8-)
Printable View
8-)
Evo raja jos jedne zenske sa stitnom..promate li me?
ej evo i mene jos jedne sa problemom......primate li me?citajuci vase postove uplasila sam se...svi navodite neke normalne brojke a moje otisle nebu pod oblake.....
I jos jedne :) - U cemu je kod tebe problem, Ema? Ja imam hipo i hasimoto, nakon uzasavajuce stresnog period tsh mi ludo skocio, dr povecala dozu i nakon mjesec dana se sada vec dobano spustio - nije idealan ali je duplo manji nego sto je bio.
I meni je TSh skočio od stresa, a bila u eutirozi ( 2 mj.nakon poroda je bio 0,02 a 2 mjeseca nakon 12!!!) isto smo povećali dozu pa ću uskoro na kontrolu... u svakom slučaju ne nosim se dobro trenutno...
Meni takodjer bio 0 zarez nesto :). A onda u dva mjeseca - na 22! U tom periodu ja sam bila zivi uzas, blago receno. Valjda sto je za tako kratko vrijeme skocio - nervoza, neraspolozenje, tuga, ma uzas...
Sad je bolji, spada, 11, opet idem na kontrolu za 4 sedmice. Povecana mi je terapija. I jos nesto - procitam negdje da je tahin (pasta od susama) dobra za stitnu, kupim, obozaval sa medom, u humusu, pojela sigurno kilogrma kroz neki period. I pitam dr malo za hranu u vezi sa stitnom, kaze zena - pa dobro, raznovrsna prehrana je vazna, nece vam naskoditi nicega malo, nemojte npr mnogo tahan halve, necete sad kilogram pojesti! (khm) Kao tahin je dobar za osobe koje imaju cvorove sto kod mene nije slucaj.
Hipotireoza je stanje u kojem osim lijekova, uvjerila sam se na vlastitom primjeru, covjek zaista sam moze u dobroj mjeri drzati situaciju pod kontrolom svojim stavom i svijescu koliko mu stres i brige skode.
Mene je ovaj skok TSH bas izbacio iz cipela, jer sam planirala trudnocu nakon spontanog, nalazi bili dobri par mjeseci, a sad ipak necu dok se savim ne ustabili i ostane dobar barem jos jednu kontrolu. Ali, sta je tu je, ne smijem ponovo rizikovati. A zbog cega kazes da se ne nosis dobro, kakvi su ti simptomi?
Tjeskoba,nervoza i na kraju sam završila i na antidepresivima...dobila sam parezu facijalisa i to me stresiralo skroz, još se zaredalo par boleština i eto-poludila štitnjača,poludila ja :lol:
Evo da javim da su se hormoni smirili nakon 5 tjedana i sad sam opet eutirozna :) Dakle-stres ...
Ajoj... Ja sam hashimoto, najviši tsh ikad 21.
2 mj od poroda tsh manji od 0.008... prestanak euthyroxa. I ft3 i ft4 poremećeni, kao i jetrene probe. Kaže dr da je to sve u skladu s hiperom, ili da je poslijeporodna upala štitnjače
Danas vadila krv, znači skoro tri i pol mj od poroda, sve me strah kakva je sad situacija
Jedini simptom ovako niskog tsh su mi bile užasne navale vrućine
Imala sam ih i ja, i osjećala sam se hiper i bilo mi je to skoro gore nego hipo, nisam mogla spavati i opustiti se, stalno sam bila kao navijena....meni tsh nikad nije bio ovako visok, najviši je bio 5 tako da nisam ni znala što očekivati...al eto, sad se smirilo pa držim fige da se i tebi smiri...
isao netko skoro u Vinogradsku: treba narudzba za krv i uzv? Ii dodji i cekaj 100 godina?