ni ja nikad čula
Printable View
ni ja nikad čula
To je "moja" mjera predostrožnosti :)
Nisam napisala da je netko nekome opelješio račun, nego da se ne može ulaziti u minus, već samo koristiti svota koja je položena na račun, pa u slučaju hakiranja računa ili gubitka kartice, ne može se podizati beskrajno puno novaca, nego to malo što je gore... ;)
Nedavno se to meni dogodilo, neki hakeri su došli do svih podataka o karticama koje su se koristile za kupnju na strawberrynet.com-u, pa su onda napravili velike troškove po tim karticama,
među njima je bila i moja (pokušali su obaviti neku kupnju od 500 eura) ali srećom ovi iz Amexa su tada već skužili prijevaru pa su je na vrijeme blokirali.
Naravno, nisu mi javili da mi je blokiran račun, pa sam se malo obrukala u jednoj trgovini plaćajući tom karticom ne znajući da je blokirana. :mrgreen:
Poslije mi je gospođa iz Amexa rekla da slobodno kupujem i dalje na netu, kaže da prijevara ima čak više po restoranima, trgovinama i bankomatima nego online.
plaćala si preko paypal-a?
Koristim ebay vrlo cesto i imam pozitivna iskustva. Mnogi prodavatelji ne salju kod nas ili ako salju onda je postarina jako skupa i na to onda ide 25% PDV pa na taj cijeli iznos 10% carine. Nikad nisam platio carinu i pdv jer sve skuplje stvari saljem kod obitelji u njemacku a oni mi posalju autobusom. Npr. neka skuplja stvar kao sto su djecja kolica posaljete autobusom iz njemacke u hrvatsku za 20e i ne placate carinu,pdv i s(kršitelj koda)ing. Nadam se da sam nekome pomogao. I imam prijedlog da se napravi tema u koju bi stavljali linkove dobrih ponuda
Mnogi prodavatelji nemaju izlistano da šalju kod nas, onda im uputiš ljubaznu poruku da ti se sviđa što prodaje i da želiš kupiti i koliki je s(kršitelj koda)ing za RH. I 90% pozitivno odgovori.
Ja kupujem prek 4 godine i isto imam pozitivna iskustva (osim par izgubljenih paketa, ali tu te kao kupca ebay štiti, tak da se dobije povrat novaca).
A ovo što pišeš za pdv i carinu, ima cijela paleta stvari na koje se ne plaća carina, pogotovo ako su proizvedene u Europi- dječje stvari, te nisi napomenuo da je to u slučaju ako je vrijednost paketa veća od 160 kuna, ako se kupuje iz shopa ili 300 kuna ako osoba šalje drugoj fizičkoj osobi, te kao najbitnija stvar, sve ovisi o "češljanju" na carini, prođu bez bada i stvari skuplje od tih 160 ili 300 kuna ako imaš sreće, a ponekad te pozovu da dostaviš račun ako im se stvar ćini skupa i kvalitetna, iako si ju platio manje. Odokativna procijena carinika. A ovisi i pod koju carinu spadaš, jer u Zg ziher ne otvaraju stotine paketa koje im stignu, dok u nekoj manjoj ispostavi tipa Varaždin ili Rijeka.- ti su navodno opasni i lupaju jako često carinu, je manje paketa za dostavu, pa ih samim time i više stignu pregledati...
ja naručila sportsku opremu iz kine, vrijednost 100$ i prošla bez carine...doduše imala sam sreću jer sam naišla na takvog carinika