šumskovoće, ma one poznate , globalne svjetske marke sportske odjeće i obuće. neću pisat ime da ih ne reklamiram jer im djeca u indoneziji , tajvanu, bangladešu šivaju odjeću i obuću. ma znaš koje... baš su za sportašice ravne, pljosnate...
Printable View
šumskovoće, ma one poznate , globalne svjetske marke sportske odjeće i obuće. neću pisat ime da ih ne reklamiram jer im djeca u indoneziji , tajvanu, bangladešu šivaju odjeću i obuću. ma znaš koje... baš su za sportašice ravne, pljosnate...
Inesz sve si mi objasnila, njih ni ja ne volim. Volim proizvođače iz HR - ti su mi najdraži, zatim svi ostali s ex-yu područja, a za donje rublje volim talijanske stvari (mi u Istri smo blizu pa nije teško doć do njihovih proizvoda u lokalnim dućanima)
Prije neko vrijeme sam bacila oko na ovu pidžamu http://www.extremeintimo.com/home/in...mid=28&lang=sr i sve mi se čini da ću ju kupiti za slučaj bolnice (puj-puj)
opet prokrvarila,baš svježa krv,ne može bit svježija,pa pola sata ništa,popila sam utrogestan,ako krene opet zovem cito
stvarno me ovo krvarenje više nervira :(
klara, lezi i zovi cito.
Evo već uru vremena ništa! Malo smečkastoga,sutra moram u cito ionako briseve radit,pa ako ne bude krvarenja popodne ionako ću sutra otić pa ću reć Šparcu. Stvarno sam mirovala danima,jučer se malo prošetala nakon par dana šta ležim po cile dane. Šetnja i stajanje na nogama nije bilo duže od pola ure. Nemam grčeve niti nesnosne bolove,samo lagani pritisak osjećam.
Klara jel piješ magnezij???
Klara tako ja kada hodam malo duže ili sl zna mi krenuti sviježa krv,pa se malo smiri i onda bude smečkasta. Možda ne mora biti ništa strašno.
Rekao je da kada bi stalno ležala da nebi ni primjetila sviježu krv jer bi polako krvarila i dok bi iscurila promjenila bi boju. Eto baš mi je to lajički skoro i nacrtao.
Krvarim 10-ak dana,pomirila sam se sa time,UZ uredan i ja pokušavatm uživati u trudnoći maksimalno. Rizik uvijek postoji ali nada i želja su jače :love2:
Ajme Mojca ne mogu vjerovati što ti je Podobnik nadrobio. Vezano za otvaranje, uistinu nema pravila, ja sam dobila za indukciju (zbog preklampsije) samo jednom gel i nakon par sati puknuo vodenjak i krenuo pravi prirodni porod. Iako su dr bili skeptični isto i mislili da neće to sigurno taj dan. Cura do mene u boksu, 15 tak godina mlađa, 3. porod,mučila se cijeli dan i ništa na indukciji i gelu, ne znam kako je završilo. Zato takve općenite pretpostavke pusti negdje sa strane, čudim se i kakve veze ima IVF i nemogućnost poroda u kadi, baš bi me zanimalo njegovo objašnjenje. A IVF nije niti indikacija (kao niti godine) za carski, iako sam htjela na njega nisu mi dozvolili. Možda je i dobro da se tako nešto dogodilo, bolje da sad znaš na čemu si kod njega nego da te ulovio s tim kad više nisi mogla nazad.
Andream, da definitivno je tako.
Tu istu večer sam bila s frendicom na kavi i rekla sam joj da se to sigurno dogodilo s nekim dobrim razlogom i da će se brzo pojaviti rješenje... i tako je i bilo, već sljedeće jutro sam imala zakazan termin u Feldbachu. Isto kao što sam morala proći iskustvo s nuhalnim naborom kod Martonice da bi prešla Latinki, tako se i ovo desilo. Netko to od gore vidi sve... :)
Sad gledam filmiće o prirodnom porodu, o porodu u vodi i pripremam se. :)
Možda griješim, ali iz ove perspektive mi se čini da puno toga ovisi o tome kako si u glavi posložiš. Mene je punkcija jako boljela, ali sam tu bol prihvatila i opustila se... i odmah je bilo lakše. Nadam se da ću se toga sjetiti i kad krenu trudnovi. ;)
Mene je do neopisive panike bilo strah i pred punkciju i pred porod, u oba slučaja često su žene vrištale i oblio bi me doslovce hladni znoj. Ali čim sam legla na stol, uvijek bi mi bilo lakše. Punkcija boli, boli i porod, to je neupitno, ali uistinu "sve u glavi". Ja uistinu jedva čekam svoj drugi porod :-) Ne mogu reći da me sada nije strah, ali on je svakako drugačiji, možda jer sam sve to već prošla pa znam što mi je za očekivati. Tako je bilo i s punkcijom, prvi je put bilo najgore, zadnji put me jedino bilo strah opće anestezije jer to nikad nisam prošla. A sad u šali znam reći MM, da me bar netko pikne onako kao na anesteziji da se lijepo naspavam...
Ja se nadam da ću imati sreće pa ili neće biti nikoga u drugim rađaonama, ili će te žene biti tihe. :)
Frendica (psihologica po struci) koja je rodila na SD toplo preporuča MP3, slušalice i muziku po guštu... te fokus na sebe i svoje tijelo.
Ako nekog zanima kako porod kod kuće može izgledati, evo jednog meni malo bizarnog načina da se to vidi, ali obzirom da je žena u Americi gdje je postotak prirodnog poroda jako niazk, kužim njenu misiju.
http://yourbirthcoach.com/ (scroll down, ima par zanimljivih filmića)
http://www.youtube.com/watch?v=Oo7dV...eature=related
lasta lijepo si to rekla i baš me utješila,cilo jutro sam ležala i popodne i eto opet malo krvarim.
Magnezij sam pila onaj u prašku bioelektru,nepijem sada,ali ja ni nemam grčeve u stomaku
Klara znam da ti je teško i meni je bilo,da sada baš ne lažem i ne izmišljam da nije.Nakon prvog UZ kada je utvrdeno da nema hematoma i nikakvog uzrocnika krvarenja smirila sam se i ostavila sve za sobom. Prihvatila sam to kao da cu se sa time morati nositi do kraja.Sada mi je vazno da mi krvna slika bude dobra,da ne dobijem anemiju,da malo podignem tlak i da stvarno uzivam. Cak sam dr. pitala da li se smijem sexati:mrgreen::oops:.Pogledao me i masmijao se-Vi zbilja zivite punim plucima a?-
Klara, miruj i sve polako, a sutra nam se odmah javi kad dodes iz Cito. Grozna su ta krvarenja, no uz mirovaje sve bude ok.
Ja sam jako rano dobila trbuscic, pa sam tijekom ljeta vec kupila jedne traper caprice u c&a trudnicke i radi gusta ovu majicu s bebom sto viri kratkih rukava. Stvarno su super majice, namjeravam uzeti i jednu s dugim rukavima.
Evo i naseg izvjestaja s 3d i 4d uzv, odusevljena sam! Dr je gledao jako detaljno, beba je zdrava i sve izgleda super. Cak je uspio uhvatiti mali prst na ruci i tocno se vide 3 zgloba. Objasnio je da kod down djece mali prst ima samo 2 zgloba (nisam imala pojma da se i to moze vidjeti).
Ali ono sto me rastopilo do kraja je sto smo vidjeli liceko nase curice tako jasno i lijepo, nevjerojatno. Grimase, plazenje jezika, smjesak, svasta nam je pokazala. I definitivno je curica, dr je potvrdio, a mala zabica je opet lijepo rasirila nogice i sve pokazala. :-)
Vala sad ćeš mirno spavati....uf taj divni osjećaj kad vidiš svoju bebicu....poslije UZV-a kao da lebdim....tak se i nama neki dan naša curka fino pokazala valjda je i njoj bio dan za slikanje....:-)
Iva Mia, nisu nam nesto sramezljive curice, hehe...
To sad dok su još u trbuhu...vidjet ćeš kad se rode biti će to fine cure....samo nek budu žive i zdrave...:-)
Aaaaa draga moja ne znam kako ti stojiš sa spavanjem, al mene su uhvatile nesanice, ne mogu se nikako namjestiti...baš sam se prošli tjedan hvalila kako nemam problema, kad evo mi sad...
Ma joj, mucim se ponovo. Par tjedana sam spavala ko beba i bila zahvalna na tome jer je prije toga bio gadan period nespavanja, a evo ga opet. Na koncu, vidis koliko je sati, a ja budna da budnija ne mogu biti. Muka mi je kad legnem u krevet, ono spava mi se, sve se cini ok, a onda se mucim mucim i uspije, zaspati oko 3, 4. A dobro, glavno da nam klinkice spavaju. :-)
Hej, posto smo tako blizu u terminima, kako ti osjecas bebu? Meni je u pocetku bilo kao da se vrti i prekobicava neka mala ribica, ali sada je vec to dosta konkretnije.
hehehee...ja sam ti sinoć silom otišla spavati...jer ako pređem ponoć onda sam kao vilenjak...nadam se da će nam curke baram noć spavati kad nam dođu :-)
Ja sam ti svoju curku prvi put osjetila onak baš dobro početkom 17 tt...baš to kao da se prebacila s desne na lijevu stranu i mene je to uplašilo....jer se vidjela baš hrpica....zatim je par dana bilo onak 1-2 dnevno....a sad u zadnja 2-3 dana čini mi se da je postala prava gimnastičarka...čim se smirim evo je javlja se....
Znaš što se meni događa s trbuhom kao da mi mravi šetaju, ne znam kako bih to drugačije objasnila...kontam da je to širenje trbuha....mažem se kremicama al moram priznati nisam baš redovita....
Imam osjećaj da će mi trbuh sad samo prek noći iskočiti.....sve mi je tak tvrdo...kao da ću eksplodirati :-)
to je onda cijena kao i kod nas,a Belgija mi defintivno nije usput
đurđa kako si i ti iz dalmacije možeš naručiti telefonski pa ti pošalju poštom, pouzećem platiš!
vala mala i iva mia bravo za uzv i za bebice! ja jedva čekam svoj 4D za koji sam naručena 4.10. sad me malo strah je li sve ok jer nisam dobila niti 3 kg i maleni mi je stomačić a bebu još ne osjetim. ponekad mi malo tvrd stomak desno od pupka ali od udaraca i okretanja bebice još ništa. danas mi je punih 19 tjedana. znam da u prvorotkinja može to biti i kasnije ali isto bih voljela da se što prije javi mami :)
Klara kako je danas?
Prag ma to bebone jos malo spava prije tornada( da se malo uljuljkas da ce biti mirno dijete)
A sto se tice majica samo ih kontaktirajte i sve ste rijesile...
alma hoćeš reći da u Belgiji ima za kupiti Mama nova majice? :o
Klara ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krvarenje stane i da se napokom možeš opustiti. I leži, odmaraj i miruj - najdalje odi do toaleta ili do stola nešto pojest, pa onda natrag u krpe :*
Evo uspio mi je čak i briseve napravit,jer je stalo jutros krvarenje i krenulo smeđe,kaže Š. da je bolje smeđe nego krv i da mirujem i dalje. Brzinski je samo pogleda na uzv srce,nije trajalo 5sekundi i bebica je baš narasla od zadnjeg puta :-D Mirna sam,mislim da ću se morat naviknit da ću krvarit u trudnoći i nestrpljivo čekat uzv-ove. Sljedeći za 2 tjedna kako sam naručena od prošlog puta.
Ja upravo saznala da nosim curicu :zaljubljen:..
Šiškice, super! Super!
Šiškice bravo za curku!!!!
Ne mogu ne primjetiti da cure uvjerljivo vode!!! ;)
Netko je napisao ili sam to negdje čula da je dr. Lučinger izjavio da je oko 70% MPO djece curice..(ne znam jel mislio na djecu začetu na VV ili općenito u MPO postupcima)..
Ja sam čula da se rađaju curice kod teške muške neplodnosti. Možda ima nešto u tome.
A šta baš meni obje bebe upale u tih 30% dječaka?!? Mislim nije da se žalim - sretna sam sa svojim dečkima i najvažnije je da su mi živi i zdravi, ali da smo željeli i jednu curu - jesmo. Sada sam u fazi kad se radujem velikoj količini muških hormona u kući, no ponekad ipak sanjarim da će jedna postati cura u međuvremenu :lol: A i mi imali teški muški faktor....bohhhhh.... mislim da nije to neko pravilo...
Šiškice čestitam ti na curi :-D ,alma vidjela sam stvari marke Cocoon, u HR se prodaje kataloški, ali su mi jako skupe :(
Iva Mia, tako sam i ja osjetila, tocno s 17+1. Uzivancija. :-)
Prag, sad ce bebica. Imam frendicu koja je u 21+ pa jos ne osjeca, to valjda ovisi o gradi tijela, polozaju posteljice...
I šiškice, bravo za curku! Morao se sve dogooriti za druzenja i igre, kad nam curice malo porastu
Šiškice super za curicu! stvarno puno curica na forumu! ja jedva čekam sljedeći uzv, nek je živo i zdravo ali potajno se nadam curici :) a i moj muž je sanjao da je curica.
Vala mala, Iva hvala na savjetima, znam i ja da to što se bebica još ne javlja je ok, može biti do 22 tjedna ali eto ne mogu dočekati :)
Šumskice, ma doći će jedna cura u kućnoj radinosti kad joj se najmanje budeš nadala. ;)