Nažalost, po novome da, od nedavno se naplaćuje 100kn, gubitak 100kn. Nekad je gubitak bio 200 kn, a token besplatan. To je zato što sad banka ima m-token. Koji je naravno besplatan i ne može se izgubiti osim ako izgubite mobitel.
Printable View
Nažalost, po novome da, od nedavno se naplaćuje 100kn, gubitak 100kn. Nekad je gubitak bio 200 kn, a token besplatan. To je zato što sad banka ima m-token. Koji je naravno besplatan i ne može se izgubiti osim ako izgubite mobitel.
za vlasnike stambenih kredita u zabi - pišite, žalite se, pregovarajte, prijetite da ćete kredit u drugu banku
skidaju kamatu (mislim čak 1 posto)
ok. ako sam otvorila asistenta u 9.mj pr. god. i nisam uzela token, a sad sam se predomislila...
je l me kači današnja uredba ili ona od 9. mj. pr.god.?
ti si to napravila ili znaš nekoga ko je?
za 1% manje bi rata osjetno pala!
Sad sam išla provjeriti, da da, u pravu si, uključena je naknada za vođenje računa u platni asistent moderan :) Token sam dobila besplatno prije godinu dana.
Pa da, onda je to super, ajmo reći da je ovo ok usluga, jer je dosta toga uključeno, a cijena nije previsoka za to što nude.
ali će ti priznati da postoji tek kad kažeš "ok, pun mi je kufer, skinite mi SVE što koristim i ostavite samo tekući i devizni". :roll:
Kako to misliš priznati!?
Ok, slažem se da ima onih koji će nešto "prodati" iliti uvaliti samo da zadovolje ono što moraju.
Osobno nisam jedna od njih, jer i sama užasno mrzim kad me se na nešto nagovara i prodaje muda pod bubrege.
Činjenica je da ima onih ljudima kojima to treba i sve više onih kojiam ne treba jer se ljudi koliko mogu primjetiti polako rješavaju svega čega mogu, ili silom prilika ostanu bez svega.
Ali, priznajem, da ako netko dođe i ništa ne pita, pa sigurno ga neću ići nagovarati da ide ugovarati nešto jeftinije samo zato jer mu se to isplati. A ako pita, ne muljam, kažem kaj ima i kako ima i tako napravim.
ana, kad su prebacivali klijente na lepeze bankarica se silno trudila da mi je uvali iako sam joj rekla da mi ne treba kućni majstor, vučna služba i frizer nego osnovne bankarske usluge. pa me opet uvjeravala kako je to zapravo povoljno. kad sam rekla ok, onda hoću samo goli tekući i devizni, skupio se konzilij od njih tri, vijećale su, još me malo nagovarale pa rekle "e, ali imamo vam mi i asistenta, vidite...". i gle čuda, to je baš ono što meni treba.
ali to mi je jasno, razlika je 40kn mjesečno u korist banke. zato jeftinija opcija nije bila lako dostupna, možda bih je pronašla kopanjem ali nisam to učinila. smatram ipak da bi trebalo imati u vidu i dobrobit klijenta, u krajnjoj liniji bolje mu je uzeti 40kn manje nego dobiti 0kn jer je promijenio banku.
btw, da si meni ukazala kako mogu smanjiti troškove i ne plaćati ono što mi ne treba, ja bih "kod tebe" došla po kredit ili neku drugu skuplju uslugu jer si zadobila moje povjerenje. dugoročno isplativo.
ali to je utopija u velikom sistemu, kužim.
da ne otvaram novu temu....
jel mi može tko reć kad naplaćuju redovitu kamatu u zabi...s kojim datumom? svakim prvim u mjesecu ili?
Mi zajedno plaćamo 80, ja imam lepezu za 60, a MM platnog za 20 i to mi je prihvatljivo zbog besplatnih transakcija i 2 članarine za MC i Visu. Dosta je to love, ali nisam sigurna koliko bi bilo manje da pobrojim cijene mjesečnih transakcija i članarine za kartice i nešto veću kamatu na dozvoljeni minus...???
lucas kamata se obračunava svaka tri mjeseca, a to su ti 01.01., 01.04., 01.07 i 01.10.
hvala ti puno ana.m :klap:
Pa jel se moze samo tako prebaciti kredit u drugu banku?Citiraj:
ja nemam kredit, ali koliko sam shvatila oni koji imaju stambeni, imaju i lepezu, pa imaju i osobnog bankara
sve je išlo preko tih osobnih bankara jer su ljudi izračunali da bi ima prebacivanje kredita u drugu banku osjetno smanjilo ratu
i dogovor je pao
Ja mislim da to ide po sistemu zatvaranja kredita u prvoj banci i dizanja kredita u drugoj. Po standardnim uvijetima svake pojedine banke.
jel netko ima neke druge info, vezano za stambene kredite koji su vec u optjecaju?
ali tesko da bi se to isplatilo, jer neke banke naplacuju proviziju za zatvaranje kredita, pa obrada kreditnog zahtjeva, skupi se toga. i ako je stambeni onda valjda i procjenjuju nekretninu zbog stavljanja hipoteke i to sve moras platiti ispocetka ako dizes novi stambeni kredit za zatvaranje prvoga.
nego ja mislim da se o kamati moze pregovarati ako tek dizes kredit pa reci da su ti u drugoj banci ponudili povoljnije uvijete i ako oni ne spuste kamatu da ides u drugu banku
I ponovo naplaćuju transakcije za podizanje gotovine na Unicredit-ovim bankomatima u Srbiji. Za podizanje 1.300,00 kn uzmu 42,00 kn naknade (imam lepezu 60). Do sada se to nije naplaćivalo - unutar grupacije. Eto, ako je nekome važno...
Isla sam upravo provjeravati - da, na stranicama gdje opisuju lepeze stoji da je besplatno, ali na onom izvatku iz odluka o naknadama od 22.3.2012 stoji samo da je naknada 3% ili najmanjae 3,5eur bez iakakve napomene za Lepeze, GRRRRR :evil:
A to nam je bio najveci plus kod njih.
http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/conn...df?MOD=AJPERES
Ali, pise da je i dalje besplatno za one koji imaju Lepezu za isplate preko ziro racuna... Tak da cu rec muzu da provjeri kako prebaciti novce na ziro racun pa onda podizati s njega.
Mislim, fakat nisu normalni sa tim svojim non-stop izmjenama uvjeta pa ko to stigne pratititi?!??!
Hmmm, citam sad opet taj stavak
"7.1.3.1. isplate Maestro karticama i Visa Electron karticama po žiro-računima na bankomatima banaka Unicredit Grupe, za korisnike Lepeza mogućnosti ipaket-računa - bez naknade"
Nekako mi je dvosmisleno da li i Maestro i Visa Electron po ziro-racunu ili bilo koji Maestro a Visa Electron samo po ziro-racunu.
Mozda najbolje ipak nazvati njihov kontakt centar, i reklamirati obracun naknade ako kazu da i dalje vrijedi to "bez naknade" i za tekuce racune?
Javi pls ako nesto poduzmes, zanima me jer i mi koristimo ovu opciju (zato smo i mi uzeli lepezu 60)
Ako imate lepezu i naplatila se naknada, otići reklamirati u poslovnicu i tražiti povrat.
I da, vrijedi za Maestro kartice i Visa kartice žiro računa.
ana.m mozes li mi pomoci? ja sam klijent Zagrebacke banke i imam tu ukljucenu lepezu. Nema problem sa lepezom, i nikad nisam imala problema sa bankom i bankarenjem osim sa tokenom koji sam tek iz trece dobila ispravan :lol: Ovako ja bi trebala podici stambeni kredit ali u drugoj banci, tako mi je ponudeno i povoljno sad da ne ulazim u detalje.....obzirom da ja u zg banci ima i jedan manji namjenski kredit i lepezu i sve sto ona naosi,ja bi trebala placu prebaciti u tu drugu banku. mene zanima sta se doga da tada sa lepezom...da lije mogu zadrzati ili moram kompletno sve zatvoriti sa time da ziro racun imam gotovo 15- tak godina u banci (manje vise) sta se tada dogada kad redovna primanja vise ne dolaze u banku?? tnx
Ti možeš ostaviti sve otvoreno, ali s vremenom ostaneš bez dozvoljenog minusa i obročne otplate po tekućem računu jer su to dvije stvari koje se odobravaju temeljem redovnih primanja na račun.
Ako imaš kreditnu karticu to ti ostaje. Ako želiš još neke detalje javi se na pp
ana sta se dogodi sa lepezom ako prbacimo primanja u drugu banku?
Ništa, možeš t nu ostaviti, ali će ti minus i obročna otplata s vremenom biti na nuli.
ana mozes li mi jos reci nakon koliko vremena odnosno nakon koliko nedospjelih placa na racun se ukida dozvoljeni minus? napomenuti cu da redovno vec drugi mj uplacujem na racun ratu kredita i rate naloga. Danas sam dobila dopis da mi produzuju dozvoljeni minus. (bio je ugovoren do 5.12., sad ga produljuju od 6.12. pa na narednih 6 mj) Hvala ti jos jednom!
Tebi su u obračun novog minusa ušli mjeseci kada si još imala redovna primanja.
Ako ti sada u sljedećih 6 mjeseci ne kreće redovan priljev po računu onda će ti nakon 6 mjeseci minus biti ukinut.
Samo od poslodavca. Mi prebacujemo na jedan račun iz druge banke i po tom računu nemamo nikakvih "beneficija", tj. nema minusa. Bez obzira što je to jednom mjesečno, baš kao plaća.
U redovan prihod osim plaće ulazi i porodiljna naknada, naknada s burze, dječji doplatak.
Oprostite na podizanju stare teme, ali vidim da ovdje ima voljnih za odgovoriti lijepo...
Dakle imam u zg banci stambeni kredit, dinamicnu lepezu, token, devizni, ziro i mastercard, sada bi sve otkazala i ostavila samo tekuci racun....muci me da li cu morati mijenjati i maestro karticu jer je na njoj oznaka lepeze i usluge 1 za sve...
druga stvar, vec ste ovdje pisale da otkazivanje lepeze ne utjece na kamatu stamb. kredita, ali mene muci osiguranje koje placam za kucu godisnje 812 kn ( to je uredeno trajnim nalogom) i to je nekih 70-80 kn jeftinije sa lepezom, ali sada ako otkazem lepezu da li cu morati mijenjati trajni nalog (posto ce to osiguranje sada biti skuplje za tih 70-80 kn), ili oni u banci jednostavno to sami povise kada dode vrijeme da uzmu za osiguranje....hvala
ja ti mogu reći za karticu- kada je moj suprug mijenjao lepezu, kartica mu je promijenjena. imao je onu od 60 a prešao na 20kn.
nemam pojma bila sam danas u banci, ali ne u svojoj maticnoj (zbog vremena), i vratila kartice vise i mastercard i token i to je valjda sad zatvoreno.Lepezu mi nije mogao zatvoriti zato sto nije maticna banka, navodno ce im poslati mail i da bi oni to trebali zatvoriti, mozda danas,a mozda ponedjeljak. Pitam ga da li trebam mjenjati karticu maestro zbog oznake lepeze, on mi kaze ma neeeeee (malo sam skepticna sa svim tim).
pitam ga za to osiguranje da li treba mijenjati trajni nalog...ma neee radi se o malom iznosu kaze on....ok, sacekat cu par dana a onda idem ponovno, ako vidim da lepeza nije zatvorena :(
Podizem temu,
Hvala svima na odgovorima :)
U Zabi podizemo stambeni kredit, znate li mozda ili koliko ste dugo vi cekali da vam sa kreditnog odjela odobri kredit?
Dakle samo informacija, da je kredit odobren ili nije!
Hvala