da je popis nepotrebnih stvari individualan. ono što je nekome neophodno, drugome je čista glupost.
ja sam nakupovala vreća za spavanje s rukavima, bez rukava, debljih, tanjih, moje cure ih jednostavno ne podnose
e da, jastuk za dojenje. totalno bačen novac. bila uvjerena da će mi trebati, frendice mi ga kupile, kao 100% super stvar pogotovo kad rodiš carskim.. kad ono kad sam i morala početi dojiti na sjedečki bilo je to u bolnici i jastuk nije ni stao oko mene pa se mi naučili bez njega. sad skupkja prašinu na ormaru. šta bih s njim?
Mi smo jastuk za dojenje nagurali između kinderbeta i bračnog kreveta, pa imamo ogromni krevet, bez prijelaza - rupe između. :P