mitovski, svi te razumijemo. Gledam svoje godinama.
A zanimljivo je da sam rhinitis i alergiju na ambroziju razvila i ja i to u trudnoći s kćeri, koja je alergičar.
I mali je al ne tak jako,, njemu lupa na kožu i blagi rhinitis.
Printable View
mitovski, svi te razumijemo. Gledam svoje godinama.
A zanimljivo je da sam rhinitis i alergiju na ambroziju razvila i ja i to u trudnoći s kćeri, koja je alergičar.
I mali je al ne tak jako,, njemu lupa na kožu i blagi rhinitis.
Meni su se alergije dosta smanjile s godinama.
Pogotovo alergijski rinitis.
Astma isto.
Nisam Ventolin uzela ne pamtim otkad, a Xyzal samo jednom ovog proljeća.
Također i kontaktni dermatitis kao i alergije na hranu su nestale ili se smanjile.
Sad najnormalnije jedem školjkaše, jagode...
Tako da vjerujem da puno toga prođe s godinama i odrastanjem.
Meni je najgore bilo s 12 godina.
Tada sam dvaput hospitalizirana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zna li netko mora li za ove pretrage na alergene iz krvi biti bez Aeriusa. Skinula sam ju za svaki slučaj prije 3 dana i kako su ove trave visoke, sad je užas pa sam ju jučer vratila.
Da, 3 do 7 dana za sve vrste alergoloških testova: http://www.bolnica-srebrnjak.hr/inde...ucivanje-desno
Inače, zbog toga se alergološka testiranja i planiraju zimi, kad je manje peludi i inih alergena u zraku.
A ne znam, sestra u alergološkoj mi je rekla da nije sigurna za ovu pretragu, ali da misli da to vrijedi samo za prick.
Ne znam, nama su uvijek govorili da se treba skinuti s antihistaminika, ali to ovisi o vrsti pretrage.
Na web stranicama poliklinike Helena piše isto što i na Srebrnjaku: https://poliklinika-helena.hr/upute-...ko-testiranje/ ali za npr. za ovu pretragu piše da nije potrebno prekidati terapiju: https://poliklinika-aviva.hr/aviva-n...-295-alergena/
Da za prickove se mora skinuti,za krvne je preporučljivo isto ako ide skidanje,ako se ne može nikako skinuti onda će napraviti i s njima.
Podižem...sin alergijska astma (grinje), plan je krenuti s hiposenzibilizacijom na jesen. Molim iskustva, ima li poboljšanja kod vaše djece? Također, kod vaših klinaca alergičnih na grinje, što vam je najviše pomagalo (izuzev lijekova), od npr higijena nosa ispiranjem, izbacivanje tepiha, zavjesa, plišanaca, deka i sl. Kako postupate s madracima? Ja imam onu presvlaku koja se skida i pere i na madracu i na jastuku. Ugl nalazi mu nisu bajni i baš se nekako osjećam očajno...
Uzela sam parni čistač ulijem octa i onda špricam madrace tom kipućom vodom... sinomarin za nos dušu dao, izvan tog oslanjanje na lijekove, kortikosteroide.
Ja se još pitam jel nam moglo bit okidač za alergije što smo živjeli tri g u plesnivom podrumu.
Moguće žuta,ali ti nitko ne može potvrditi
Moja je na hiposenzibilizaciji SCIT-om... 3,5g za grinje...znači prima injekcije 1 mjesečno, a od siječnja SLIT na brezu... to plaćamo... to uzima doma sama pod jezik.
Ima li poboljšanja? Ima... bi li samim odrastanjem došlo do poboljšanja i bez toga, ne znam. Što se tiče kože poboljšanje je 95%. Što se alergojskog rinitisa tiče... Umjesto da koristi nasonex 6-7 mjeseci koristi ga možda 1 mjesec.
Trebalo je trajati 3 godine, ali je doktorica produžila još 2. Kontrolni prick testovi izgledaju puno bolje. Prije je zo izgledalo kao da ju je netko dobto koprivama namlatio po rukama, sad izgleda 50% bolje.
Krvne pretrage pokazuju isto da su se parametri smanjili pa su grinje npr. sa 100 jedinica pale na 70.
Prije smo od 10.mjeseca do cca 6. stalno koristili onu aqua maris posudu za ispiranje jer bez toga i nasonexa nije funkcionirala..po 3 puta dnevno. Ove zime mislim da smo samo 2-3 dana.
Štio je pomagalo? Pa ne znam... eto taj aqua maris sustav za ispiranje. Tepihe i zavjese nismo nikad ni imali jer su problemi krenuli dok je još bila beba.
Eh da.. Što se tiče ove terapije SLITom pod jezik za brezu ne mogu još ništa reći jer je tek ove sezone krenula. Ono što mogu reći je za razliku od SCIT-a na koju nije imala reakcije, na ovu je imala. Prvih par dana je to bilo oticanje žlijezda slinovnica ispod jezika, a onda su joj jednu večer otekla usta i to pošteno. Tako da je onda par dana orvo uzimala aerius pa onda terapiju. Sad više nema reakcija.
S tehničke strane nije se lako organizirati. Jednom mjesečno moramo u Klaićevu i tako već 3,5g. Uvijek gledamo da je suprotna smjena od škole. Onda ja i MM moramo to organizirati s poslom. Kad uz sve to uklopiš i ortodonta i okulistu. Imam osjećaj da stalno trčimo. Sva sreća pa imamo poslove koji to toleriraju pa se možemo dogovoriti.
Motovski po slit idete u Brežice?
Moja je bila na slitu breza lijeska ta kombinacija 3 godine
Bolje joj je, to je završila pred 3 godine .
Malom se tek s 12 počeli krvni nešto smanjivali , ali oni najveći su još uvijek 4 -6 razreda.
Koža je ok , dok trubim kaj se smije/ne smije jesti, a istu priču i kod nje i njega prate i nosno stanje.
Klikni se dešava u zadnjih 2 godine kad pojede lubenicu,ili leću da odmah ima reakciju. i sad i na to treba paziti