-
Muci me dilema iz naslova: indukcija ili carski?
Zbog gestacijskog dijabetesa na inzulinu radi se indukcija, najkasnije u 39. tjednu.
Da li je od "indukcije na hladno", "bolji" carski?
Da li u Petrovoj mogu pronaci dr koji ce sagledati cijelu situaciju i predloziti najpametnije rjesenje?
-
Imala sam indukciju (prvo gel, pa bušenje vodenjaka i drip) zbog preeklampsije u 37+6 koja je završila carskim rezom jer porod nije napredovao. Kako su mi dali epiduralnu trudove uz epi nisam ni osjetila.
A što se carskog tiče, drugi dan sam bila na nogama uz njihovu pomoć a treći dan sam se sama ustajala. Zapravo me najviše smetao dren i kateter (imala 3 dana na intenzivnoj). Poslije, ok, nije skroz bezbolno al sam kroz 5 dana bila dovoljno ok da mi nije predstavljalo problem za normalno funkcioniranje. Osim prvi dan poslije nisam pila ništa protiv bolova..
Teško je reći što će za tebe biti bolje, možda ti indukcija prođe bez problema i brzo se otvoriš i rodiš bez posljedica, a možda nakon x sati završiš na carskom. Nažalost nitko ti unaprijed nebu znao reći koji će te scenarij dočekati.
-
moj drugi porod je počeo kao indukcijski ( prvi je bio carski), i meni je naraso tlak i onda sam pod hitno završila na carskom. treći je odmah rečeno da će carski
-
Nisam probala carski, ali da sad moram na indukciju- digla bi kredit da platim carski. Ni nakon 10 godina nisam zaboravila.
-
Prvi porod 39+6 vaginalni, vodenjak otišao oko 5h ujutro, u bolnicu došli oko 9.00h, u rađaonu u 11.30h a rodila u 14.05h.
Reklo bi se bio porod za poželjet, da je bolilo, bolilo je, imala sam samo četiri šava, ali nije bilo prestrašno i sva sreća nije dugo trajalo.
Drugi porod 41+3 carski rez, spinalna anestezija, došla u op. salu u 10.30, pa sve pripreme, infuzija anestezija, a bebač zaplakao u 10.47h
Meni je lakše bilo rodit na carski, bolilo me malo nakon operacije, ništa prestrašno, dok kod prvog vaginalnog poroda me bolilo prije samog poroda,
za vrijeme i još nakon, te šavovi te hemoroidi, užas.