:lol:
Printable View
:lol:
mene je ova tema skroz dotukla, majke mi moje. kao prvo sad će mi svaki gulaš ličiti na ovu hobotnicu iz avatara.
kao drugo, stvarno me zaprepastilo da na rodi ima link s fine placenta toppingom. đizs, a ja okolo hvalim i rodu i forum. baš sam ovo ljeto učestvovala u jednoj žučnoj raspravi.
ajd, bar nisam portal hvalila.
Ja sam našu posteljicu vidjela iz daljine i nisam imala nikakav osjećaj prema njoj, ali je MM vidio izbliza i rekao je da je to nešto najgadnije što je ikad vidio... a vidio je moje međunožje dok još nisam bila zašivena nakon epiziotomije :mrgreen:
Felix, znači ni tu nema pravila. Što više čitam vidim da je šarolikost u rodilištima maksimalna. Kao da svatko radi po vlastitom nahođenju. Zar ne bi trebalo biti bar približno isto u cijeloj Hrvatskoj?
Uletilo sto postova, kasnim maximalno.
:lol: :lol: :lol: na sve skupa.
Malo freaky... zapravo puno.
http://blogs.seattleweekly.com/vorac...e_placenta.php
Kao, ne piju ni kravlje mlijeko.. a s druge strane na korak do kanibalizma. Ajd mogla bi shvatiti da ju majka pojede... u skladu je s ponašanjem mnogih sisavaca... ima neke nazovi logike... ali ovo!
Majko mila,
nemojte samo o receptima, malo mi se želudac okreće!
Posteljica ima dobrih pola kile, ima tu sirovine....fuj.
uf, mislim da više neću čitat ovu temu!
Jel bi onda pojeli i govno vlastito? Meni to dvoje na isto dođe majke mi, ne bi ni jedno ni drugo da mi plate milijon eura. I totalno ne mislim da bi prije par tisuća godina ljudi jeli posteljice svojih beba, NO WAY!
Ma fuj, meni je pregadno kad neko jede govna iz nosa, a kamoli ovo s posteljicom, to mi je na nivou muževih priganih jaja!
A apropo tog da posteljica pomaže da se izbalansiraju hormoni ženi, kladim se da se za to mora jest sirova jer ako je skuhaš il spohaš gubi svojstva, a?
pomi, svimbi il cvijeta, ha? :mrgreen:
pa čak i da nije tvoj tip :mrgreen:
roza :lol:
Na jednom od poroda sam vidjela posteljicu jedne žene koja je upravo rodila. Primalja ju je pronijela do zamrzivača koji je bio u mojoj predrađaoni. Iako nisam gadljiva, stvarno grozno izgleda! I muči mi se i na samu pomisao da bih je pojela! Imam pse i oni jedu posteljice kako koje štene izlazi van. I da, vjerujem da u posteljicama imaju vitamini potrebni kuji nakon okota iako joj ja dajem vitamine i u hrani i u drugim preparatima, ali protiv instinkta životinja ne može. Ali zašto bismo mi jeli posteljice iako znamo da možemo na drugi način nadoknaditi vitamine koji nam trebaju. Valjda smo iz nekog razloga sišli sa grana drveća :/
uh, ja i pileca prsa cistim toliko da trecinu bacim
ovo ogavno ne bi takla stapom, kamoli pojela, kapsule-ne kapsule
(a ne mislim ni da bi prema slezeni ili slijepom crijevu imala nekih posebnih osjecaja)
nisam imala pojma za recepte na portalu, fuj
bas to fali za povecanje popularnosti
ajmo smislit kako i menstruaciju iskoristit, zensku svetinju, pa kad skines mooncup odma trgnes s nogu :mrgreen:
cekam kombo recept - pupcana punjena posteljicom, mljac
Ja sam tražila da pričekaju sa prerezivanjem pupčane vrpce dok posteljica ne izađe. Pitali su me da li ja znam šta od njih tražim. I doktorica mi je podrugljivo objasnila da je to nemoguće jer prvo izlazi dijete pa onda posteljica....:roll:
Šta bi tek rekli da sam tražila doggy bag :lol:
vidjela sam svoju posteljicu nije mi nesto privlačna,ni gadljiva(ogromna je) a nikako je nebi pojela.
a isto tako ni pupčiče nečuvam,,ostavila sam mlječ.zube 1 od starije kčeri.
Evo, već je smišljeno http://blood-art.livejournal.com/
kljucic, ostala sam otvorenih usta. Stvarno, kako kaže autorica zašto i druge ne crtaju svojom krvlju? Uvijek sam smatrala da imam bujnu maštu, ali ovako nešto mi nikako ne bi palo na pamet. Sad, da li je ovo mašta, morbidnost ili nemam pojma što.
Samo znam da mi je žao da sam otvorila link. Bez nekih znanja u životu se stvarno može.
Pa čuj, svašta ljudima pada na pamet.
Pitanje je samo zašto je nešto prihvatljivije od nečeg drugog. I stvar je interpretacije, tj. opet u očima promatrača.
Šnicl je MM jako fin, ali ja na njega sve više gledam kao na komad strvine u svom frižideru.
Mislim da je posteljica s razlogom jednokratni organ.
Možda s razlogom da ju se pojede :mrgreen:
meni je muka kad imam megu pa jelte nije skroz u tečnom stanju
ajme gadosti
ovo s jedenjem posteljice mi je prekenjavanje i ništa više
Meni i nije muka od pomisli, jela sam svašta, ali mislim da se u ovom pokušaju demedikalizacije poroda i povratku prirodi negdje zaboravilo da smo mi ipak ljudi, a ne životinje.
I da nije sve "alternativno" dobro, kao ni što sve što medicina nudi nije loše.
Opet, tko voli nek izvoli. Ali jedenje vlastitih organa nije ljudska osobina.
kao što sam već i napisala, mislim da je to najobičnije pomodarstvo, nekom padne na pamet pa se ljudi pomame i klikću kako je to super divno i prekrasno.
meni je osobno odvratno pa makar ne bila nikad moderna, osviještena i ostala teška konzerva. fuj na posteljicu u tavici, mikrovalnoj, prahu ili kapsuli, sasvim svejedno.
Nisam otvarala linkove. To ne zelim gledati.
Kanibalizam modernog doba.
Bljak na sve skupa, izgleda da je ljudskoj vrsti previše dosadno pa stalno smišljamo neke nove gadosti.
Ono sa zakapanjem posteljice u vrtu i sadnjom drveta mi je sasvim OK, a ovi drugi aspekti su mi u potpunosti ?????
meni je došao rođak polu nizozemac i njegova cura nizozemka na babine i donijeli su mi 2 kutijice. da čuvam sve mliječne zube moje djece. skužili su da mi to ovdje ne radimo kad su vidili da ih čudno gledamo. ali oni svi doma imaju kutijicu sa svim svojim zubima.
a što se tiče posteljica, o svojima nisam razmišljala UOPĆE otkad sam rodila. u trudnoći mi je bilo bitno da je jedna sprijeda, druga zada jer sam više osjećala m. nego e. pa mi je rečeno da je to razlog. i bilo mi je bitno da mi posteljice savršeno rade nakon svih s#anja sa trombofilijom i da sam zahvaljujući tom radu rodila 2 velike zdrave bebolinke.
a dio sa papanjem posteljica mi je odvratan. mislila sam da to samo tom cruise i njegova ekipa rade. i da, zgražam se, čisto za one koji broje tko se zgraža a tko ne nad žvakanjem čovjetine.
veliki potpis
a što se tiče pijenja svoje krvi, sjećam se da sam naletila na neku temu na nekonvencionalnoj medicini, i da osim recepata za posteljicu ima i zgodnih uputa za čudesno obnavljanje krvne slike. Moram priznati da ne otvaram linkove i preljećem postove, jer bojimse da bih imala noćne more inače. Eh, željkoznatiželjko
meni je svejedno ocel netko pojest posteljicu ili ju posaditi...
mm-a lagano brine da bi mu punica mogla taj komad mesa u zamrzivacu zamijeniti za plućica pa ju napraviti na kiselo. :mrgreen:
zapravo sam samo htjela reci cvijeti da svi sisavci (uz par zanimljivih izuzetaka, nor. deve i neki morski sisavci) uglavnom pojedu posteljicu nakon okota, ukljucujuci biljojede.
Kad smo kod pijenja vlastitih izlučevina, dosta ljudi vjeruje da je pijenje urina jako ljekovito...
da, urinoterapija i njihov genijalni slogan "srednji mlaz je moj mlaz" :mrgreen:
uf, a te slike osim sto su krasne, sigurno imaju i dobar miris :)
joj, da, a ja sam se zgrazavala jer mm ima prvi mlijecni zub kao privjesak na lancicu (ne, nije ga nikad nosio)
cuvanje pupkovine i pramena mi je simpa, pa i zub ok, dok nije privjesak, zakopat posteljicu, pa ajde ok, ali raditi delicije od nje, ma to mi je smijesno.
a kapsule su vec biznis.
Što se tiče tih relikvija, mogu proći one koje ne trunu - zato su mi zubi i kosa ok (mislim da i moja mama negdje čuva moje zubiće, a ja sam sačuvala prvu Davidovu kosicu). Ostalo :zbljuv: