O, pa to je naša prijateljica sa teme o plaćanju vrtića, mala Bandićka!
Printable View
O, pa to je naša prijateljica sa teme o plaćanju vrtića, mala Bandićka!
Ne, nego je realno. Strašno je što ovaj portal omogućuje širenje dezinformacija. Osim toga, na listiću papira koji su sva djeca dobila dana je mogućnost roditeljima da zaokruže jesu li u mogućnosti zbrinuti dijete dana 11.11. Ukoliko netko nema gdje s djetetom, slobodno se mogao zaokružiti da dijete dolazi u školu, pa bi čuvanje bilo organizirano.
ovo nije portal, ovo je forum.
portal je ovdje: http://www.roda.hr/
moj komentar se uopće nije odnosio na organizaciju rada u toj školi, niti znam niti se uplićem u to.
ali vrijeđanja roditelja, optužbe, prognoze kakva će biti nečija djeca... to je strašno.
pls ignorirajte taj komentar, dobila je opomenu pred isključenje za taj način komunikacije.
iako je ova rasprava otišla u potpuno nekom krivom smjeru, moram reagirati.
odgovorno tvrdim da sam ovaj tjedan već odradila svojih 40 radnih sati (uz nastavu, a imam 23 sata čiste nastave tjedno, imala sam dvije maratonske sjednice i dva ŽSV-a), a još me čeka jedan dan.
svoj raspored uopće ne želim spominjati, jer to je jedna tužna priča...
zaista već postaje zamorno slušati i čitati neprestane kritike o tome kako malo radimo, kako imamo 3 mjeseca godišnjeg, kako smo do podne doma. pa, jel', mogli su i drugi završiti FF i sada "raditi 4 sata dnevno". ja imam godišnjeg 30 radnih dana i MORAM ga koristiti ljeti.
svaka škola ima pravo odlučivati o svojim neradnim danima, ukoliko u kalendaru ima mogućnosti za to. i to nije odluka učitelja ili spremačica, već škole. u Rijeci je puno škola taj dan radilo, moja nije bila jedna od njih. i to je to.
ne znam zašto tako drvljem i kamenjem a priori na školu.
Pretpostavljam da netko tko nije upućen u složenost prosvjetarskog posla misli da mi radimo samo onda dok su djeca u školi, odnosno i manje jer često neupućeni napominju da djeca imaju i 7 sati nastave dnevno, a mi 4-5. Zaboravlja se na sve ono što treba obaviti prije ulaska u razred i nošenje posla doma. I također na to da u razredu treba biti 100% skoncentriran na ono što se radi, inače te djeca popapaju za doručak.
Kao što laura29 kaže, često prosvjetari svoj posao nose i doma.
Sjećam se mnogih vikenda koje su moji roditelji provodili ispravljajući hrpe zadaćnica, kontrolnih, a da ne govorim koliko puta su bili odsutni zbog raznih natjecanja, seminara, ekskurzija i sl. sa kojih bi se vraćali poprilično iscrpljeni jer je zaista stresno voditi nekud hrpu tinejđera i brinuti da se nekom nešto ružno ne dogodi.
Stoga me svaki put ovakvi napisi o neradu i plandovanju prosvjetnih radnika ražaloste jer se sjetim oca i matere koji su tako zdušno i odgovorno obavljali svoj posao, a mama je i doslovno završila život odlazeći na radno mjesto iako se taj dan nije osjećala baš najbolje:-(.
Slažem se da ima ljudi u prosvjeti kojima tamo nije mjesto, ali zar nije tako i u svakoj drugoj struci?
Velika većina su pak vrijedni radnici koji prije svega s ljubavlju obavljaju taj posao, a to je u krajnjoj liniji i najvažnije.