-
Koliko ja znam, bide je namijenjen za pranje intimnih dijelova nakon obavljene nužde.
Pranje dječijih zubića i ruku u bideu mi je u tom slučaju fuj.
Ako koristite svaki put bide nakon nužde, da li znači da ga onda i svaki put čistite s nekim sredstvom ukoliko vam ga ukućani koriste i za druge svrhe?
To mi se onda čini prekomplicirano.
-
Borka, a kadu, da li je netko riba svaki puta nakon što se otušira jer osim intimnih dijelova tijela u njoj pereš i ostale dijelove. A puno njih vidim i kante i sl.? Ja ne, nego po potrebi. I svi smo zdravi. Mislim da se pretjeruje u tom glorificiranju dezinfekcije.
Meni je bide praktičan jer mi je puno manje površine za oprati i izribati nego npr. kada. I onda njega čistim češće. A to da smo ga stavili i koristimo za namjenu pranja intimnih dijelova nakon nužde, ni riječi. Ne da to ne radimo na dnevnoj bazi, nego skoro pa nikada-moji trojica muških baš ono nikada. Ja znam za vrijeme mjesečnice, to mi je skroz praktično onda. Za sve ostalo vrijeme, služi za sve one namjene o kojima sam već prije pisala.
-
Glasam za bide. Zapravo, nikad nisam razmišljala o toliko mogućih različitih stajališta o njemu. Nama je u bivšoj kupaonici nedostajao pa ćemo ga u novoj svakako imati.
-
Ne bih mogla zamisliti život bez bidea. Najviše zbog onih dana u mjesecu. Malen je, operem ga za sekundu i ne vidim u tome ništa gadljivo. Koristimo ga za sve i svašta, to je definitivno najkorišteniji dio pokućstva. Sjećam se kad me žena u dućanu kad smo renovirali kupaonu koja je nenormalno mala uvjeravala da uzmem veći lavabo i da mi ne treba bide. Nema šanse, rađe bih izbacila lavabo. Jer u bideu mogu oprat i ruke i lice i zube i intimne dijelove tijela i noge, a nisam baš neki akrobata da sve to operem u lavabou. A da je kupaonica i mrvicu veća uzela bih pisoar, to mi je sad životni san (jednog dana ako dođe kućica u cvijeću...)
-
joj, mogu vam reći da ja od jučer razmišljam i o pisoaru:mrgreen:
zašto nemam kupaonicu kao dnevni boravak, sredila bih ju kao bonbončić :)
-
Bide, apsolutno bide! MM se kune da se riješio hemoroida samo pranjem nakon svake nužde, prohladnom vodom (ima logike!), a nemreš to baš u kadi ili negdje drugdje...malo je nespretno.
Osim pranja, jel'te, intimnih dijelova, uglavnom ga koristimo za pranje nogu, tenisica i slično, nakon čega ga izribam i opet je k'o nov. Super je bide, a imala sam prije isto loše mišljenje o njemu.