vertex prvotno napisa
Ajoj, onda oprosti. Nisam mislila vrijeđati.
Uopće se ne radi o pečenim krumpirima i mesu/varivu.
Radi se o raznolikosti i dorađenosti jela. Ako odbaciš sva jela za koje treba više od pola sata, onda si sužavaš izbor podosta. Ako ti je krem juha smiksane tikvice+malo vrhnja, super. Ipak, meni je krem juha neusporedivo ukusnija ako je dorađenija - sa više sastojaka, s kratkim prodinstavanjem da povrće zamiriše, možda s povrtnim temeljcem...
Radim ja i ove bazične. Ali mi postane...dosadno. Unošenje nutrijenata, umjesto jela.
Međutim, meni je ovo sad već previše cjepidlačenja i seciranja.
Ja pikulu nisam shvatila da je zdrava prehrana samo za alergičare, nego da je zdrava prehrana veliki posao i da nije čudo ako ljudi tu nisu čistunci kad nemaju tako veliki motiv kao što je zdravlje djeteta. S tim ja ne govorim o hranjenju većinom čipsom i colom, nego o dobrome koje ipak nije idealno (a niti se zna šta je idealno).
I ne razumijem ovu silnu strogost, i ovaj stav "nema isprike". Mislim, možemo za sve tako, i to je način. Nije moj način. A nije ni način savjetnica za dojenje, na primjer. Ne govorite ženama: nećemo sad tražit isprike, zna se šta treba, ako ne uspiješ, tvoja odgovornost, sve je do životnih izbora!