imate ideje sta obuci bebacu za krstenje ovaj vikend???, da li nesto casual ili ipak svecanije..jel moze i da nije bijelo i bež???
Printable View
imate ideje sta obuci bebacu za krstenje ovaj vikend???, da li nesto casual ili ipak svecanije..jel moze i da nije bijelo i bež???
meni se ne sviđa da se troši i vrijeme i novac na nešto što je nevažno.
poštovanje prema sakramentu se ne pokazuje trapericama i netrapericama (jer možda ljudi i nemaju ništa drugo), nego čistoćom i urednošću.
stavom.
i inače mi smeta kada ove sporedne stvari zasjene sam čin.
kad god se priča o krstitkama/pričesti/krizmi, više se priča o odjeći, poklonima, kolačima i restoranima... nego o samome sakramentu.
gabica, obuci dijete u što god hoćeš, u čemu god se osjeća udobno, a da ćeš ti biti zadovoljna.
tamo će ga prekriti bijelim rupčićem ili košuljicom (već kakav je običaj u crkvi u koju idete)
I ja mislim da se radi o krštenju, a ne o modnoj reviji.
Ponavljam što sam davno napisala: moje treće dijete se krstilo boso, jer zbog vrućine nije prestao plakati dok mu nisam skinula čarapice. Još sam ga morala i podojiti prije svega, svećenik je sa smiješkom čekao, a kad je dijete bilo spremno, krstio ga je. Nemam osjećaj da nismo poštivali nekoga ili nešto.
andynoa, tek sad vidim njegovu nošnju. Prekrasna ideja. Rubina, ma za pet! Tko mu je vez napravio?
A bijelo ili bež ne mora za krštenje. U crkvi imaju onu bijelu košuljicu. Nije bitna boja odjeće, jedino je običaj da je to "svečanija" tutica ili haljinica, a ne ono za po kući.
Meni je bio gušt sama sasiti dugu haljinicu, staviti mašnicu od samta, sašiti kapicu, sve od tankog popelina ( smijem li napisati da je za to izvrsno poslužila tatina premala bijela košulja) pa i papučice sam napravila. Kome lijepo, kome ne, ja sam na sebe bila ponosna.