Cure pomoć!
kako napraviti gipsani otisak nogice?
Printable View
Cure pomoć!
kako napraviti gipsani otisak nogice?
može i nogica, a preslatko je!Citiraj:
neva prvotno napisa
LINK
editiran predugacak link
Ja ću amlo podići ovaj topic iz prašine.
Ima li netko da je radio u skorije vrijeme trbuh?
Baš me zanima.
A i mara nam ostade sužna fotku svog.
misliš ovak nešto?Citiraj:
neva prvotno napisa
Čula sam da je nedavno na Explozivu (RTL) bila reportaža o odljevu trbuha.Navodno da netko u Osijeku to radi,ali nisam uspjela doći do informacije tko.Ako je netko gledao neka se javi.
ja sam prijateljici napravila par dana prije nego što je rodila. Onda je došla bebica i eno trbuh stoji nesređen već duugo. trebala bi ga pofarbati a ne stiže :)Citiraj:
bubimira prvotno napisa
prvi put vidim ovu temu i super mi je :D
jedino sam tužna što nisam uspjela vidjeti ni jednu sliku vas koje ste radile, dajte malo slika
Ja sam skroz bila zaboravila na to. Super da ste podigle temu i podsjetile me :D
Inaće, za noć vještica mi je MM nacrtao bundevu na trbuhu i super je ispalo. Sada za Božić opet crtamo i ako stignem do Uskrsa ponovo :) Ima li tko kakvu ideju za Božićni motiv?
mali anđelčići bi super izgledali na velikom pupi. Moj je još vrlo mali pa mi nebi stalo ništa
Podižem ovaj topik jer me srecicin topik podsjetio da mi mogla ovo isprobati na trudnoj frendici.
Ono što mi je ostalo nejasno je da li pri gipsanju treba stajati ili ležati.
Pretpostavljam da treba stajati jer onda gravitacija radi u pravom smjeru, ležećki se trbuh i cice ipak malo "razliju".
Da li je onda teško stvljati trake ispod trbuha, tj. da li otpadaju.
mara, Školjkica, buby, dramica, momtobe...obnovite malo uspomene i slike.
http://www.thestorkwearhouse.com/bellykits.htm
Super mi je onaj dolje lijevo s nacrtaneom bebom, imenom i cvjetićima.
Prekrasno!
Meni je najljepše onako obično bijelo :)
Gdje kupiti Belly cast kit ili gips? Navodno je dobar umjetnički gips u nekoj prodavaoni u Preradovićevoj, ali ne znam kako se zove.
Ovo s trakama nisam shvatila 8)...
Ako se mora stajati, kao što je Fidji pitala, da li se gips razlije? Meni se čini da bi mi bilo lakše ležati :mrgreen:, ali cice fakat neminovno malo pobjegnu :lol:
Meni je super onaj s rukama, kad mamica drži trbuh, to mi je tak lijepo
:heart:. E sad, biti zagipsan u toj pozi 10tak min, to bi bilo fun fun...
Kad je najbolje raditi, pretpostavljam što kasnije, negdje zadnji tjedni jel?
Netko je spominjao da se mogu kupiti gipsani zavoji u Hospitaliji, to je mozda najjednostavnije.
Mislim da je ovo jedan od veselijih obicaja :) moja prijateljica je to radila doma sa muzem i sinom, i kaze da su se svi dobro zabavili i nasmijali.
Ih, gdje ti je umjetnička žica - kad su već u gipsu oblikuješ rukama u željeno agregatno stanje.Citiraj:
Isabel prvotno napisa
Mi smo radili sa tim trakicama iz Hospitalije, ali nikako nam to nije ispalo i baš mi je žao zbog toga :( .
Ja sam ležala na podu, MM se prihvatio gipsanja. Ali kad smo maknuli taj odljev, sav se nekako raspadao, uopće nije bio čvrst, te trakice su se odvajale. Ja mislim da ih je MM previše namočio. Nadala sam se da će se stvrdnut kad se osuši, ali ništa od toga. Na kraju sam ga bacila.
A i ja sam imala extra mali trbuh, tako da es uopće nije kužilo o čemu se tu radi :lol: .
ovo je mrak..jedva čekam da dragi i ja to narpavimo. apala mi je na pamet ideja da i ja njega oblijepim..pa da imamo dva golacha u spavaćoj :lol:
Meni je odljev radio kipar pa ga je napravio kao negativ, dakle ima debeli sloj a iznutra je ispala vjerna slika situacije! Pozitiv ćemo uskoro raditi.
Sjedila sam na rubu stolice, gips je stisnuo za 7 minuta. Podloga su bile trake najtanje žutice.
Ova metoda ne zahtijeva pažnju oko toga da bude tanki sloj, uredno namazan itd. Nema frke s pucanjem.
Odljev sam radila 4 dana prije termina.....ali trudovi su počeli par sati nakon što je odljev napravljen!
naravno treba biti stojećki da se ne izgubi "forma" i ja sam koristila medicinski gips iz Hospitalije (Ilica 48)Citiraj:
Fidji prvotno napisa
ima u mojim slikama s poroda pa pogledajte :mrgreen:
da trebalo je pisati Ilica 48 naravno
Super izgledaš i zagipsana. :D
Koliko si čekala prije skidanja?
dramica - prekrasno.
Gdje sad držiš taj odljev?
držala sam ga oko dvadesetak minuta prije skidanja, ja sam ga radila sama na sebi ( i posebnu pažnju sam posvetila izradi bradavica ;) )jer su se svi ustrtarili kako da počnu, samo donji dio trbuha nisam naravno mogla pa je to MM napravio. A sada ga držim na ormaru, a gdje bi drugdje stao. Jedva čekam useljenje u naš novi dom i tamo će dobiti počasno mjesto na zidu spavaće sobe.
joooj super...blago vama koji to možete opet raditi.
mi smo ga na kraju napravili mjesec dana prije poroda i ispalo je baš točno mjesec dana prije poroda. mm mi je pomogao. i taaako smo se zabavili...kad se samo sjetim :)
radili smo s gips trakicama iz hospitalije. po školjkićinom "receptu":
uzela sam dvije trake, jednu širu jednu užu, pa sam rezala trakice na cca. 20 cm dužine. cijelo područje koje sam htjela gipsati sam namazala nevenovom masti iz dm-a. mm je močio u vodu i lijepio po meni. stavljali smo nekoliko slojeva trakica, i to naizmjence-malo okomito malo vodoravno. kad smo potrošili sve trakice onda smo gladili površinu gipsa (dok je još bio na meni) da se fino zagladi i da se ne vide one male sitne trakice od gaze. za to vrijeme donji dio gipsa se već stvrdnuo i počeo odljepljivati od tijela pa sam ga malo pridržavala s rukama.
stajala sam u kadi jer je sve to jako messy i kapa gips s trakica.
kad sam ga skinula stavila sam na pod na vreću od smeća i ispod (zapravo s stražnje strane) nagurala puno nagužvanog novinskog papira tako sa se ne iskrivi dok se ne posuši. iako s eipak malo proširio tj. rubovi se razvukli al zapravo zanemarivo (osim što izgledam šire :) )
tako je stajao par dana dok se nije skroz posušio i onda sam ga pošpricala s bojom u spreju koju sam kupila u bauhausu. na vrhu sam probušila rupu sa odvijačem i u knjižari kupila traku s kojom sam ga zavezala.
danas stoji na zidu u bruninoj sobi.
evo fotka http://public.fotki.com/bubimira/trbuh/img0184.html
bubimira wow! Super vam je odljev!
Zaista prekrasno :zaljubljen:
MOže pomoć?
Jučer sam se zaletila do Hospitalije u Ilici i ništa od trakica još bar dva tjedna. Mislim da mi možda nećemo toliko izdržati (a opet tko zna...).
Znate li gdje bi ih još bilo za kupiti ili kako da nekom alternativnom metodom od ove navedene napravim odljev?
Pomišljala sam na pravi gips, ali me to jako strah. Što kažete? Da probam?
meni su ti brončani prekrasni, izgledaju kao skulptura :)
uopće me nije privlačila ideja odljeva, ali kad ovo vidim osjećam se nagovorenom.
Samo imam dojam da će moj odljev biti "reljefastiji" na sjevernoj polutci...pa se bojim da se sve to skupa ne raspadne... :/
Možeš postići isto ili još bolje s umjetničkim gipsom. Taj je (za razliku od građevinskog) čisti gips i vrlo je podatan. U električarskom (građevinskom) gipsu se osim gipsa nalazi pijesak. Treba prvo malo eksperimentirati s dodavanjem vode i miješanjem. Idealna je dosta rijetka smjesa, a ne želiš stavljati debeli sloj jer se dosta grije dok steže. na tanki sloj gipsa stavljaš gazu za ojačanje i to je otprilike to. Sve ostalo je isto kao s trakama.
Ako si u prilici uloviti nekog pravog zaistač kipara s akademije - nemaš brige - oni znaju s gipsom.
znam gdje ih još ima za kupiti firma se zove Medika inter trade, imaju svoje apoteke po gradu pa se preko apoteke može naručiti, dostava je isti dan. Inače the enchantress poslala sam ti 2 pp-a nadam se da si ih primila!Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
našla sam link koji sam davno imala u favoritima, pri dnu stranice su slike po kategorijama, kad se klikne na svaku sliku otvara još ideja po načinima ukrašavanja pa ako nekog zanima evo linka:
http://www.proudbody.com/articles.asp?id=162
a ovdje ima i kratak filmić o postupku:
http://www.originalbellyworks.com/castinacan.html
Hvala Davore, tvoju sam ideju i imala na umu kada sam pisala da me strah gipsati se :) no MM je išao na veterinu pa kaže da je stavljao gips životinjama i da bi on to mogao (no mislim da me malo zavlači...).
Dramice, hvala na info, budem zvala njihovu ljekarnu onda, ako ništa ne upali, gipsam se po Davorovom naputku.
Bdw, dobila sam pp, puno hvala, mislila sam ti poslati fotke kao odgovor, ali kao što vidiš zapela sam na prvom koraku.
i kod trakica se osjeti maleno zagrijavanje. gotovo zanemarivo, al da vas ne iznenadi koje budete radile.Citiraj:
Davor prvotno napisa
the enchantress...jesu li ti rekli da trakica nema u svim hospitalijama? probaj nazvati još medical intertrade kak kaže dramica.
meni je ostalo nešto trakica, dala bih ti al bojim se da nije dovoljno za cijeli odljev
Dramica si je zaista dala truda i pp-ovala mi broj ljekarne. Ja sam nazvala, naručila i trakice su večeras stigle do njih, a ja ih kupim sutra ujutro i krećem u poslijepodnevnu akciju!Citiraj:
bubimira prvotno napisa
Držite nam fige. Jako se radujem i nadam se da će nam od prve uspjeti.
Super :D
uživajte i zabavite se i naravno da očekujemo fotkice :mrgreen:
Eh, krive trake sam naručila tako da još ništa od mog odljeva. Uopće se nisu primale jedna za drugu niti razmazivale.Citiraj:
bubimira prvotno napisa
Druga sreća će biti potrebna, I suppose.
Buby spominje da gipsanih traka ima i u Preradovićevoj.Citiraj:
buby prvotno napisa
ček,ček...sad možda glupo pitam ali dali si namočila trakice u vodu prije stavljanja na trbuh?Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
Jesam, jesam...no trakice se ne ponašaju onako kako bi trebale.Citiraj:
dramica prvotno napisa
Objasnit ću što se točno dogodilo pa da se netko još ne zezne (iako ne znam ima li još koja toliko nesnalažljiva i zbunjena trudnica poput mene).
Dramica mi je rekla da tražim tzv. tvrde trake. Nazvala sam ljekarnu i pokušala naručiti te. Žena je rekla da dobivaju dvije vrste neku bla i neku soft. E sada kako soft je meko, moj je um protumačio da ja trebam onu drugu, a žena mi nije znala ništa reći o njima.
Pa sam ja hrabro naručila te i bila uvjerena u uspjeh.
Uglavnom, kako sam sada znala proizvođača prosurfala sam i vidjela koje sve vrste proizvode.
http://solutions.3m.com/wps/portal/3...be7LQ90M7GW5gl
I moram priznati da sam i dalje zbunjena koju bih u stvari vrstu trebala izabrati.
Dramice,, daj ti vidi ovaj filmić,pls.
Moje trake su se ovako ponašale
http://www.youtube.com/watch?v=-x7oSxdclhY
Nisu se onako nekako rastrackavale i dale zagladiti. Tako da sam uvjerena da to nije to.
the enchantress ja držim fige da sam uspijete, a onda please javi koje točno trake.
I može li pojašnjenje...
Dakle, trake koje se kupe u ljekarni/Hospitaliji/Medici su gipsane tj. gips je već na njima i samo se umoće u vodu i slažu? Znači, ne treba se posebno kupiti gips?
Kako ide sa ovim umjetničkim iz Preradovićeve? To j esamo gips, a čiste trake se naprave od gaze i onda se umaču u gips?
Što od toga je bolje?
Jel cast nakon sušenja tj. kad je gotov onak lijepo zaglađen ili je hrapav? Da li se "šmirgla" s nečim da bude lijepo glatko? Ja bi lijepi glaaaatki :mrgreen:. Kak da to dobijem?
Uf, imam 1000 pitanja oko toga, a još nismo ni krenuli... Hvala :love:
I jel zna tko kako se trgovina zove ili bar na kojem je broju. Preradovićeva za trudnocu je prevelika :mrgreen: da šećem od do u potrazi za gipsom.Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Hvala :*
Ovo mi se čini jaaako zanimljivo i sada mi je pala jedna ideja na um....
Koliko sam shvatila trakice se sastoje od gipsa i gaze i potrebno ga je samo umočiti u vodu, ne bi li se mogla uzeti obična gaza, pripremiti dužinu i širinu kakva paše trbuhu
umjetnicki gips zamješati u posudi, namakati trakice u gips i lijepiti na sebe
nije neka "zemlja je okrugla" ideja ali mi se čini praktičnije nego tražiti trakice, pa ako uspije ako ne
umjetničkog gipsa ima za kupiti u bilo kojem hoby dučanu a 5kg košta do 50kn (ima i malih pakiranja) od 5kg se da napraviti više desetaka odljeva?
Je li tko ovo možda probao? :oops: